541 души са заразените с COVID-19 в България. Жертвите - 21

Починали са още трима души
Обновена: 6 апр 2020 09:21 | 6 апр 2020 08:20, Нели Христова
381
541 души са заразените с COVID-19 в България. Жертвите - 21
Снимка: БГНЕС

За 24 часа имаме 19 нови потвърдени случая на коронавирус, това обяви ген. Мутафчийски на редовния брифинг на Оперативния щаб. Двама души са починали през изминалото денонощие, а преди минути е починал и мъж от Пещера. Той е бил на 72 години с множество придружаващи заболявания. Дргите две жертви са жени, на 60 и 75 години, които са се лекували в Пирогов. Те също са имали множество придружаващи заболявания.

Изследвани са 252 нови проби през изминалото денонощие, а от новите 19 нови случая, 6 са настанени в болница. Заразените в България са общо 541 души.

Наблюдава се 3,6% увеличение на болните спрямо предишния ден. В София са 15 от случаите.

6 от положителните проби са на служители от Центъра за спешна медицинска помощ. Изследвани са 85 души. В центъра за спешна помощ на ВМА също има 1 положителен тест.

Най-младият пациент е на 1 година, а най-възрастният - на 86 години. Средната възраст е 46,5 години.

Вече 30 души медицински персонал са заразени с COVID-19 - 5,5% от всички случаи. От тях - 17 лекари, 8 медицински сестри и друг медицински персонал - 5. Средната възраст е 51,5 години, като завърнали се от чужбина са 4 лица. 22-ма са се заразили по време на работа.

Жертвите в България вече са 21, 3,7% от всички заболели, като средната възраст е 65 години.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо в София при официално над 250 заразени не се съобщава от кои квартали са? Някои от Софийските квартали са с повече жители от много областни градове, но на по малка площ. Кои магазини, пазари са посещавали? С какъв транспорт са се придвижвали? Някой да е виждал да се дезинфекцира по квартилите?Единствено команчите от чистота продължават да вдигат прах с метлите. По новините гледам по цял свят хората облечени със защитни облекла дезинфекцират усилено улици, тротоари, обществени места.
54
4
 
3
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До До БацеИ аз така знам, баце. Тва значи, че по мои сметки тука секви претенцьозни експерти могат да обясняват, че реално хора починали от таа гад нема, щото секи има "нещо". А ако случайно некой е па съсем здрав (тва съм аз, кака Мара, и още неколко бацета от теа дето караме шосейки, освен когато текой не го фане ишиаса) и се спомине, виждам че искат патоанатомична екпертиза тука, снимков матрял и ако може проба от колона на патоанатома за потвържденьие, че има нужната квалификаця.
53
2
 
12
 
! Отговори
123 преди 4 години
Вярно ,че починалите хора са имали придружаващи заболявания ,но с тях може да се живее още много години.2/3 то населението над 45 год има някакво заболяване.Вирусът събаря по- слабите индивиди, но с днешния начин на живот голяма част от населението е с компрометиран имунитет.Никой не е застрахован
52
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 38Да и още го правим.
51
3
 
7
 
! Отговори
Много си тъп Сашееее преди 4 години
Мутафчийски, я пусни Кантарджиев да каже някой лаф!
50
3
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
МАХАТ ИМ МАРКУЧИТЕ НЯМАТ АПАРАТИ А ИМАТ НОВИ БОЛНИ
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 39 Аз пък от 7-8 години само дрехи втора употреба нося. Имам много хубави дрехи и то маркови от Норвегия внос втора употреба. Иначе - да...не става да спестяваш от храна...на кисело мляко и хляб да я караш само. Данъците са неизбежни, а за отопление...че то няма зима вече . Аз да ти призная съм с апартамент южно изложение и не съм пускал тази зима отопление. То нямаше и зима де. Не можеш да се лишиш от ток, от интернет, вода. Т'ва е..и пак ми трябват едни минимум 700 лева за да преживявам.
48
4
 
10
 
! Отговори
Да кажа преди 4 години
Като не искате сега да сте затворени излезте разцелувайте се, отидете на механа да изиграете една "бяла роза" и после една година само с декларация не до работа а до магазина!
47
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е, че цалта на този т.нар. Щаб е да всява паника. По такъв начин се представят новините. РЪСТ ОТ 3,6 % НА НОВОЗАРАЗЕНИТЕ !!! СТРАШНО !!! Това обаче представлява ЕДИН ЧОВЕК повече !!! Което си направо смешно.
46
9
 
18
 
! Отговори
СЕЛО преди 4 години
МОИТО МНЕНИЕ Е: ЩАБЪТ ДА СЕ РАЗПУСНЕ И ЗАМЕРИ С КАМЪНИ!!!!!ДА СЕ СЪБЕРЕ МЕДИЦИНСКИЯТ СЪВЕТ И ТОЙ ДА СТАНЕ НОВИЯТ ЩАБ.....КОЛКОТО ГРИПЪТ - ЗИМНИЯТ И ЛЕТНИЯТ СА ИЗЧЕЗНАЛИ,,,ТОЛКОВА И КОРОНАТА, ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ.......КОЛКОТО ПО_БЪРЗО СЕ ОСЪЗНАЕ< ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ<<<ТИКВОНЧО ДА СПРЕ ДА ГЛЕДА CNN< BBC и Т.Н.
45
1
 
13
 
! Отговори
До Баце преди 4 години
Че то в България повечето от половината са с хипертония
44
4
 
7
 
! Отговори
123 преди 4 години
Абе почвайте тези бързи тестове най- после, цял свят ги прави , а ние -не?! Изкрадоха парите ли ,страх ги е че бройката на заразени ще почне да расте със стотици за ден- какво чакате още ?
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Недоволни че кривата се качва бавно. Ами нали това е целта.Да не допуснем да пламне като в Италия и Испания.Ето и Македония вече ни изпревари. Мисля че някои хора в България са инфектирани от друг вирус. Поразяващ главата.
42
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е 39 , но все някаква сума трябва да има , просто харчиш по - малко от взетото . За втората употреба - мнохо хора я пилзват , не само дрехи ..ч
41
12
 
5
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 4 години
Като чета коментарите,и на монитора на компютъра ми се избистря соратя на Радев.И веднага се досещам, че 95 % от коментиращите тук,са от неговото котило.
40
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** все мисли че някой го лъже ама дано не тръгнат военните камиони че тогава ще е късно либе за китка
39
3
 
3
 
! Отговори
Баце преди 4 години
До Анонимен 21"90% от починалите е България. Като мъжа с хипертонията и рака, другия с ХООБ и диабет, женицата с инсулта, пушача с адски високата кръвна захар от коронавирус ли починаха или от комбинация от сума ти болести"Баце, аз съм прос човек, обаче тоа въпрос не е ли малко ***? Тва дали имат други болежки теа хорица кво общо има с тва ква е причината за смърта им? Аз знам, че ако умрем от препиване, тва че съм имал киста (недайбоже) кво значеньие има?
38
2
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
дО 37 - Ами който живее на морето ? Байра ли да гледа през крив макарон ?
37
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много малко тестове правят, трябва поне 500-1000 на ден да са.
36
2
 
7
 
! Отговори
Офффф до Щщ преди 4 години
А ти не си ли чувал.... Че те парите едва стигат да избутаме месеца... Колко трябва да взима човек ,за да спестява? Или викаш да живеем като скотове,че да спестим. От какво да се лиша? Храна?Да ходя пеша до работа? Да купувам дрехи втора употреба? Или зимата да не топля? От данаци?