Магазините затворени, масово се търсят нови наематели за търговските обекти

Ще издържи ли бизнесът във финансовата и икономическа криза?
177

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След паниката от заразата от COVID-19 основното притеснение на хората се оказа финансовата и икономическата криза, която дойде заедно с въвеждането на строгите мерки срещу разпространението на коронавируса.
Още по темата
Броят на безработните рязко скочи, магазините хлопнаха врати, работодателите пускат в платен или неплатен отпуск служителите си.

В София масово собствениците на търговски обекти търсят нови наематели дори и в центъра, където винаги търсенето и предлагането на стоки и услуги е било голямо.

Сега обаче улиците са пусти, клиенти няма, а забраната за отваряне на магазини, с изключение на тези за хранителните стоки и дрогериите, ще остане в сила края на извънредното положение, което с решение на парламента се очаква да бъде удължено до 13 май.

Ще издържи ли бизнесът на кризата? Този въпрос остава без отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Например, ако някой е теглил дълг и има 2 комплекса апартаменти под наем, ако банката не го разбере и си търси лихви и главници, той ще е принуден да си иска парите от наемателите, а наемателите не работят и ще искат пари незнайно от къде. В крайна сметка всички ще фалират, ако не сеподкрепи банката.
42
8
 
44
 
! Отговори
Фани преди 4 години
Такива криза са успешни за успешния бизнес. Който не е конкурентноспособен няма да го бъде. Не може днес да караш майбах да плуваш с яхта а утре да нямаш заплати за работниците! ЕСТЕСТВЕН ПОДБОР
41
5
 
5
 
! Отговори
mery преди 4 години
До АнонименВ това време не всеки търговец има финансовата възможност да инвестира в онлайн платформа и да внедрява СУПТО
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вземете си финикийските знаци да не се минете, ама да не ревете, като се окаже, че трябва тях да ядете.
39
2
 
19
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 4 години
... А водещите се за Мастити и големи "БИЗНЕСМЕНИ" сега - 99 процента са роднини или приятели на роднини на бивши високопоставени кадри от БКП. Сетете се сами как са станали "ВЕЛИКИ БИЗНЕСМЕНИ". Голяма част са и такива - с легендарните "Червени куфарчета". Така че ... За какъв "БИЗНЕС" в Абсурдистан ми говорите - Може би за ... "Бизнес" ... с "Червени куфарчета" ?!?!
38
14
 
7
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
Ех, ех, как харесвам всезнайковци льохмани да дават акъл на хора, печелещи солидно. Просто много обичам и винаги съм обичал да слушам нашенския всезнайко. Пред панелката с бирата в ръка се надлъгва със съседите как у нас няма малък и среден бизнес и как добре платените хора са връзкари и как програмистите взимали по макс 3000лв.. А то какво да видиш в НАП? 200 000 души със заплати над 9000лв.. Не съм човекът, с когото спориш, ама доста добре се е изказал.
37
6
 
43
 
! Отговори
До кога преди 4 години
На фона на тази катастрофа,в държавната администрация и при чиновниците няма нито съкращения нито намаление на заплати,това е скандално!!!
36
5
 
42
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
Ужас,такава криза никога не е имало много трудни дни ни чакат.
35
8
 
9
 
! Отговори
до 31 преди 4 години
Да кажем, продавам такива неща, на които target групата няма да остане без пари. За момента поръчките вървят прекрасно. Нека не забравяме, че у нас има един hub, който работи за доста солидни заплати в солидни компании и това са над 400к души. От тях никой не се тревожи за работата си. Акъл не бих искал, благодаря. Бих се радвал да ти помогна за твоя бизнес безплатно с удоволствие- това и направих, дадох съвет. Доста топ заведения в София направиха каквото и аз, както и Ikea, Jysk, Lilly итн..
34
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко идва от банките, ако те не си искат парите временно ще се успокои обстановката. Но банките кой ги натиска?
33
2
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако собствениците много държаха на наемателите си, можеха да обявят гратисен период от 1 или 2 месеца, или отложено плащане. Сега нека си търсят нови наематели! В близките 3 месеца няма да намерят.
32
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 23Искам да си поръчам един ориз с три вида месо и пролетни ролца. Също така и една бира Шуменско 0.3л. Адрес за доставка ул. Кишиен 16.
31
15
 
33
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 4 години
Какъв пък "Бизнес" има в България ?!?! Малкия и средния бизнес отдавна е абсолютно смачкан в полза на едни "БИЗНЕСМЕНИ" , които са ПРАВИЛНИТЕ ХОРА ПО РОДНИНСКА И ПОЛИТИЧЕСКА ЛИНИЯ. В България - ако НЕ си "Наш човек" за няколко месеца те смачкват до неузнаваемост и те ... изплюват !!! Другия вариант е да си намериш "Правилни личности" и да им плащаш месечна такса "СПОКОЙСТВИЕ". Горе долу като Мутренските времена през 90-те - само където тогава бяха с анцузи , а сега са ... Костюмари !!!!!!!
30
1
 
31
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 4 години
Тук пък, още от Есента са предплатени наемите на много магазини.Изгоряха с паричките !
29
8
 
29
 
! Отговори
Estet преди 4 години
Всяка криза дава много възможни, някои от които са свързани с преструктуриране на цели индустрии. Мисля,че сега е подходящ момент за ремонт на целия търговски бранш, и то не толкова на самите търговци, които в основата са си едни спекуланти, а най-вече на съпортващите го бизнеси като транспорт, логистика и най-вече наемодателите на търговски площи. Не може вечно да продължава цели фамилии да живеят като аристократи само защото реституцията им върна магазините от прадядовците.
28
0
 
34
 
! Отговори
Питанка преди 4 години
Интересно ми е дали сега въпросните наеми са си останли същите или пак чакаме балъци да клъвнат на въдицата?
27
14
 
15
 
! Отговори
До 23 преди 4 години
Мдам умен си! Даже пращиш от акъл! Ама само да те попитам то да продаваш да продаваш, ама като няма кой да купи!? А и като няма с какво да го купи на кого ще продаваш!? А или ти викаш аз продавам онлине само на богатите! Ясно!
26
17
 
18
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
На който не му харесва евроатлантическата криза да върви в Северна Корея !
25
3
 
34
 
! Отговори
ПУБЛИЧНА ТАЙНА преди 4 години
Е, че червената номенклатура, мимикрираща и като синя/Да България/приватизира през 90-те повечето търговски обекти в центровете на градовете и до вчера бяха горди рентиери събиращи наем по 5-8 евро на квадрат, каращи скъпи коли и елитни любовници - е и това свърши уважаеми, ще трябва да продавате и след това и да бачкате
24
2
 
41
 
! Отговори
мдам преди 4 години
Определено нещата не вървят на добре! Да не кажа че 80% от хората в БГ живеят ден за ден! Или казахо с други думи от заплата до заплата! Няма да могат да си плащат кредитите! После няма да могат да си плащат и простите телефонни сметки нама да могат да си плащат и тока и водата и парното и кабелната! Но пък тия оператори са добре те са се подсигурили с 2-3-4 годишни договори! И нашево брата отива на съд! Хъм нещата въобще не отиват на добре!