Кризата ще намали потенциала за покупки на имоти

Задълбочаването на кризата ще доведе до понижаването на цените
6 апр 2020 15:31, Ния Христова
60
 Кризата ще намали потенциала за покупки на имоти
Снимка: Pixabay
В случай, че настоящата криза се задълбочи във времето, е напълно възможно да се изчерпят ресурсите на всички и ще се намали потенциалът за покупки на имоти. Възможно е и да се понижат ценовите нива на жилищата. Това коментира Силвия Веселинова, собственик и управител на "Идея Билдингс", в предаването "ИмоТиТе" по Bloomberg TV Bulgaria.
 
"Ситуацията с коронавируса ни завари с финализирани продажби на стартираните обекти. Това ни даде глътка въздух. Говорейки с други колеги, имаше инерция на продажбите в началото на извънредното положение, която стихна. Тези обекти, които предстои да бъдат предадени на своите собственици, не са със замразено строителство, а тези на по-ранен етап спряхме за момента", обясни Веселинова.
 
"Ние трябва добре да преценим дали да стартира процесът в пълен обем след кризата, както е било, или всичко това няма да доведе до положителни резултати. Имаме натрупани резерви, които ни помагат. Но след това ще бъдат необходими ресурси и за възстановяването".
 
Цялото интервю можете да гледате във видеото ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Началото на 2021 година,когато повече от половината население ще бъде на социална кухня,да говори за НИ е меко казано нелепо!
9
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На това понижение ли му казвате?. Срив ще има. Кой нормален човек ще купува. Пък и с какво и за какво? Всеки ще си научи урока, ама по много болезнен начин.
8
1
 
19
 
! Отговори
Скарабей преди 4 години
Като нямаш необходимата покупателна способност и ресурси,най-вече спестени кинти и възможност да изплащаш ипотека,падането на цените не е,от кой знае каква полза и за двете страни!
7
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На първо място сега е здравето. На второ хляба и здравето На трето оцеляването като цяло и здравето ..... ...... ..... Някъде там накрая закупуване на нови жилища. И без това цените на жилищата в България достигнаха чудовuщни размери.Най малко с 30-40%трябва да паднат. Още повече в София
6
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Га ядаха кифтетта брокерите беше хубаво, ама сега реват, че щели да паднат цените.Ееееее не може все да е така, все те да са кяр.
5
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мила моя,настоящата криза не само няма да понижи цените,тя буквално ще ги Срине! Тоталния Колапс които предстои при недвижимите имоти,да го наречеш "понижение " просто е поредната Брокерска Полюция!
4
2
 
56
 
! Отговори
Шойгу преди 4 години
Къф пазар на НИ *** стрино, народа се е хванал за леба, тя панелки продава по 100 бона в евроКоригиране си цените поне с 40% и може и да се появят купувачи
3
2
 
43
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Балонът се спука.Кризата от 2008-9 ще се стори на брокерите като нещо елементарно и смешно. Сега обаче ще ядат големия.
2
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хубаво беше едно време с комисионни от двете страни, но сега мотиката зове
1
2
 
45
 
! Отговори
Че преди 4 години
те хората всв едно се убили да купуват!! Ще ми ги продават тука в Софето по 150хиляди евро панелите. Айде продавайте сега!!