1927 мераклии за кметове, над 42 хил. – за общинари

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
23 окт 2011 07:25,
15
1927 мераклии за кметове, над 42 хил. – за общинари
Снимка: Архив Булфото

1927 души искат да станат кметове на 264 общини у нас според статистиката на ЦИК. Средно по седем кандидати ще се борят за едно кметско място на община.

Най-много са претендентите за кметския стол в София (24) и Ямбол (19). Следват ги Варна, Пловдив и Добрич с по 16 кандидати. В Баните, Бяла и Чавдар те са само по двама.

Желаещите да станат общински съветници в цялата страна са 42 107 души. Сред тях има осем граждани на други страни от ЕС, които участват в надпреварата за Балчик, Бяла, Велико Търново, Пазарджик, София и Чипровци.

Най-голям е броят на участващите в тази надпревара във Варна – 1088, София с 1036 кандидати и Пловдив с 816.

В 2066 населени места ще се избират и кметове на кметства. За тези постове има 7894 кандидати. 

Най-дълги ще са бюлетините в Пловдив и София. С трите бюлетини (в населените места с над 350 души ще са 4 – за избор на кмет на селото) ще се „борят“ 6 514 917 българи в общините с население над 350 души. Тези, които са поискали да гласуват по настоящ адрес на изборите, са 94 507 души.

248 граждани на ЕС, които живеят в България, ще пуснат своя вот за местна власт в урните. От тях 181 са от Великобритания, 18 – от Германия, седем – от Румъния, шестима – от Полша, петима – от Чехия, четирима – от Франция, по трима от Гърция и Естония, по двама от Австрия, Холандия и Испания и по един от Италия, Белгия, Литва, Финландия и Словакия.

Още по темата

Чрез жребий от всички общини с до 20 000 избиратели ЦИК определи община Бобошево за експериментално преброяване на гласовете за общински съветници и кметове.

Експериментът се състои в това, че вместо да се брои всяка една урна в секционните избирателни комисии, след края на изборния ден всички запечатани урни ще бъдат транспортирани до общинската преброителна комисия. Тя ще обяви резултатите за Бобошево.

Целта е да се намалят възможностите за купуване на гласове и манипулиране на изборния вот. Тестът трябва да провери може ли подобна преброителна комисия да бъде наложена като принцип на следващите избори, или ще си остане преброяването по секции.

След приключването на изборите на 23 октомври и на балотажа на 30 октомври ГД ГРАО ще извърши проверка за двойно гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
ВАЖНО Е преди 12 години
Изборът за президент е важен той може да помилва престъпници (Първанов е помилвал 456 убийци, хора, които са отвличали и отказва да обяви кои са те, и никога няма да разберем, ако те пак спечелят), може да опрощава задължения към държавата, да налага вето върху закони, главнокомандващ на армията и Националната служба за охрана откъдето ще излязат доста пикантни неща за проследяване на политици и държавници и разбира се да се среща с други държавни глави, ама западняците не искат да се срещат с червени .. Така че, който и човек от ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ДА ОСЪДИ новия съд , то президента на КОМУНИСТИТЕ ЩЕ ГО ПОМИЛВА.
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
..И НЕ СЕ ОТПУСКАИТЕ А ДА ВЪЗПИТАВАТЕ ВАШИТЕ НА ТРУДОЛЮБИЕ ТА ДА ИМ РАБОТЯТ ПО ЗДРАВО! производителност е нужна!
10
0
 
1
 
! Отговори
:)) преди 12 години
ИСКАТ БИЗНЕСМЕНИ ДА ГИ ПРАВИМ ТА ДА НИ СЪЗДАДАТ РАБОТА НА МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ:)) ХА ХА ХА ....ОСТАНАЛОТО ОТ КАЦАТА МЕД ЗА ТЯХ И ОТРОЧЕТАТА ИМ:)))
9
0
 
4
 
! Отговори
:))) преди 12 години
"1927 мераклии за кметове, над 42 хил. за общинари" МЕРАКЛИИ ЗА БИЗНЕСМЕНИ:))))..А НЕ ЗА КМЕТОВЕ ИЛИ ОБЩИНАРИ!
8
0
 
1
 
! Отговори
vesko преди 12 години
Колко от тях са хора на ДС?
7
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
какви цифри само !!! тц тц тц много вожд,малко индианец !
6
0
 
5
 
! Отговори
ен преди 12 години
ДРУГАРИТЕ МУТРО-КОМУНИСТИ 22 ГОДИНИ УНИЩОЖАВАТ НАРОДА И ДЪРЖАВАТА И СЕГА ТЕЗИ СЪЩИТЕ ИСКАТ ДА ГИ КАЧИМЕ ПАК НА ВЛАСТ.ПОГЛЕДНИТЕ ИМ ПАЛАТИТЕ ЯХТИТЕ БАНКОВИТЕ СМЕТКИ И СИ НАПРАВЕТЕ СМЕТКА КАК ЖИВЕЕТЕ ВИЕ И КАК ЖИВЕЯТ ТЕ.ПО БЕЗОЧЛИВИ И НАХАЛНИ НЯМА ОТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ДЕ ТО ВИ ПРАВЯТ НА ***. ДНЕСКА НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ИМ ПУСНА ЕДИН ЕДНООК ПАЛАМУД. ДЪЛЪГ МЕТЪР Е ПЕДЕСЕТ.ДА МОГАТ ДА МУ СВИРЯТ ДА МУ ДУ.АТ И ДА МУ СЕ РАДВАТ.ЗАТОВА ЗАСЛУЖАВАТ ВСИЧКЕ СЕЛСКИ ТАРИКАТИ.
5
0
 
5
 
! Отговори
стършел преди 12 години
Една революция ще оправи всичко - и кандидат-кметове, и кандидат-общинари, и гербери,***,либерали,*** и всякакви други ***.
4
2
 
5
 
! Отговори
НЕ ГЛАСУВАЙ ,БЕ..№3 преди 12 години
КАТО ДОЙДАТ НА ВЛАСТ ДОГАН-ЕФЕНДИ И ДОН ЦЕЦИ...ШЕ СИ ВИДИШ ФАЙДАТА, В НЕКОЙ *** КАТУН ЗА "АСОЦИИРАНЕ" !ЦРЪНЦИТЕ , ЗНАЕШ ЛИ , КАК ШЕ ТИ СЕ ИЗРАДВАТ.....ХА,ХА,ХАААА...
3
0
 
8
 
! Отговори
niki преди 12 години
ДОКАДЕ Е ДОКАРАХ МЕ ДАНЯМАШ ЖЕЛАНИЕ ДА ГЛАСУВАШ.........СЛЕД КАТО ГЛАСУВАМ ВЕЧЕ 22Г Е СТИГА ПАРИ НА ВЯТЬРА БЕСТОВА НЯМА ФАИДА ПОНЕ ДАСЕСМЕНЯТ БЕЗ ПАРИ ДА ХАРЦАТ НЯМАТ СРАМА.........................
2
0
 
9
 
! Отговори
Яни преди 12 години
Стой си на топло във вас и не се затормозявай с глупости :)
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За кого да гласувам?!Има над 80 партийни движения,коалиции,инициативни комитети...Гледам,чета за да засека някой нормален,а то от *** нагоре...Много известни и доказани дебелокожи *** и партийни ***..За президент-това е ясно,там избрах веднага,но за кмет,за общински съветници..Ами те не казаха какво ще направят за града,плюха се и си вадиха кирливите ризи и сега от бандитите,трябва да избирам по малкото зло,а кое е то?!ПОМОЩ!ПОМОГНВЕТЕ МИ ЗА ВАРНА!