"Камбаната" - моноспектакъл за катарзиса и духовното просветление

"Всеки човек е своеобразен храм. Трябва да ударим камбаната на всяка душа"
Обновена: 1 ное 2021 13:29 | 1 ное 2021 09:23, Ния Христова
0
 
"Камбаната" – моноспектакълът на актьора Деян Донков, който е и по едноименния роман на Недялко Славов. В него актьорът представя една изповед за катарзиса и духовното просветление на героя. 
 
"Всеки човек е своеобразен храм. Трябва да ударим камбаната на всяка душа. Героят в "Камбаната" има две убийства. Не всеки човек трябва да  мине през неговия житейски път, но в този роман има толкова много неща, за които човек може да разсъждава. Трябва да се прочете и след това да се гледа или първо да се гледа и след това да се прочете", каза Деян Донков пред Bulgaria ON AIR.
 
"Камбаната" ще може да бъде видян на живо на 26 ноември в зала 1 в НДК.
 
"Пътят, който извървява героят, катарзисът го извежда към вярата, любовта и спасението - това е изповедта на този бивш затворник, който е извършил две убийства. Има необходимостта да премине през сложния път, който ще го заведе до светлината. Вярата и любовта ще спасят света", каза на свой ред организаторът на фестивала "Киномания" Хермина Азарян.
 
"Винаги изкуството те извежда от конкретиката, от буквалността, от статистиката. И ти дава друга гледна точка. Дава ти онази пауза, от която човек има нужда", отбеляза Азарян.
 
"Киномания" се открива на 18 ноември в НДК. Откриваме с великолепен филм на Педро Алмодовар - "Паралелни майки". В зала 1 следват също толкова значими и хубави филми. Ще трябват сертификати, ако дотогава не се промени ситуацията. В НДК е открит мобилен център-лаборатория, където могат да си направят тестове при закупуването на билети", обясни организаторът на фестивала.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари