Кирстен Дънст и Ванеса Паради – жури в Кан

Фестивалът за кино ще се проведе за 69-и път
26 апр 2016 11:47, Петя Славова
0
 Кирстен Дънст и Ванеса Паради – жури в Кан
Ванеса Паради. Снимка: архив, Reuters
Актрисата Кирстен Дънст и певицата, и актриса Ванеса Паради ще са част от журито на 69-ото издание на кинофестивала в Кан, съобщиха АФП и ТАСС.
 
Сред останалите, които ще изберат победителя на "Златна палма" са актьорът Доналд Съдърланд и режисьорът Арно Деплешен.
 
Заедно с тях филмите от конкурсната програма ще оценяват италианската актриса и режисьорка Валерия Голино, унгарският режисьор и сценарист Ласло Немеш, иранската продуцентка Катаюн Шахаби, датският актьор Мадс Микелсен, пише БТА. Председател на журито е австралийският режисьор Джордж Милър.
 
Кирстен Дънст дебютира в киното на 11 години във филма "Интервю с вампир". Много известна нейна роля е на Мария-Антоанета в едноименния филм на София Копола. Тя игра и в "Меланхолия" на Ларс фон Триер, с който спечели наградата за най-добра актриса в Кан през 2011 г.
 
Валерия Голино игра във филма "Рейнман" на Бари Левинсън, снима се в много италиански филми, а през 2013 г. застана зад камерата с филма "Мед".
 
Канадецът Доналд Съдърланд е холивудски ветеран. Той изпълни забележително ролята на Казанова във филма на Федерико Фелини. Участва и в култовия "Военнополева болница" на Робърт Олтман, спечелил "Златна палма" в Кан през 19070 г.
 
Ванеса Паради освен като певица се утвърди и като актриса с филмите "Бяла сватба", "Момичето от моста", "Жиголо на средна възраст".
 
Унгарецът Ласло Немеш дебютира блестящо на миналогодишния кинофестивал в Кан с филма "Синът на Саул", който спечели Голямата награда, а след това и "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм.
 
Датският актьор Мадс Микелсен спечели наградата за най-добър актьор в Кан през 2012 г. с играта си във филма "Ловът". Той игра впечатляващо и във филма "Михаел Колхас" през 2013 г.
 
Арно Деплешен спечели награда "Сезар" тази година за най-добър режисьор с филма "Три спомена от моята младост".
 
Кинофестивалът в Кан ще започне на 11 май и ще продължи до 22 май. Водещ на церемониите за откриването и закриването на фестивала ще бъде френският актьор Лоран Лафит.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари