Тръмп: Не сме доволни от Китай, не спряха коронавируса!

Близо 1 млн. души са се заразили с COVID-19 в САЩ , 56 144 са починали
Обновена: 28 апр 2020 07:03 | 28 апр 2020 07:00, Анисия Иванова
108
Тръмп: Не сме доволни от Китай, не спряха коронавируса!
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че Китай е можел да спре коронавируса, преди заразата да се разпространи по целия свят, предаде Ройтерс.

"Ще направим много сериозни разследвания. . . Не сме доволни от Китай", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом.

"Има много начини, по които да им се търси отговорност", добави той.

Това е поредното обвинение от страна на САЩ към Китай във връзка с със заразата, която започна в китайския град Ухан и прерасна в глобална пандемия.

Тръмп каза, че никога не е възнамерявал да отлага предвидените за 3 ноември президентски избори в страната си заради коронавируса, предаде Франс прес.

"Никога не съм обмислял да променям датата. . . Защо да го правя", каза той дни след като съперникът му от Демократическата партия Джо Байдън предрече, че милиардерът републиканец ще направи всичко възможно да отложи датата на вота.

"Това е съшита с бели конци пропаганда", отвърна Тръмп.

Близо милион души са се заразили с коронавируса в САЩ от началото на разпространението на заразата. Това показват данни на университета "Джонс Хопкинс", предаде Франс прес.

Страната регистрира 1303 смъртни случая през последните 24 часа, а общият брой на починалите от коронавирус е 56 144. Това над една четвърт от всички жертви на коронавируса по света.

"Няма да забравим никога, че тези хора бяха пожертвани заради некомпетентност или може би друго нещо", каза американският президент Доналд Тръмп на пресконференция в градините на Белия дом.

Той намекна, че е възможно да поиска от Китай да плати милиарди долари репарации за щетите, нанесени от вируса, който се появи в китайския град Ухан. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 26 Нагазиго Надоварадоста рано си се надрусал бре !Какъв бойкот те гони ? Кой пусна вируса в Китай ?
23
1
 
7
 
! Отговори
Я па ти.. преди 4 години
До СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕ 21 Ами унищожи краварника. Кой ти пречи ?Ха,ха..!
22
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Крет енът, кохто цъка минуси по московска поръчка, сигурно вярва, че НЕ трябва да гледаме собствените си интереси и безработица, но да помагаме на комунистите в Китай. Браво, мадежо!!!!! Беаво! Надмина и Тато по гъ зо лизство!
21
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23 до ДаниКитай няма да плати нищо а ще иска съд за САЩ и Англия заради биологичната атака извършена от тях срещу него.
20
14
 
5
 
! Отговори
Нагазиго Надовара преди 4 години
Ще плащат китайците даже дупе ще дават. Такъв бойкот ги грози ,че не им се мисли.От най-напредналата икономика до няколко години ще са на едно с България!
19
2
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
сега се видя че здравните системи на запада са пробити всичко е подчинено напечалбите повечето от умрелите в сащ са *** които се погребват служебнои накрая ги накараха да пият белина за да умрат още повече де-би-ли
18
2
 
4
 
! Отговори
до Дани преди 4 години
А ако САЩ обяви фалит съвсем забавно ще стане за Китай:))))) Китай ще си мълчи и ще плати. Колкото и да не ни се иска. Друг е въпросът, че трябва да си върнем икономиката обратно. Китайците си имат собствен пазар и да си се оправят. Ние си имаме безработни, на които трябва да осигурим работа
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-добре е тромпета да си пие белината и да не дрънка глупости.
16
2
 
11
 
! Отговори
MaйMyнатa преди 4 години
Тия се некой да им плащааа..да заемат нещо от некъде, санкции..!! Дрей...баи мародерите некадърни
15
1
 
17
 
! Отговори
д-р Шпиндел-Шлос преди 4 години
От президент, който кара гражданите на своята държава да пият дезинфектанти и белина ,всичко може да се очаква!Тия удариха в земята руснаците с бояришника.
14
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава пандемия може да бъде преборена само с общи усилия. Когато китайците обявиха карантина в Ухан, американците къде дремаха? още тогава трябваше да се вземат съглсувани мерки по цял свят. Всъщност, американците закъсняха с цял месец и това беше ясно още тогава. И сега друг им е крив. Едва ли Си Дзинпин може да командва и прилепите в югоизточна Азия, а учените знаеха още от епидемията с Ебола, че човечетсвото не е застраховано от евентуална пандемия
13
5
 
16
 
! Отговори
Дани преди 4 години
Ще поиска от Китай милиарди репарации? Хм, да не поиска Китай като най голям кредидор, САЩ да си платят външния дълг, че тогава би станало забавно.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е парадоксът на глобалния свят. Ако бяха обявили нещо без да са наясно какво пак щяха да ги обвинят. Всеки си гледа собствената политика и един по-сериозен проблем изкарва проблемите в различията на преден план.
11
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен3 преди 4 години
До АнонименЗащото в САЩ обикновено всеки ден умират между 7 000 и 8000 души. Освен това имат много по-ниска смъртност от много държави, включително и България.
10
7
 
19
 
! Отговори
факт преди 4 години
Аз не съм доволен от САЩ, но не им искам репарации за жертвите от бомбардировките и наем за базата.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез имат ли много банани и тоалетна хартия в краварника или са на ишиас със белина.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"бяха пожертвани заради некомпетентност или може би друго нещо", каз" - и чия некомпетентност, бе тръмпи?! кой се направи на голямата работа?! и сега изборите ще са по план, защото те е страх да не ги изгубиш?! а ако плъзне по голяма зараза заради изборите, кого ще обвиниш?! че то и света не е доволен от тебе, амае не си подаваш оставка!
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз пък не съм доволен нито от Китай, нито от САЩ!!Само не знам кое е по-малото зло за България!
6
2
 
12
 
! Отговори
Иван Костов преди 4 години
Бай Дончооууу, оня китайския прилеп е виновен!
5
11
 
12
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
А вие защо им го пушихте,бе Дончо? Ама он се върна при вазе!