Още 24 болни с коронавирус, броят на заразените достигна 522

Най-много положителни проби има в София - 13 нови
Обновена: 5 апр 2020 08:22 | 5 апр 2020 08:13, Камелия Цветанова
370
Още 24 болни с коронавирус, броят на заразените достигна 522
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Положителните проби за COVID-19 за последното денонощие са 24.

13 - в София, в Бургас - момче на 17 години, Стара Загора - 3, Перник - 2, Сливен - 2, Русе - мъж на 21 г., върнал се от Англия, Пловдив - 1, Кърджали - 1, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата
192 са в болници, 26 са в интензивни клиники.

Мъжете са 57% от болните, жените са 43 % от случаите. Средната възраст на заразените е 46,5 години.

За вчера починалите са четирима.

За един мъж в "Пирогов" не е било съобщено вчера, тъй като пробата му е излязла късно снощи.

Общо 17 са починалите, средната им възраст е 65 години.

Излекуваните са 37, като сред тях новите са трима, които са установени с отрицателни проби  - жена от Хасково на 26 години, мъж на 57 години и мъж на 30 години от Благоевград. Сред излекуваните 23 са мъже и 14 са жени, а средната им възраст е 47 години.

В София случаите са 308, 111 от тях са в болница.

9 са откритите случаи в МВР, от които няма нито един хоспитализиран.

В армията има 2 случая, единият е по-тежък, другият е в Румъния.

Имахме двама съмнителни, които върнахме от мисия в Косово, които не се потвърдиха като положителни, съобщи проф. Мутафчийски.

От медицинския персонал са 23 заразени.

Върви по-обширно тестуване заради установен случай в "Бърза помощ". Изследвани са 40 души вчера, ще се изследват 40 и днес в "Бърза помощ" в София. Там имаме колежка, която е пътувала в чужбина и е с коронавирус, каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
2
 
10
 
! Отговори
Хари преди 4 години
На милиционери не вярвамНа полицаи същоОсобено ако са от времето на идийота Живков,който Брежнев го командваше и го наричаше -лисицата мрсна
200
1
 
14
 
! Отговори
Шаши преди 4 години
до Турист: Тази работа, няма да стане. Не е,като да седиш в офис. Изчакай да почнат масово да съкращават, да ги налазят лизинги, ипотеки, изплащания. Тогава ще гледаме сеир.
199
1
 
11
 
! Отговори
Циник 5 преди 4 години
В Германия се нарушават конституционни права на поразияGrundgesetz - а стана "жертва на новия инфекциозен закон".Хората вече се питат - дали това не е "тренировка" за NWO Новия Световен Ред?Медиите из целия свят са ПОДЧИНЕНИ на правителствата. Цензypaта вилнее - в YouTube, Facebook, Instagram и т. н.Още 2010 година Бил Гейтс открито заявява:- Трябва са се възползваме от възможностите на здравеопазването, и ваксините за.... НАМАЛЯВАНЕ на световната популация!PS. Баннат съм - мaйната виЧао
198
0
 
7
 
! Отговори
ДНЕС преди 4 години
Днес ще направим 200-300 теста на един блок в София кв. Овча Купел. Утре ще ви кажа колко са новите заболели в България.,......WTF
197
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13ти АПРИЛ ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ !
196
0
 
10
 
! Отговори
Бг гражданин преди 4 години
Тъкмо се научих да не ям и взех че умрях!
195
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторът на неуките снощи уволнил Медицинския съвет, пълен с доктори на науките!
194
1
 
6
 
! Отговори
Tурист преди 4 години
Като се изкашлям 2 пъти и ще избягат и власти и всички
193
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 220"Ако не може да издържите един месец,значи сте имали сериозни финансови проблеми и преди това!"Точно! Аз мога да изкарам около 2 години и половина с моите спестявания и нива на разходите, а ако ги свия още малко може и повече, и това е без да изкарам един лев в това време. Ама по заведния не ходя, по почивки също не освен веднъж годишно, ям си домашна храна, не ползвам нов смарфон на скъп абонамент и не пуша. Пия вино и бира умерено, но качествени. Тва е.
192
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не започнете да броите всеки ден, със същия патос, хората останали без работа? Мисля че цифрите ще са доста по-стряскащи
191
2
 
18
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Защо нито един журналист не попита Щабът- Тези излекувани пациенти кой ги излекува и къде ?? Защото това са хора самоизлекували се у дома - И от там ще ви стане ясно че Здравната система не работи- явно ги слагат на някое легло пациентите и затварят вратата и каквото стане !! Повечето Частни Болници само фиктивно имат легла и специалисти -целта е никой с Ковид да не влиза)
190
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами те всичките от медицинския персонал все от почивки се заразиха не от работа с болни пациенти.Едните от чужбина ,другите от Пампорово,Банско.
189
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
избирател За дПси то ли гласуваш?
188
1
 
19
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Най-вероятно родените след втората световна война в България са имунизирани срещу този виурс с ваксината БЦЖ, но засега това не е потвърдено, но се коментира от здравни експерти в САЩ, Европа и други държави по света. Ако се окаже вярно трябва да направим паметници на БКП и всички комунистически лидери във всички градове и села в България в знак на признателност от нашето поколение.А не като главния пожарникар на републиката, който постоянно плюе по комунистите и казва,че правели само лесни неща
187
2
 
10
 
! Отговори
справедлив преди 4 години
Този жалък човечец с генералските пагони като говорител на МЗ ли работи?Нещо друго освен да чете някакви стъкмени стотистически данни ,върши ли?Все пак не е ли редно като коремен хирург да е в операционната?Или понеже са забранени плановите операции ,дреме в тв студията?
186
4
 
9
 
! Отговори
roki преди 4 години
ДО ВСИЧКИ СМЕЛЧАЦИ:Излезте навън!Махнете си маските!Направете така, че да се заразите!Излекувайте се!Пожелавам ви го от сърце и тогава докажете в каква измама са ни вкарали..........не само нас, а целия свят!!!
185
1
 
2
 
! Отговори
хмм преди 4 години
До ТТТТТслед 13-ти март ще питат къде . глад ните
184
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До турист да вземат да ва пуснат да си живейти живот като български туристи после няма да обвинявате лекари и правителство всичко на ваша сметка като туристи български.
183
1
 
4
 
! Отговори
избирател преди 4 години
До хмммТова беше добро!!!"СТОЙ СИ В КЪЩИ! *** ЗДРАВ!!!"Позволи ми да го цитирам,по някога?
182
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не може да издържите един месец,значи сте имали сериозни финансови проблеми и преди това!Пари за черни дни,разбирам че почивките и гюбеците по чалготеките са били приоритет за вас,да сте мислили!