САЩ: Китай укрива информация за коронавируса

Това поставя в риск живота на хората в световен мащаб, заяви Помпео
25 мар 2020 07:00, Елка Василева
244
САЩ: Китай укрива информация за коронавируса
Майк Помпео. Снимка: архив, БГНЕС

Китай укрива информация за коронавируса. Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео в интервю за Washington Watch radio program, предаде  Ройтерс.

По думите му Пекин споделя със закъснение информацията за COVID-19, което поставя в риск живота на хората в световен мащаб.

„Моето притеснение е, че с това укриване, с тази дезинформация, с която се занимава Китайската комунистическа партия се пречи на света да се сдобие с информацията, необходима за предотвратяването на по-нататъшното разпространение на коронавируса или на това текущата ситуация да се повтори“, каза Майк Помпео, както и призова за по-голяма прозрачност по отношение на COVID-19.

Към момента броят на заразените с коронавирус по света е над 404 020, а смъртните случай са над 18 хиляди, предаде Франс прес, цитирана от БНР.

Още по темата

Страните, в които бяха регистрирани най-много смъртни случаи през последните 24 часа, са Италия - със 743 нови смъртни случая, Испания - с 514 и Франция - с 240.

От Франс прес уточняват, че в Италия, в която коронавируса взе първата си жертва през февруари, към момента са починали повече хора отколкото в Китай. 

А от понеделник насам в Китай са регистрирани 78 новозаразени с COVID-19, както и 7 смъртни случая следствие на боледуване. Третата най-силно засегната страна от коронавируса е Испания, следвана от Иран и от Франция.

И Съединените щати се превръщат в основно огнище за разпространението на COVID-19 като в страната също се увеличават и случаите на новозаразени, и смъртните случаи.

Нови 100 случая на заразени с коронавирус бяха регистрирани в Южна Корея, предаде Ройтерс. От южнокорейския център за контрол и превенция на заболяванията уточниха, че с новозаразените общият брой на заболелите в страната достига 9 137.

Увеличение има и при случаите в Мексико - 367 на 405. От мексиканското министерство на здравеопазването допълват, че към момента смъртните случаи в страната са четири.

За нови 47 потвърдени случая на заразяване, както и за три предполагаеми случая на заразяване с коронавирус съобщи и Нова Зеландия. Страната, в която от днес е в сила национална карантина.

От полунощ Румъния е под пълна блокада. В страната вече е обявено извънредно положение и важи нощен полицейски час. Вече е забранено на хората над 65 години - най-застрашените от усложнения от вируса, да напускат домовете си. Останалите румънци ще могат да излизат само през деня, за да отидат на работа или да пазаруват хранителни и други стоки от първа необходимост.

Забраната засяга и българските граждани, пътуващи за Румъния - те подлежат на задължителна 14-дневна карантина на посочен от тях адрес. Ограничението не се отнася за водачи на товарни автомобили и транзитно преминаващите. Румънските власти са определили коридори за преминаване през територията на Румъния на ТИР-ове, пътуващи транзитно през страната към Молдова и Украйна. Такива автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през съвместния ГКПП Русе - Гюргево.

От днес Йордания намалява ограниченията, свързани с полицейския час, който беше въведен заради коронавируса. Това предаде ДПА, като се позова на изявление на йорданския премиер Омар Разаз. Властите ще позволят на малките магазини да отворят, за да може гражданите да се сдобият със стоки от първа необходимост. Ограниченията, въведени заради коронавируса, създадоха хаос, като домакинствата в някои райони останаха без хляб, отбелязва ДПА.

