Манга в "Сфумато"

"Поньо и скалата край морето" кани малките зрители
18 мар 2016 09:40, Петя Славова
2
Манга в "Сфумато"
Снимка: filmsociety.bg
Неговите филми го превръщат в един от най-известните японски режисьори. "Принцеса Мононоке", "Отнесена от духовете", "Моят съсед Тоторо" носят на Хаяо Миядзаки такава слава в родината му, каквато има Уолт Дисни в САЩ.
 
Един от най-новите му филми "Поньо и скалата край морето" може да видим на 20-ти март от 16.30 ч.аса в Театрална работилница "Сфумато".
 
Прожекцията е част от детския киноклуб на Българско кино общество, който веднъж месечно запознава малките зрители  с любопитни киноразкази.
 
Сюжетът ни среща с петгодишния Соске, който намира странна риба на морския бряг. Взима я със себе си и якръщава Поньо. Скоро разбира, че Поньо е вълшебна риба. А тя се привързва към света на хората и пожелава да остане в него. Успешно се измъква от водния си затвор и се превръща в момиченце. Ала, за да може желанието й наистина да се изпълни, Поньо и Соске трябва да се изправят пред едно древно заклинание.
 
Миядзаки е носител на наградата Оскар за анимацията си „Отнесена от духовете“, почетен Оскар и Златен лъв от фестивала във Венеция за цялостен принос към филмовото изкуство и редица други международни награди и номинации.
 
Пенсионира се през 2013 г. на 72 годишна възраст с над тридесет, любими на малки и големи произведения, сред които култовият за аниме жанра.
 
Прожекциите с кино занимания за деца са част от проекта "Национална мрежа на българските филмови общества", финансиран от Програмата за подкрепа на НПО в България (ngogrants.bg). 
 
Входът е свободен до запълване на местата. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До korektorА хентай е по за гледане
1
1
 
5
 
! Отговори
korektor преди 8 години
Принципно, мангата е за четене...