95 души починаха в Турция от COVID-19 за ден

Жертвите в страната станаха 1101
11 апр 2020 22:06, Александър Попов
89
95 души починаха в Турция от COVID-19 за ден
Снимка: БГНЕС

Жертвите на епидемията в Турция станаха 1101, след като днес в страната бяха регистрирани нови 95 починали, съобщи турският министър на здравеопазването Фахреттин Коджа.

През последните 24 часа заразените са се увеличили с 5138 души и вече са 52 167.

Още по темата
Турският здравен министър написа в Туитър, че "с увеличаването на броя на направените тестове, нараства броят и на заразените. Той обаче е в границите на предварителните ни прогнози. По-бързи сме с тестовете и започваме по-рано лечението. Турция показва добри резултати в лечението. Главното обаче е опазването от заразяване с коронавируса".

През последните 24 часа в Турция са били тествани 33 170 души. Общият брой на направените тестове е достигнал 340 380, посочи Коджа.

От снощи около 63 милиона души в 31 града в Турция са поставени под пълна забрана за излизане навън до 24 ч. на 12 април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: Турция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
6
 
! Отговори
Ботевски преди 4 години
Не знам защо се радвате на чужда мъка, обаче същата мъка е и при назе и по целия свят.Въпроса е как ще се справиме ние при случаи с повече заразени хора, всеизвестно е че комшиите имат почти безплатно лечение и в момента частните им болници лекуват ората също безплатно.Да, някои от ората както и при назе са на най долно ниво по интелигентност, а как е положението при нас ще разберете ако се поогледате малко около вазе си Дай Боже и при нас същите условия на лечение, а уж сме европейска държава.
42
0
 
5
 
! Отговори
Kut преди 4 години
Като гледам какви глупости пишат някой.Вие не мислете за другите държави.И този вирус ще отмине.Но след това какво следва .Глад кражби психични болни.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А пък в щатите починаха 2000 пак за един ден.
40
15
 
14
 
! Отговори
Ти да видиш преди 4 години
Най-големите трафиканти на органи,бежанци и петрол от ислямистите-ТУРЦИТЕ,започнаха да проповядват морал по българските вестници!Ако не беше алъш-вериша с Ислямска държава и изнудването на пари от Западна Европа,сега Турция щеше да си е една обикновена ориенталска клоака!
39
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Казват че вируса не е толкова фактор колкото кои страни ще се оправят икономически след пандемията Турция ще е една от новите сили в света колкото и да не ви се иска защото: Има силна икономика и селско стопанство произвежда си всичко. Доката Бг ще е от мизерстващите страни която разчита само на Еврофондове и кредити Единственият отрасъл в БГ който е развит е: КРАЖБИ И КОРУПЦИЯ
38
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тестването няма никакво значение.Важно е колко хора умират,а в Турция жертвите вече са 1100.Или 5 пъти повече от България на 1 милион население.Това означава,че са поне 5 пъти по-зле,защото закъсняха много с мерките.
37
11
 
15
 
! Отговори
Гледайте преди 4 години
Има видеа от днес за масови побоища пред магазините в Турция.Тълпи озверели и нечистоплътни *** се млатят гьотере за храна.
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са тези умрели?Къде са излекуваните?***,стойте си в къщи както ви казва пожарникаря!
35
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Китай имат двама починали на 1 милион население, а в Турция са 13. Нямам информация за броя на тестовете в Китай, но Турция в Турция тестовете са малко според броя на населението.
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Турция вече над една седмица нещата вървят зле. Засега в Турция тестовете не са много според броя на населението. Повече са от тестовете в България, но ние не сме добър критерий. Турция сега е на девето място в света по брой на заразените и на 12-то място по брой на починалите от вируса.
33
20
 
2
 
! Отговори
муспи преди 4 години
Решено е от най Горно място, от Азербайджано тюркското Тайно Световно Правителство, да се раздели турция между Азербайджан и Изсраил. За Гърция нищо, още повече че минава към Велика Албания, след гласуване на Ксенета в Атина! Бойко Борисофф вече се включва в Новата Реалност!
32
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на турците, подминали са двукратно Китай по броя на тестваните въпреки че са почти 20 пъти по-малко от тях.
31
1
 
5
 
! Отговори
Куранавирих преди 4 години
Еми кът не се запазва карантината...
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен57 И.Д.иот ! Че ,то в Европа всеки ден умират по 45 000 хиляди на ден .
29
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция тества 30000 а ние 300.Женералът как ще коментира това? Защо Турция има тестове а ние нямаме? Онези *** с *** ските въпроси да вземат да го попитат веднъж нещо смислено.
28
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами при 80 милиона население колко искате да са. То при нас че сме 5 милиона гонят 700.
27
7
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
"Турският здравен министър написа, че с увеличение на броя на тестовете се увеличава и броя на заразените"Анджък де !Нали затова и нашият "герой" генерал Годжи упорито отказва да прави повече от 300 теста на ден !?Има тест - има болен - има проблем.Няма тест - няма болни - няма проблем ... и пишем заслуги на властта и щаба.Елементарно, комшу !
26
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турците плащат цената за избитите българи и арменци.
25
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тия като *** ,силеха се преди 20дена ,че при тях няма вирус ,а сега не могат да преброят труповете!Рашка има 14хил.заразени и над 100починали,това по официални Путиновски данни в действителност трагедията още по-голяма!
24
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз съм българин и съм абсолютно съгласен с Ястреб родопски, че от българския народ нищо не става, съвсем нищо.