Близо 30% от хората ще останат да работят от вкъщи

Фирмите започват да свикват с новата реалност
14 май 2020 10:18,
9

"Преди коронавируса близо 80% от хората по света работеха на определено фиксирано работно място. Десетина процента работеха в Европа от вкъщи преди пандемията. Имахме нагласата още тогава за определени дни за работа от дома", каза за "България сутрин" председателят на асоциация BG Staffing Надя Василева.
Още по темата

Според нея определено се е увеличил процентът на работещите хоумофис в България.

"Ситуацията се нормализира - свикнаха и работодателите. Поне 20-30% от работещите ще останат да работят от вкъщи", прогнозира Надя Василева.

Тя добави, че сега фирмите преизчисляват разходите си и мислят по какъв начин да ги оптимизират, за да покрият натрупаните загуби.

"Не трябва да мислим, че нещата ще се върнат каквито са били преди кризата. Тя ни учи как да организираме работата по нов начин. Изключително важни стават облачните системи, работата да бъде извършена чрез технологии от определени места", отбеляза Василева в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ вече се говори за четвърта индустриална революция, където има комбинация между човешко и хибридно. Василева допълни, че младите сменят по-често работата си в сравнение със старата генерация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Ето ви нова теория : Коронавируса го измислиха IT-тата, защото не ги пускаха хоум офис.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те ще оставят Китай нарочно да ни заразят с техните болести, после ще ми говорят за "борба с вирус" и ще ме заплашват с глоби и трупове ако не слагам някакви "маски" по лицето си, които са много вредни, и ще ми казват къде да ходя и къде да стоя. Смешни жалки бо-клуци. И всички сляпо спазват техните наредби.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "Кога ще има наказание" Ако съдим от Апокалипсиса или Откровението на Йоан, последната глава на новия завет е това, след 42 месеца. Тогава ако оцелеем би трябвало да видим как тези, които се опитват да налагат нов световен ред, без да имат каквито и да е качества и без да са призвани, ще понесат наказание за своето деяние.Надявам се живи да бъдат хвърлени в ада, който пропагандират на земята. Анатема...
6
0
 
7
 
! Отговори
да видим преди 3 години
Много моля хората които дават акъл по студията първо да се поглеждат в огледалата.Какъв визионер може да бъде човек, който не е положил елементарна грижа за визията си.Медиите, особено обществените да спрат да налагат корпоративния фашизъм. Да корпоративен фашизъм е това, аз измислих този израз и си запазвам правата.
5
1
 
11
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНАТА ЕПИДЕМИОЛОГИЧНА ОБСТАНОВКА" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще има наказание за тия, дето ни задължаваха да слагаме някакви бо-клуци по лицата си?
3
0
 
8
 
! Отговори
Нико преди 3 години
Ако са леяри е трудно, ноо...
2
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Какво е "хоумофис"?Какво е "генерация"?Върху какви факти почива предположението?
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
da