Робърт де Ниро - да изиграеш злодей и да ти донесе куп награди

Актьорът оглави класация за най-много отрицателни герои в киното
9 апр 2020 23:30, Петя Славова
25
Робърт де Ниро - да изиграеш злодей и да ти донесе куп награди
Снимка: БГНЕС

Робърт де Ниро безспорно е един от най-известните актьори в киното.  Славата си той, обаче дължи до голяма степен на злодеите, които е изиграл. Оказва се, че именно той е изпълнил най-много отрицателни персонажи в киното, съобщава Independent.

Изданието се позовава на сайта guarantorloans.com, който подреди в класация  актьорите, изиграли най-много такива роли в киното, като се позовава и на IMDb.

Несъмнено има образи, които няма как да се забравят. Де Ниро е смразяващ в "Нос страх" на Мартин Скорсезе, където героят му преследва семейството на адвокат (изигран от Ник Нолти), който някога го е вкарал в затвора.

Силно е и изпълнението му в "Шофьор на такси", където персонажът му олицетворява последиците от войната върху обикновения човек. Безспорно друг важен актьор, правещ силен и плашещ образ е Джак Никълсън като връх в кариерата му на злодей е филма "Сиянието", режисиран от Стенли Кубрик. Тук е и Хавиер Бардем като лошия в  Skyfall под режисурата на Сам Мендес. Кристоф Валц също си спечели "Оскар" с ролята си на злодей във филма на Тарантино "Гадни копилета". Да не забравяме и Антъни Хопкинс като Ханибал Лектър в "Мълчанието на агнетата" или Денис Хопър като Франк Буут във филма на Дейвид Линч "Синьо кадифе". Антъни Перкинс уплаши доста домакини с ролята си на Норман Бейтс в "Психо".

Но понеже говорим в класацията и за количество - начело си остава Робърт де Ниро. Победител става с 19-те си роли от дон Корлеоне в "Кръстникът", когато получи и "Оскар" и стигнем до  Нийл Маколи в "Жега". АКтьорските му успехи продължават и в "Джаки Браун" на Куентин Тарантино, както и в друг филм на Скорсезе - "Добри момчета".

Следва го Питър Стормаре. Актьорът си спечели втори в класацията със  17 злодеи, които е изиграл като най-силните му роли са във „Фарго“, „Големият Лебовски“ и „Лоши момчета 2“ .

С роля по-малко  е Рон Пърлман, който е злодеят в „Книгата на живота“, „Полицейска академия“, „Мъже в черно“ и др. В класацията попадат още Тим Къри, Джеймс Уудс, Вини Джоунс, Гари Олдман, Кристофър Уокън, Малкълм Макдауъл и Самюел Л. Джексън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Дан сан преди 4 години
Като актьор може да е бил добър навремето, но като човек е пълен ***.
22
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре че Марлон Брандо се отказа да вземе оскара за дон Вито...
21
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И Бобито ни омръзна. За пенсия е вече.
20
0
 
3
 
! Отговори
Хави преди 4 години
Най-добрия злодей изигран от Хавиер Бардем за мен е в "Няма място за старите кучета" като Антон Чигър. Феноменален!
19
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 4 години
Заради финансови проблеми причинени от жена му, последните му филми са пълни бози - dirty grandpa !
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В филма This Boys Life също играе страхотно отрицателната роля. Там е с Ди Каприо(като дете) и филма е страхотен и по истинска история. Горещо го препоръчвам на всеки! И в най тъпия филм да участва, само удоволствието да го гледаш как играе си заслужава. Макар,че аз за такъв не се сещам.
17
0
 
9
 
! Отговори
ЧИЧО Митко преди 4 години
За по младите ! Има ,,КРЪСТНИКЪТ 1,2 и 3 "
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Де Ниро и Ал Пачино са ми любими актьори. Велики саааа....
15
0
 
10
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
До Пепи. Де Ниро играе "младия" Корлеоне.
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-много ми харесва в филмът ,,Фенът''.Луд за връзване направо.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конкретно гледай един след "Нос Страх" и "Мълчанието на агнетата", и кажи коя роля е по-впечатляваща - тази на Де Ниро или на Хопкинс. Хопкинс играе, а Де Ниро се превръща в персонажа - той е психопата Макс Кеди. Гледай го в "Пробуждане", където тотално засенчва една легенда като Робин Уилямс (лека му пръст!). Но всеки си има вкус. На теб не ти допада, за мен е най-великият актьор евър, а трети ще е с друго мнение.
12
1
 
9
 
! Отговори
До 11 преди 4 години
Че той през 90те има велики роли - във филми като "Добри момчета", "Пробуждане", "Нос Страх", "История от Бронкс", "Казино", "Жега", "Анализирай това", и т.н. От 2000 насам сваля нивото, но пак има номинация за Оскар за "Наръчник на оптимиста", номинация за Златен глобус и две номинации за "Еми". А тази година беше ощетен за "Ирландецът", защото направи уникална роля. В "Жокерът" също се включи невероятно и почти открадна сцената от Финикс.
11
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пепи цепи мрака:)))
10
8
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 4 години
Добри филми са, ама от 70те до сега са минали 40 години и общо взето нищо велико. Взема някакви роли там, играе без страст, взима парите и се прибира.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега, това дали харесва Тръмп или не, дали го е псувал или не, слабо ме вълнува. И аз не съм фен на Доналд Тръмп по редица причини, но това няма значение.
8
2
 
8
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Не знам какво си гледал, но по-силни роли от неговите в Шофьор на такси и Разяреният бик не съм глед. А съм гледал много феноменални актьори като Никълсън, Пачино, Брандо, Хофман, Дей-Луис, и т.н. Сега, ако съдиш по филмите му от последните 20 години, разбирам те.
7
7
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 4 години
Не е лош, но не е феноменален. Цял живот е целувал политически задни***и за да му върви кариерата.
6
7
 
10
 
! Отговори
До 6 преди 4 години
Бахахахха, ако Де Ниро е надценен актьор, то направо да закриват актьорската професия. Хахах
5
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много надценен актьор. А като човек е ужасен. Гледах го на една церемония - Im going to say one thing - Fck Trump и още куп глупости, естествено другите *** му пляскаха. УжасЪ
4
13
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 4 години
Кога е играл дон Корлеоне в кръстникът