ЕК ще даде указания за оставяне на отворени границите в ЕС

Това трябва да стане в условията на мерките срещу COVID-19
15 мар 2020 20:54, Александър Попов
52
ЕК ще даде указания за оставяне на отворени границите в ЕС
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия ще представи утре указания за оставяне на границите в ЕС отворени в условията на мерки за спиране на разпространението на новия коронавирус.

Още по темата
Целта е да не бъде блокирано снабдяването със стоки от първа необходимост и медицинско оборудване, обяви днес председателката на ЕК Урсула фон дер Лайен, цитирана от Ройтерс.

Във видеоизявление Фон дер Лайен призова за запазване на безпрепятствения стокообмен в ЕС.

Европейският съюз ограничава износа на предпазно медицинско оборудване, за да гарантира собствените си нужди на фона на разпространението на новия коронавирус, каза още председателката на ЕК, цитирана от Франс прес.

Сега е необходимо страните членки да предоставят такова оборудване на Италия, която в момента е в най-голяма нужда, но други държави вероятно ще се нуждаят от такава помощ на по-късен етап, отбеляза Фон дер Лайен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: ЕСкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Във видеоизявление Фон дер Лайен призова...''- от коя ли миша дупка е дала изявление тази високоплатена неадекватна женица ,всяка страна трябва да взема адекватни решения за да запази колкото може народа си ,без да се съобразява с призиви и указания идващи от някаква си комисия съставена от либерални *** !
14
0
 
26
 
! Отговори
Стамат преди 4 години
Секне ли стокообмена извършван от тежкотоварните камиони, до седмица ще има глад за всичко.
13
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 14 Какво е това Германия ефенди ?Алмания кажи.
12
3
 
29
 
! Отговори
Sal преди 4 години
Имам чувството, че тези сами искат да се разпаднат. Точно когато всеки е настръхнал и уплашен, те излизат с предложение да останат границите отворени. После защо се надигали анти-европейски гласове като в ЮК. Ами, ето защо!
11
2
 
21
 
! Отговори
Евро парамента преди 4 години
Политиците първи спряха работа...не че работят де. Спасиха се първи! Обединените Английски Емирства решиха да не вземат мерки...никакви! И официало обявиха че искат да заразят повече хора за да имат имунитет!?!?И в същото време...кралицата се евакуира!!! Що бе, нали искате имунитет! Народа да мре, "богоизбраните" бягат. Света ги критукува яко...Тези наистина не са добре.
10
4
 
26
 
! Отговори
срам преди 4 години
Поредното неадекватно и грешно решение на либералфашистите от ЕС. Явно ЕС няма да го бъде.
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радвай се народе че влизаш в чакалнята за евро....само че девалвирано ! Няма нищо вечно , "купона свърши". Идва нова финансова криза.Добре са англичаните , излязоха да не се окажат длъжни да плащат чуждия мас////раф като оня на ГърцияТоя вирус си дойде навреме за срив на световната икономика ( от Китай)Нашата вноска заЕС се вдига ,стоките на едро също .Заема50 млрд долара ше се връща как???
8
2
 
29
 
! Отговори
Бате Гойко преди 4 години
"Сега е необходимо страните членки да предоставят такова оборудване на Италия."Това трябваше да стане преди месец. Чак когато почнаха да дават жертви, като на война, се сетихте. С такова "управление", Европа е загубена.
7
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само Борис Джонсън ви оправа вас .....!
6
6
 
12
 
! Отговори
мишо бирочето преди 4 години
инсценирана пандемия за да оправдят фалита на финансовата система долар/евро. китайците и те го бяха закъсали не само заради търговската война а и преди това. сега ще го отнесат бедните пак а "елитите" ще имат хубаво оправдание. прекалено много съвпадения. ботолиновия мустак на снимката защо не търка наровете в немския дрънголник никой у дойчистаня не може да обясни ама я изстрекяха да ръси акълец.
5
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парата е важна ! Царица - парица !
4
7
 
32
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 4 години
А каква е гаранцията, че стоки в хладилни ремаркета, вакуумирани пакети и т.н. не могат да консервит вируса? А ***, които бръмчат из Европа и правят контрабанда на дефицитни стоки между държавите? Пламнахме заради такива глупави управници, но те все още мислят за парите
3
5
 
34
 
! Отговори
Джендър преди 4 години
ЕУСсР е пред тотален разпад...Такива утепани политици, не могат се справят с елементарни кризи.... ердоаньо им се е качил на главите от поне 10 години...
2
7
 
35
 
! Отговори
бл.134 в Зап. парк преди 4 години
Бай, бай ЕС - недоносче от Студената война
1
4
 
34
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Затваряйте границите ,защото снежковците ще плъзнат на всякъде !