"Двойнствен живот" открива "Любовта е лудост" във Варна

12 продукции се състезават за наградата "Златна Афродита"
23 авг 2019 18:18, Петя Славова
0
"Двойнствен живот" открива "Любовта е лудост" във Варна
Снимка: Любовта е лудост

С прожекцията на френския филм "Двойствен живот" на сценариста и режисьор Оливие Асаяс тази вечер се открива 27-то издание на международния филмов фестивал "Любовта е лудост" във Варна.

Преди това по червената пътека пред Фестивалния и конгресен център в града ще преминат любими на всички актьори, режисьори, гости на проявата и други, предаде БТА.

Артистичният директор на фестивала проф. Александър Грозев припомни, че Виктор Чучков - син ще е председател на журито фестивала, който ще продължи до 1 септември. Останалите членове на журито са британският актьор Александър Перкинс, Чийдем Сезгин от Турция, Илеана Даналаче от Румъния и Ирина Линдт от Казахстан.

Те ще оценяват 12-те продукции, които са включени в конкурсната програма на фестивала. Сред претендентите е и българският филм "Пътуващо кино" със сценарист и режисьор Илия Костов.

През тази година по време на фестивала ще има втора състезателна програма, която ще е за дебютен филм и ще бъде оценявана от младежкото жури на фестивала.

Наградата за цялостен принос в развитие на българското кино през тази година е за актьора Михаил Мутафов. Носителят на голямата награда "Златна Афродита" в 27-то издание на фестивала ще стане ясен на 30 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари