Най-накрая Ален Делон получава "Златна палма"

Феминистки обвиниха актьора, че е "расист, хомофоб и женомразец"
75
Най-накрая Ален Делон получава "Златна палма"
Снимка: Reuters, архив

Филми с участие на Ален Делон цели седем пъти са били включвани в конкурсната програма на кинофестивала в Кан, но той никога не е получавал награда от него, констатира агенция Франс прес.

Тази несправедливост ще бъде поправена тази вечер с удостояването на легендата на френското кино с почетна "Златна палма". Престижното отличие ще бъде връчено на Делон от неговата дъщеря Анушка.

И ако този заслужил приз, отличил Жан-Пол Белмондо и Жан-Пиер Лео, изглежда малко позакъсняла компенсация, присъждането му успя да предизвика полемики в началото на кинофестивала.

Феминистки обвиниха актьора, че е "расист, хомофоб и женомразец". Активистки от американската асоциация "Жените и Холивуд" стигнаха до това заключение, след като внимателно проучиха всички изказвания на Делон
в миналото. Те внесоха петиция с 25 хиляди подписа до ръководството на кинофеста той да не
бъде "почетен".

"Никакви почести за женомразците и агресорите", реагираха и френските активистки от "Позволете си феминизъм".

"Аз не съм срещу гей браковете", беше заявил преди време своята позиция Ален Делон.

"На мен не ми пука, нека хората да правят, каквото си искат.Но аз съм против осиновяването на деца от двойки от същия пол. Признах си, че съм ударил шамар на жена. Но в интерес на истината самият аз съм получавал много повече шамари, отколкото съм раздавал. В живота си никога не съм извършвал посегателства над жена! Лепнаха ми и етикета, че съм от крайната десница, защото съм приятел с Жан-Мари Льо Пен. Не, аз просто съм десен човек и точка по въпроса!", каза той.

Генералният директор на кинофестивала в Кан Тиери Фремо се опита да защити 83-годишния актьор от това, което той нарече "политическа полиция". "Делон има правото да мисли това, в което е убеден и е трудно да съдим от позицията на днешния ден за нещата, които са се случили преди доста години".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: канален делон
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
2
 
4
 
! Отговори
Велика Франция преди 4 години
Франция е най-великата страна и е създателка на киното, а Ален Делон е най-великия актьор! Световните филмови звезди се събират в Люлката на Цивилизацията. Франция - 1500г. величие! Vive la Republique, Vive la France!
57
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
даже и кумирите като АЛЕН ДЕЛОН,не са били пощадени от женската злоба,на тези мъже и жени който му се възхищаваха са много,много повече от жалките злобарки
56
2
 
16
 
! Отговори
нашев преди 4 години
Ален Делон е най-големия мъжки идол и истински кумир за жените по света.Сегашните не могат да му стъпят на малкото кутре...аз предлагам движението my too в подкрепа на истинските мъже и истинските жени по света...
55
2
 
16
 
! Отговори
Елена преди 4 години
До този,който определя Белмондо като гей. *** се наспи подобре, Белмондо има четири собствени деца, които го обожават, женил се е три или четири пъти, след инсулт все още харесва жените и си избира красиви и помлади от него. Така че, преди да сипете помия, си погледнете себе си. А гей ското у мъжете се опрделя и като поведение, лигаво, продажно, неестествено, гнусно.....Не са такива Белмондо и Делон. Но като тях няма много....
54
2
 
14
 
! Отговори
999 преди 4 години
До Сата НАТОМислиш ли,че Урсула Андрес би търпяла 7 години под чаршафите си "всепризнат гей"?А за другите да не говорим!Класика е казал,млади приятелю,че "мисленето е болезнен процес,но е задължително"!На теб ти предстои дълъг път!На слука!:)
53
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един от последните нормални хора в киното, а май и като цяло. Сам по себе си погледът му казва всичко - чест, достойнство, смелост. Поклон пред таланта и неговите трезви възгледи, които по мъжкарски начин защитава.
52
7
 
5
 
! Отговори
Алф преди 4 години
Господин Карбовски, търся си свястна женска, обаче всичките са минали през ей този и подобните му. Сега дори не искат да знаят за мен. Какво да правя? Дайте да забраним феминизма със закон, с бой, с квото може.
51
12
 