Междувременно стана ясно, че Олимпийските игри в Токио се отлагат за догодина заради пандемията с коронавируса - за първи път в 124-годишната модерна история на олимпийското движение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


244
Още по темата: КитайСАЩкоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
13
 
1
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
Притеснява се народа за други страшни вируси и никой не казва на хората истината. Америка знае, Тръмп знае, Китай зане и никой не казва. Тръмп иска Китай да си признаят.Този вирус е започнал да мутира и в рамките на месец има вече 40 мутации. Този вирус няма да изчезна нито за месец, нито за 10 месеца.Този вирус има ясна цел и докато не изпълни задачата си на 100% няма да престане да съществува.Този вирус ще намери и последния гей и последния заболял от СПИН.Този вирус не се лекува с хинин
129
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1. Америка разбраха, че КОРОНАВИРУС има над 40 мутации. Опасната мутация е свързана със ДНК на човек болен от СПИН. 100% доказано!2. Има два вида тестове. Едните са бързи и не стават за нищо. Другите ползват големи машини и софтуер с мат. уравнения, които работят само за част от някой мутации. Затова едни хора биват излекувани, а други-не. Дефакто, има много болни, но не ги знаят.Надяват се, че за месец ще отшуми вирус този древен вирус.3. Няма да стане! Този вирус търси определени хора
128
5
 
23
 
! Отговори
КОЙ преди 4 години
САЩ ДА КАЖЕ ОТ КОЯ ЛАБОРАТОРИЯ ГО ПУСНАХА И СЕГА СИ ИЗБИВАТ НАСЕЛЕНИЕТО ЗАРАДИ ГОЛЕМИЯ ДЪЛГ И СЕ ВИДЯ ЧЕ КАПИТАЛИЗМА НЯМА ЗДРАВНА СИСТЕМА.СРАМ И ПОЗОР СПУКАНИЯ БАЛОН НА КРАДЛИВИЯ КАПИТАЛИЗЪМ КОЙТО ПЕЧАТА ХАРТИЙКИ.ДА КАЖЕ ЕВРОПЕСЙКИЯ СЪ1З КЪДЕ Е СЛЕД КАТО В ИТАЛИЯ РАБОТЯТ РУСКИ -КИТАЙСКИ И КУБИНСКИ ЛЕКАРИ КЪДЕ Е ТОЗ ХУБАВИЯ ЕВРОСЪЮЗ ЗАЩО НЕ ПОМАГА НА СТРАНА ЧЛЕНКА ИТАЛИЯ КОМЕДИАНТИ.
127
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КИТАЙ УКРИВА ЗАРАЗА
126
2
 
15
 
! Отговори
В преди 4 години
Ехх тея неграмотни кравари,пуснаха вируса в Китай,*** забравиха да си подготвят лекарства за когато стигне и до тях.
125
14
 
0
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
До кога ЕС и Брюксел ще си затваря очите пред КИТАЙ и нулевия пациент - гей болен от СПИН у когото вируса е мутирал.Как гледа Бог на нашата велика империя - ЕС? Не може ЕС да закриля КИТАЙ и гей. болни от СПИН. Време е папата и патриарха да ги анатемоса, защото нашия Бог и Библията сравнява този грях с човеш.убийств.Ако не променим ЕС и не вземем мерки, БОГ ще унищожи ЕС.Край!!! Сега е времето за променя. Ако не го направим ние, КОРОНА ще го направи, защото ТРЪМП знае истината за мутации
124
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БЪЛГАРИНВиждам имаш вътрешна информация... Би ли ни светнал нас амбалите как е обстановката в Китай... Колко случая са укрити?
123
20
 
0
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
Тръмп беше прав, глуп***ци!!!МЕРКИТЕ ТРЯБВА ДА ПРОДЪЛЖАТ ДОКАТО ИМА ЕДИН ЖИВ БЯЛ ЕВРОПЕЕЦ И ЕДНА ЖИВА БЯЛА АМЕРИКАНКА. НАШИЯ БОГ Е ИИСУС, А КОЙ Е КИТАЙСКИЯ идол?Храната от Трапезата не е за кит. ***.китай са отговорини за коронавирус и е време АМЕРИКА и ЕС да им потърси отговорност. Време е да ги изолираме напълно.Дори Африка стана християнска, но не и КИТАЙ,АЗИЯ.Тръмп беше прав. Време е за нови мерки. Защо във България Хаувей продължават бизнеса за милиони? Защо нашите пари от операто
122
26
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
Китайските комунисти не само укриват информация за вируса, който създадоха за масово унищожение на човечеството, но и първоначално мълчаха и укриваха възникналата зараза, също както крепостните укриваха радиацията от Чернобил. Почитателите на робския комунизъм много скоро ще бъдат разочаровани, когато китайските синтезатори на вируса ще бъдат изправени пред трибунала в Хага, нищо че сега бълват по форумите лъжливи обвинения срещу Свободния свят.
121
4
 
