Майкъл Фасбендер: Говоря немски, когато съм подпийнал

Актьорът взема участие в германски филм
28 апр 2016 11:07, Петя Славова
3
Майкъл Фасбендер: Говоря немски, когато съм подпийнал
Снимка: архив, Reuters
Макар и да е роден в Хайделберг, Германия Майкъл Фасбендер не се справя добре с немския език. Затова пък актьорът желае да го усъвършенства, за да получи роля в германски филм, съобщи Контактмюзик.
 
Бащата на звездата от филма "Стив Джобс" е германец. Докато растял в Ирландия, Майкъл се опитвал да говори немски език, но не успял да го овладее.
 
"Разбирам смисъла на думите, но въпреки усилията на баба ми да ми преподава немски език, се затруднявам да го говоря правилно - заяви актьорът пред сп. "Пентхаус". - Детството ми премина в Ирландия. Там родителите ми се опитваха да говорят с мен на немски език. Аз обаче исках да се приспособя към живота на връстниците си в Ирландия. Обикновено говоря най-добре немски език, когато съм подпийнал."
 
Актьорът не се е отказал да усъвършенства немския си, пише БТА. Той увери, че за това би му помогнало евентуалното му участие в чуждестранен филм.
 
Родителите на Фасбендер се преместили в Киларни в окръг Кери, Ирландия, когато той бил на две годинки. Актьорът и досега смята немския за свой втори език.
 
Майкъл Фасбендер говори на родния език на баща си във филма "Гадни копилета" на Куентин Тарантино.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой нормален не говори немски когато е трезвен
1
2
 
3
 
! Отговори
Георги Димитров преди 7 години
Знаем, и Карл Пети е ползвал немския само с конете си.