Цената на попарената младост с "Мустанг"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
16 яну 2021 16:05, Петя Славова
8
Цената на попарената младост с "Мустанг"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Цената на попарената младост разкрива Дениз Гамзе Ергювен във филма "Мустанг" - трогателна история за пет сестри, останали без родители. Героините притежават всички качества на подрастващи момичета - буен нрав, любопитство и желания за приятелства, които обаче не се харесват на роднините, които ги отглеждат.

Покрай невинна тийнейджърска игра край морето, децата са прибрани от разтревожените си близки, решени да ги откажат от светски живот и да ги подготвят за домакини в предварително договорени бракове.

Ергювен не подхожда с разбиране към схолатсичните разбирания на една различна култура, която само носи трагичен контраст със съвременния свят, от който са вкусили децата.

Техният дом постепенно се превръща в затвор, а всяко тяхно невинно желание за излизане от него бива строго порицано и не остава без последствия.

Така героините затварят учебниците и учат умения в кухнята, докато стените с външния свят се издигат все по-високо, а затворът се усеща все по-тягостно. Всяка от героините понася различно новата реалност, а опитомяването им оставя пагубна следа у всяка от тях.

"Мустанг" е предложението на Франция за "Оскар" през 2016 г. Сдобива се и с още отличия от европейски фестивали, сред които наградата за "европейски филм" в Кан, наградата "Европейско откритие" за дебют на Ергювен, за оригинален сценарий и режисьорски дебют от фестивали в Австралия, Чикаго, Глазгоу, Испания, Хамбург и др.

Ролите са поверени на Гюнеш Сенсой, Дога Догушлу и Тугба Сунгьорогу. Гледайте "Мустанг" на 17 януари от 00.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
9
 
! Отговори
асдаа преди 3 години
Поредните турски смърдялници.
5
3
 
2
 
! Отговори
анти преди 3 години
Страхът от Ковид ни затвори всички зад стени и огради , както във филма .
4
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те мюсслитата така са свикнали да си дресират жените от съвсем малки . Традиция е в арабския свят.Наред с уговорените бракове,забулването и забраните "само за жени".Имат си причини. Арабите са свити,женствени по характер и осъзнаването им като мъже става много късно.Ето за това родителите им избират жена,те сами няма да могат да се справят и ето затова жените там се тренират от малки да се подчиняват на мъжа, да не се постави "мъжа" в положение "***" от по-умната му жена .
3
8
 
5
 
! Отговори
Али Ръза преди 3 години
Листопад е красив филм
2
4
 
11
 
! Отговори
добър избор преди 3 години
Мисля, че този филм много ще се хареса на местните катили.
1
12
 
10
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Мюсюлмандиктаторите ги подготвят за домакини, а християндемократите за ***. Не знам кое е по добре. Хахаха