Скорсезе тръгва по пътя на Мария Магдалена

Режисьорът ще разказва за осем светци в документален филм
28 мар 2024 22:37, Петър Бойчев
4
Скорсезе тръгва по пътя на Мария Магдалена
Снимка БГНЕС

Режисьорът легенда Мартин Скорсезе, който работи по филм за Исус, тръгва по пътя на светците в документална поредица за Фокс нейшън, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Носителят на "Оскар" ще бъде водещ, разказвач и продуцент на поредицата от осем части, която ще проследи живота на осем мъже и жени, обявени за светци. Сред тях са Жана д'Арк, Франциск от Асизи, Томас Бекет, Мария Магдалена (Мария Магдалина) и Максимилиан Колбе, францискански монах, който доброволно умира в Освиенцим (Аушвиц), за да спаси живота на бащата на едно семейство.

Документалната поредица е озаглавена "Мартин Скорсезе представя: Светците". Първите четири епизода ще бъдат излъчени през ноември, а останалите четири - до май 2025.

Мартин Скорсезе, който за кратко е искал да стане свещеник, преди да се насочи към киното, разкри през януари пред "Лос Анджелис таймс", че следващият му филм ще бъде адаптация на книгата "Животът на Исус" на японския писател Шюсаку Ендо.

Скорсезе и преди е адаптирал роман на Ендо - "Мълчание". В едноименния филм от 2016 участват Андрю Гарфийлд, Адам Драйвър и Лиъм Нийсън.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
0
 
! Отговори
Алов преди 4 седмици
Последният му фил се казвал с _мирис на _пръст
2
2
 
2
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 4 седмици
Тръгва към вечните ловни полета ....
1
1
 
10
 
! Отговори
Добре че не е преди 4 седмици
По пътя на Мария Габриел