Лекар срещу здравната система с "Момичето от Брест"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
31 окт 2020 15:23, Петя Славова
3
Лекар срещу здравната система с "Момичето от Брест"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Може ли обикновен лекар да се изправи срещу фармацевтичен гигант разследва Еманюел Бреско във френската драма "Момичето от Брест".

Историята е вдъхновена от реални събития, които разстърсиха обществения интерес през 2007 г. Сюжетът ни запознава с д-р Ирен Фрашон, която открива, че медикамента "Медиатор" не действа добре на пациентите и при тези, които го употребяват се наблюдават различни кардиологични проблеми, като при някои от хората се стига до фатален край.

Това не е лесно да се докаже, особено, когато зад този препарат стоят много интереси, сред които и на здравните институции. Бреско претворява историята на Давид и Голиат в съвременното общество, което щом е икономически задоволено, често не следи за несправедливостите.

Филмът е сурова драма, доближаваща се до документалността. Изключително изпълнение на датската актриса Сидсе Бабет Кнудсен, изиграваща главната роля. Останалите изпълнения са поверени на Беноа Мажимел, Шарлот Ламел. Гледайте "Момичето от Брест" на 1 ноември от 00.15 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
вешин преди 3 години
много силен и добър филм
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам филма дали е интересен но тази датска актриса Сисе Бабен Кнудзен е страхотна, не знам защо не излъчиха филма Правителството, в който тя игра главната роля.
1
3
 
0
 
! Отговори
И Сашо Диков преди 3 години
така.