Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с COVID-19

Собственикът на Амазон Джеф Безос също направи дарение
Обновена: 8 апр 2020 15:58 | 8 апр 2020 15:57, Ния Христова
42
Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с COVID-19
Снимка: БГНЕС
Основателят и собственик на социалната мрежа Туитър Джак Дорси каза, че ще дари 1 млрд. долара, за да подпомогне борбата с пандемията от коронавирус, съобщиха информационните агенции.
 
С поредица от постове в социалната мрежа той обясни, че дарената сума представлява 28% от богатството му. За да успее да я осигури, той постепенно ще продава акции на другата си компания, Скуеър (Square), която е специализирана в електронните плащания.
 
"След като преодолеем пандемията, средствата ще бъдат насочени към здравеопазването и образованието за момичета, както и към гарантирането на универсален основен доход", уточни милиардерът. Според сп. "Форбс" богатството на Дорси възлиза на 3,3 млрд. долара. 
 
Дорси смята, че в тези две сфери се крият две от потенциалните решения на "проблемите, пред които е изправен светът". 
 
Средствата ще бъдат предоставяни чрез фондацията на Дорси "Старт смол" по напълно прозрачен начин.
 
Първоначално той направи дарение от 100 000 долара, които са предназначени за американски продоволствен фонд. 
 
Собственикът на Амазон Джеф Безос, който е и най-богатият човек в света в момента, съобщи преди дни в Инстаграм, че ще дари 100 милиона долара на американските хранителни банки.
 
Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг и съпругата му Присила Чан на свой ред предложиха 25 млн. долара за научни изследвания в търсене на лечение срещу коронавируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Към 5 преди 4 години
Много си прав , няма какво да добавя.
15
4
 
3
 
! Отговори
Аха преди 4 години
До пича под мен. Няма как да дари сам на себе си по никое законодателство. Вземи се образовай малко и тога се прави на мислещ.
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 13 Ами то при дарение няма условие кой колко трябва да даде, а само едно условие- на кой колкото пари му се откъснат от душата! Безос дал 100 милиона само? Че малко ли са? Все едно Слави Трифонов като даде 100 000 лева на Александровска болница да виждам как някакви папагали го плюят що дал само толкова. Е колко да даде, бе? Има милиардери в тази държава и една стотинка не са дали дарение. Слави всеки случай не е милиардер! Не е за разправяне с вас, овцеее!
13
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оп. Изпускате една американска врътка: те тези ончовци ги даряват но забележе къде! Винаги във собствена фирма! И знаете ли защо? Защото така могат да откраднат парите на фирмата която са открили, но не притежават, защото вече са само СЕО. Мисли българино ***!Мисли!
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък казвам че това което прави този човек е велико,това е огромно дарение и се прави в името на едно по-добро бъдеще за целия свят.Безусловния базов доход ще бъде приет навсякъде.За всеки човек ще има осигурен минимум с който той ще може да съществува спокойно.Който иска ще работи,ще се усъвършенства и ще върви нагоре.Здравеопазването ще се подобри,подобно на социалистическото.Само в Бг. хората ще продължават да дискутират, дали който няма пари не трябва да бъде уставен да умре от глад
11
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Собственикът на Амазон Джеф Безос, който е и най-богатият човек в света в момента, съобщи преди дни в Инстаграм, че ще дари 100 милиона долара на американските хранителни банки.Безос има 130 милиарда долара!Все едно да имаш 1300 лева и да дариш 1 лев!***, по- добре да не беше дарявал нищо за да не се излага!Джак Дорси все едно на негово място да дари 30 милиарда долара!
10
3
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Не е само той,те в нета почти всички пубери са такива.Не са се изучили и научили но са ,,яхнали " американската операционна система /в частност Интернет / и пада голямо плюене по ,,краварите".Удобно им е така ! Като оня който реже клона ,удобно седнал върху него!
9
3
 
4
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
Ясно ! Ти си от тия ,,всичко знаещите!! От тия които казват че земята е плоска и още много ,,мъдри неща".Единственният ти проблем че си полуграмотен и полуинформиран ,но си с ,,експертни" познания!!!
8
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А нашите"убавци"като Велев и сие г'овна,реват за ПАРИ!
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безос е сложен там от ЦРУ, а Амазон без държавни субсидии ще работи на загуба.
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"След като преодолеем пандемията, средствата ще бъдат насочени към здравеопазването и образованието за момичета, както и към гарантирането на универсален основен доход", уточни милиардерът.Сиреч ще строи комунизъм.
5
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дарил той,сигурно защото Дончо му е обещал да му изкупи за без пари дълговете.Все пак туитър е компания със стратегическо световно значение.Един туит на Дончо и борсата 10% нагоре, друг туит и 10% надолу.Направо две бутончета да му направи за него - едно червено и едно зелено. Живеем в смешен свят!
4
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 1...казал Бай ***
3
4
 
3
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Браво! Не чух някой от щата Делауер да е дарил нещо?
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това разбирам аз под дарение.
1
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имал, дал.Но все пак, този вирус излезе по-голям фейк от кацането на луната.