Любов между двама и една пишеща мишина: "Популярна"

Филмът от 13.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 14 апр 2017 11:46 | 14 апр 2017 11:35, Петя Славова
0
Любов между двама и една пишеща мишина: "Популярна"
Снимка: Bulgaria ON AIR

С пълнометражния си дебют френският режисьор Режи Роансар снима своето обяснение в любов към недооцененото кино на Холивуд от 50-те години.

Сюжетът в "Популярна" ни среща с привлекателната машинопистка  с рядко срещан талант за бързо писане с два пръста Роуз Памфиле (Дебора Франсоа) и учителя й Луис Ешард (Роман Дурис).

Двамата се впускат в състезания за най-бързи машинописци, но съвсем скоро спортната им страст се превръща и в надпревара за чувствата им един към друг.

Почти невъзможно е, докато гледаме актьорите да не ги асоциираме с Одри Хепбърн и Кларк Гейбъл покрай грима, прическите и костюмите им.

 Роансар разкрива с остроумен замах доброто си познаване към миналото на американската кинематография и я вплита в традиционната за французите любовна тематика.

За типично стилизираната ретро атмосфера допринася и камерата на Гийом Шифман, прочул се и със заснемането на носителя на "Оскар" - "Артистът".

И макар "Популярна" да не се сдобива с такъв успех като продукцията на Мишел Азанависиюс, творбата на Роансар печели с добър вкус, обаятелност, с наивната искреност и точното следване на класическите форми в киното.

Мишел Азанависиюс

Прочети още на: http://www.dnes.bg/kino/2012/02/27/triumf-za-artistyt-na-oskar-ite.152349
 

Гледайте "Популярна" на 14 април от 13.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари