Най-възрастната испанка се пребори с коронавируса

113-годишната Мария Браняс оздравя от COVID-19
12 май 2020 22:30, Красимир Ангелов
8
Най-възрастната испанка се пребори с коронавируса
Снимка: БГНЕС

Най-възрастната жителка на Испания - 113-годишната Мария Браняс, оздравя от коронавирус, съобщи АФП.

През последните двадесет години Браняс живее в дом за възрастни хора в Олот, град северно от Барселона. Тя се заразила там и прекарала лека форма на заболяването.

Първоначално вдигнала температура и й била открита лека инфекция на пикочните пътища. Жената била подложена на тест, който потвърдил зараза с новия коронавирус.

Браняс има три деца, единадесет внуци и 13 правнуци.

Испания е сред най-засегнатите страни в света от пандемията от новия коронавирус. От началото на разпространението на вируса в страната са регистрирани 228 000 заразени, а 26 920 души са починали от COVID-19, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А снимката какво общо има със статията?
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жената ако беше дефектна, нямаше да доживее 113.Тая е родена по времето на Испанския грип. Сега е двойно пречистена. Грипчето всъщност прочиства света от безнадеждно болните.
6
0
 
3
 
! Отговори
до Дънкан преди 4 години
До ДънканКонър Маклауд. Друг Маклауд няма!
5
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
ВИРУСА ТРЕПЕ НАРЕД ДЕБЕЛАЦИ С ДИАБЕТ, ПУШАЧИ КОИТО СА СИ СКАПАЛИ ДРОБОВЕТЕ И ВСЯКАКВИ ДРУГИ СЕРИОЗНО БОЛНИ!!!ВИРУСА Е ЧИСТАЧ НА ОБЩЕСТВОТО И ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ КАТО ПЛЮС А НЕ МИНУС ЗА НЕГО!БАБИЧКАТА Е СЪС СОЛИДНА ИМУННА СИСТЕМА ВЪПРЕКИ, ЧЕ Е НА 113 ГОДИНИ!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние и до пенсия не може да доживеем заради лошата храна, липсата на кадърни лекари и модерно здравеопазване и "хубавия"начин на живот. Шапка и свалям на бабата. Браво.
3
3
 
5
 
! Отговори
Кочо преди 4 години
Къв лъч надежда ве, това че 90% от починалите са стари хора, не значи, че всички стари хора умират от настинката. Смъртността при болни и възрастни хора е 10%. В училище множествата май не сме ги учили. Реагирате все едно всички ще умрат от настинка, а реално почти никой от заразен не умира. Реалните цифри на заразените са около 10 пъти повече от потвърдените, демек от 40 млн. са починали под 300 хил., под 1%. Стига си мислете, че ще умрете от това, от друго ще умрат 99,99%.
2
1
 
6
 
! Отговори
Дънкан преди 4 години
Маклауд, стига се прави на жена бе!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво! Лъч надежда, че старите хора могат да оцелеят.