18
 
! Отговори
Знаем истината преди 4 години
Повечето интелигентни хора знаят истината за САЩ и тяхното господство и начините им за победа. Не се знае след тях какво ще дойде. :) Европа доказа, че ценностите им са сбъркани - няма вяра, няма морал, няма армия. Но има оргии, гей бракове, смяна на пола, като че ли това най-много му липсва на човека до пълното щастие. На Франция българите им са проблем, не имигрантите, нека сега ги видим.
120
4
 
7
 
! Отговори
Е гати и наглеците преди 4 години
а сега Китаците да кажат че нямат сестра
119
9
 
4
 
! Отговори
IBM Fake NEWS преди 4 години
Защо Америка и Европа допуска търговски, финансови и всякакви подобни отношение с Азиатски, Китайски, Корейски и др. подобни страни?Това са различни култури, които нямат нищо общо с нашия Бог и Господ Иисус Христос.Защо във Брюксел се настаниха пазители на гей обществото и заболелите от СПИН гей? Нима си мислите, че Бог ще остави ЕС да пребъде? Нима Бог дава храна от Неговата трапеза за гейовете, които Бог сравнява с убийците.Време е да седне на трона на ЕС и АМЕРИКА хора с морал.
118
2
 
18
 
! Отговори
А защо преди 4 години
След като говедарите се държат арогантно , налагат санкции за щяло и нещяло , а сега не давали.Ами няма да дават .Ще ви гледат сеира и ще чакат търпеливо да им се наденете.Който се е занимавал с източна философия знае , че там са търпеливи , ще ти се усмихват любезно докато дойде момента да ти отрежат главата и то пак с усмивка.
117
5
 
15
 
! Отговори
venix преди 4 години
ЗАТВОРЕТЕ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО !!!
116
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква информация иска Пампаеца от Китай след като двете страни са във война. Търговска война .Прекратени бяха бизнес и културни връзки... наложени бяха санкции... арестувани бяха хора ... САЩ ограничиха достъпа на американски технологии ... А сега , дайте да работим заедно.... САЩ нямат ли си собствени болни за да ги изследват ...Впрочем, почти всички патенти за коронавирус щамове се държат от американски лаборатории . А някои от тези патенти са лично на Фондацията Бил и Мелинда Гейтс
115
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хамериканците лъжат и те са тези, които са пуснали вируса в Китай.
114
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Електронните цигари вкараха в болница стотици американци - какво се знае досега"Дневник23 / 09 / 2019
113
5
 
27
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Малко инфо за лъскащите бастуни.Пумпала не каза нищо за евроатлантическата солидарност спрямо Италия!Русия им изпрати помощ и вирусолози!Полша е отказала коридор на самолетите.Те са заобиколили и България.Банкенската тиква да каже искан ли е коридор за хуманитарни полети за Италия И КАКЪВ Е ОТГОВОРА НА СОФИЯ.БАЦЕ ДА КАЖЕ!А за лъскачите,редовна дезинфекция на ръката!
112
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Помпео, това е ясно на всички. Как ще ги накажете тея уродливи оризници?
111
19
 
5
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 4 години
Китай винаги е бил съмнителен.През т.н. културната революция над 60 милиона отлетяха нагоре, за което никога не си признаха, както и за лагерите, изобщо не ги е имало.