След новите мерки – как ще се движим из страната

Според депутатът Красимир Ципов, мерките са необходими
20 мар 2020 23:00, Нели Христова
203

Драконовски мерки за борба с коронавируса налага правителството. Сред тях е забрана за пътуване между областните градове, освен ако не е с декларация от работодателя, по медицински причини или по постоянен адрес.

"В заповедта на министъра са разписани основните причини - най-вече човек да се придвижи до работното си място. На такива мерки са подложени и хората във Виена. Тези мерки са необходими, не трябва да допуснем разпространението на тази зараза", каза пред Bulgaria ON AIR депутатът от ГЕРБ Красимир Ципов.

Според него при нас заразата не се разпространява така бързо и няма такива последици като в други държави.
"Законът за извънредното положение предвижда възможните най-спешни мерки. Ще се спрат определени действия като продажба на различни имоти и вещи. Целта е да се създадат такива условия, че след приключване на извънредните мерки, държавата да функционира нормално", обясни Ципов.

Той добави, че се регламентира възможност работодателите да могат да осигуряват надомна работа на своите служители.

"С предложенията между първо и второ гласуване правителството доказа, че желае да направи всичко възможно да ограничи тази зараза и да няма изключително негативни последици за икономиката на страната", категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

По думите му някои от предложенията на БСП са заслужавали подкрепа.

"БСП не предложиха мораториум върху битовите сметки, а да се спре плащането им. Ние имаме текст, в който пише, че се отлага това плащане и да не се трупат лихви. Разходите за едни са приходи за други. Бизнесът е този, който ще бъде най-сериозно засегнат", отбеляза Красимир Ципов.

Българската армия ще може да участва в прилагането на мерките срещу разпространението на коронавируса, решиха още депутатите.

"Идеята е съвместно всички компетентни органи да участват пълноценно за ограничаването на последиците от заразата. Въоръжените сили ще подпомагат другите органи, да се проверява самоличността на лицата, които не спазват наложените противоепидемични мерки, да проверяват МПС-та и да използват физическа сила, когато е абсолютно необходимо. Става въпрос най-вече за проверки", разясни Ципов. 

Депутатът от ГЕРБ добави, че не става дума лицата да бъдат задържани, а полицаите ще им оказват, че те не могат да посещават паркове.

"В този момент трябва да сме изключително отговорни и към себе си, и към близките си, трябва стриктно да спазваме правилата за дистанция", апелира Ципов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
с Трумпи го казаха ЯСНО, поне 70% от народо населението трябва да пребуледуват тази зараза за да свърши с пандемията.Правете си сметка.Или ужас за час или мъка безкрай.П.П. ЧУвеците щели да колонизират планети?!ХА-ХА-ХАПланетата замръзна от един вирус, еййй, смешковци.Въъздух под налягане, това са хората.
70
6
 
14
 
! Отговори
Директният преди 4 години
До Анонимен - Кореняк СОФИЯНЕЦЪТ... и като ги няма пришълците кой ще Ви обслужва в магазините за храна втора употреба господин КОРЕНЯК СОФИЯНЕЦ?
69
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато избирате ПРОСТИ индивиди да ви Оправляват не се сърдете че ще ви съсипят живота !!!П.П. Оптравниците така и не разбраха че заразата НЕ МОЖЕ да бъде спряна !!колкото повече пречат на заразата толкова по-дълго ще продължи всичко.А ако мутира в по-остра форма, жална ви майка !!Просто е но не е за прости хора каквито са българите.
68
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Палачите се гаврят с жертвите.
67
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Одвояване на заразените всеки 3 до 7 дни Ако вярваме на Китайците ама те най се пекаха за сега в огъня тъй че би трябвало да са и най точни
66
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЯКОЙ ДА ОБЯСНИ НА ТИЯ ЦИМЕНТОВИ ЧУТУРИ, ЧЕ ПО ЗАКОНА ЗА ГРАЖДАНСКАТА РЕГИСТРАЦИЯ СЕ ЖИВЕЕ ПО НАСТОЯЩ АДРЕС, НЕ ПО ПОСТОЯНЕН!!!!С ТАЯ ЗАПОВЕД ДА СИ ИЗБЪРШАТ...
65
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Откога чаках този момент.Провинциалистите да не могат да идват в София !!!Браво !!!
64
3
 
9
 
! Отговори
SS преди 4 години
Значи не мога да се прибера нито в София нито в Пловдив,ако реша.Ок.Имам храна за още 3месеца.Жена ми готви.Ще си правим разходки в гората,и ще се плющим до откат.
63
8
 
3
 
! Отговори
Касапин преди 4 години
до сс Всеки от 36 на горе е служил бе ох,,люв червен.. За падари стават нама да карат самолети я
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мерките са факинг шит.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой ходи безцелно от град на град? Това вече ми прилича - Европооо, виж те ни с мерките. И после ни похвалете. Че да се хвалим сами. Трябваше пълна забрана за всичко - да се проявят симптомите на болните и да ги лекуват. Няма тирове и др. карантина на границата - и след това в страната или болницата. Така се спира разнасянето на зараза. А сега кой влиза и излиза - кой болен - кой не - може да ръси зараза - без да знае.
60
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хаус е в Италия и Испания ..Тук е не доизпипана селения но Мерките са правилни и ще се доизгладят Бая по адекватни са сравнено например с гръмването на чернобил от тия на 100 летната Очевидец сън
59
1
 
20
 
! Отговори
До 76 преди 4 години
Нищо такова не са написали в новината. Пише, че се забранява (само) отиването от един областен град в друг, което е бeзyмиe.
58
1
 
41
 
! Отговори
Бочее преди 4 години
няма проблем да се врем 5 дни седмично по 8 часа с маса друг народ в офиси и заводи, но има проблем сами да отидем на някоя полянка извън града за няколко часа на слънце и въздух. Чудна логика. Бочее, отиваш си.
57
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Капиталистическата ситема рухна. Само терор, военно положение и строг контрол на населението може да я задържи на власт докато се реши какво да се прави с материала. В тази ситуация ще оцелеят само страни като Китай и Северна Корея.
56
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според написаното няма забрана за човек от Банско, да отиде в кое да е друго населено място в България, но човек от Силистра не може да отиде във Видин.
55
14
 
10
 
! Отговори
Социалист преди 4 години
Гласувайте за БСП ако искате да излезем от хаоса на ГЕРБ и да се въведе ред в България.
54
2
 
16
 
! Отговори
Orba преди 4 години
Тези мерки уж са за добро. Но колко хора ще издържат психически? Някои хора не разбират от дума и заради тях дай да накажем всички. Опасявам се, че част от тези, които няма да издържат психически ще са хора, които спазваха правилата, когато бяха просто препоръки.
53
3
 
25
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Продължават хаотичните действия на ГЕРБ, които те наричат мерки.
52
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНе е своеволие на хунтата от ГЕРБ, това е нареждане дадено на целия свят да се въведат такива мерки. ГЕРБ са само изпълнители.