4
 
! Отговори
Алф преди 4 години
Нека да благодарим на другаря Делон, този хубавец и ненадминат красавец, че подготви почвата за появата на феминизма. Каквото повикало - такова се обадило. Сега ще отида да изплача мъката си пред Карбовски, задето не мога да си намеря една свястна женска, всичките са полудели.
50
2
 
30
 
! Отговори
anonimna преди 4 години
Гениален ,легендарен, много красив мъж и актьор.Има мнение различно от другите и не го е страх да го показва.Браво Ален Делон!
49
3
 
10
 
! Отговори
до ема преди 4 години
Под християнството предполагам имаш впредвид католици и протестанти, предполагам. Защото при православните християни е нямало такива неща. Поне доколкото познавам историята... Иначе може да обобщаваш колкото искаш. Аз лично, ако съдя по тебе, мога да кажа, че всички Еми са не особено образовани... При православните никога не е имало полова дискриминация. Жените ВИНАГИ са имали право на глас и са участвали във вземането на решения в областите, които ги интересуват. ПРИ ПРАВОСЛАВНИТЕ.
48
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не напразно си се писала ку ку...
47
8
 
6
 
! Отговори
ема преди 4 години
То и християнството има кървави дни, да не б да е забранено - известно е, че искате роби в къщи и безплатни слугини, за което, разбира се, имат вина и много от жените, признавам, че от векове в обслужващата сфера абсолютно всички жени са със силно ограничени умствени възможности,вкл. феминистки и нефеминистки, но помнете - робството е отменено!
46
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феминизма трябва да бъде забранен със закон навсякъде по света. Много строг закон. Направо жесток, като за брутални терористи. Дори по - жесток. Трябва да ги навират по секретните затвори на ЦРУ и да ги изтезават до полудяване. Това, което причиняват на обществото е по - опасно от ядрена война...
45
4
 
6
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Тази вечер за мен е повече от край на кариерата, за мен е край на живота.Това е като посмъртна почит, но приживе.Когато започнах тази работа, ми казаха, че ...Най-трудното е да бъдеш постоянен. Бях постоянен през всички 62 години.Сега знам, че е много трудно да спра,защото все пак ще спра, но не и преди да съм благодарил на всички вас.На друго място пък намирам следните думи:Има едно нещо на света с което съм горд и това наистина е моята кариера. Ще се извиня тази вечер. За мен е край на кариерата. Мисля, че дори е край на живота. Всички 62 години. Наистина е трудно да спра
44
21
 
8
 
! Отговори
Тръба преди 4 години
Ален Делон. Студио "Х". Първа програма. Кой е убиецът? НЕЕЕЕ! Добре, че имаше режим на тока, та този бълвоч спираше по някое време.
43
9
 
10
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 4 години
Ален Делон,...Е, смел- мъж, от- 1970- 1985 година,....- Бореше- се, срещу- Руската- Агресия .....
42
8
 
40
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 4 години
В интерес на истината жените от неговото време доста го харесваха, дори и в България имаше доста фенки, за които беше идол .... Говорим за времената на Социалистическия реализъм и съвеЦките филми за войната, когато френското кино беше глътка свеж въздух в задуха на онова общество, а Ален Делон беше един от най-ярките му образи ... !!!
41
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Феминистки обвиниха актьора, че е "расист, хомофоб и женомразец"-----------С една дума - Мъжкар!Имено това вбесава така наречените "феменистки" с обратни наклоности или твърде естетически и физически отблъсващи мъжкия пол жени, тоест - липса на внимание от силния пол и разбира се липсата на се...кс!-))))))))))))))))))псБих използвал по-конкретна терминология, но.... Цезура, кво да се прави!
40
7
 
44
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Все повече се убеждавам, че т.нар. "феминистки" са нищо повече от нереализирали се жени. Нито са създали семейство, нито кариера и естествено трябва да им е виновен някой друг и да търсят сензация. Злобни хора. Щом не им отърва, да не гледат тая церемония бе!Какво са се разкрякали като квачки на полог! В Европа има някаква мода на изкарване на малцинствата като мъченици-обратни,феминисти и всякакви там -исти.И на нея ще и мине времето както на хипитата.Мързеливите винаги си намират майстора!
39
23
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Не го кръстили Червен, ами Ален. Странни хора.