Видео показва колко бързо се разпространява коронавируса в ресторант

Клипът насърчава миенето на ръцете
Обновена: 14 май 2020 17:31 | 14 май 2020 15:27, Нели Христова
97
Видео показва колко бързо се разпространява коронавируса в ресторант

Популярен японски клип показва как COVID-19 лесно може да се разпространи сред група хора в бюфет само за няколко минути. Експериментът е проведен от организацията NHK съвместно със здравни експерти.

Във видеото се вижда как 10 човека влизат в бюфет ресторант, подобен на тези на круизните кораби. Един от тях носи заразата - той е покрит с флуоресцентна боя. След като си взима храна, останалите доброволци също преминават през бюфета, а след това всички заедно сядат на една маса. В края на експеримента лампите се гасят, а ултравиолетова светлина показва къде са се разпространили частиците от заразата.

COVID-19 може да се открие по чиниите, приборите, храната и дори върху устата на трима от доброволците.

Подобни експерименти не са нови, но доктор Джон Никълс, професор по патология в университета в Хонконг, казва, че те демонстрират перфектно колко бързо се разпространява коронавируса сред хората, особено когато те не си мият ръцете.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Два реда няма ли да напишете и за протеста днес, или ви е наредено да не го отрязавяте
33
1
 
1
 
! Отговори
15 преди 4 години
Като ти чета коментара първо си доста манипулативен/а, второ обиждаш и се държиш агресивно, което е признак на безсилие, само един човек който няма какво да каже и да се защити с интелект прибягва да обиди и агресия, но в това няма нищо лошо явно толкова си можеш
32
2
 
10
 
! Отговори
Ъхъ... преди 4 години
Глупости на търкалета!!!
31
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси вируса сапуна го мори, обаче нашите щабаджии го изкараха много як.
30
4
 
8
 
! Отговори
Време за реклама преди 4 години
*** и якия вирус, щом ултравиолетовата светлина не го трепе.Клип демонстрираш как се разпространява пръднята на един японец. Великооооооо
29
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайдее...конспираторите налазиха форума.Нямяа вирус, всичко е конспирация, Сорос е виновен и Бил Гейтс, някой го пусна вируса, някой искаше да направи пари...американците, китайците, марсианците...вируси има постоянно и т.н.Ама, не ги видях тези конспираторджии да хванат под ръчичка бабите си и да гиг заведат в инфекциозното на Александровска, да ни убедят лично, че няма нищо страшно :)
28
2
 
7
 
! Отговори
15 преди 4 години
Колко ти плащат да говориш за страшния вирус
27
4
 
8
 
! Отговори
ПФФФФФФФФ преди 4 години
Да.Една лъжица корона вирус, може и да стане така. Само дето коронавирусите изобщо не се разпространяват по тоя начин
26
5
 
6
 
! Отговори
Оставка преди 4 години
ГЕРБ,БСП,Каракачанов - българоубийци!НОЩ - слуги на вече споменатите.Съд и доживотен без замяна за тия предатели!Кронка,моронка,5 лева...да си го носят в гро*а!
25
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това не е вируса, а вещество с което маркират парите за откуп.
24
3
 
11
 
! Отговори
Овца с Маска 2 преди 4 години
Повече от ясно е. Колкото повече страх и паника. Толкова повече ще се вдига цената на така наречената "ВАКСИНА" , която така или иначе НЯКОИ я имат вече. Който го е пуснал - има й антидот. Въпроса е как ще стане "ВРЪТКАТА" и ТРИЛИОНИТЕ ДОЛАРИ ще потекат към правилните Банкови сметки. Особено ако направят и това с задължителното "Ваксиниране".Маските са точно за да мълчите , защото и без това те не пазят почти. И да пазят - НЕ Е повече от 15 - 20 процента.
23
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със тоя вирус няма да уплашите никой освен хората във рисковите групи и да ги стресирате а когато си стресиран ставаш податлив на всякакви болести. Кой ни спаси щаба ли ? Не. спасиха ни някои наши народни характеристики като и тези на хората от Източна Европа. Не гледай брифинги, и телевизия спаси имунната си система.
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво чудно има, след като ползват едни и същи прибори?
21
5
 
15
 
! Отговори
Овца с Маска преди 4 години
Чутовна тъпня е това по горе ! Явно им е малко СТРАХА и ПАНИКАТА , която напълно умишлено нагнетихте в цял свят. Трябва и още малко. А що не метнете едно клипче - КОЛКО ХОРА НА ДЕН УМИРАТ ОТ ИНСУЛТ , ИНФАРКТ , ГЛАД ?!?! КОЛКО НОВИ , ЗА ДЕН , ОНКОЛОГИЧНИ ДИАГНОЗИ ИМА , А ?!?! А нещо да кажете за СВИНСКИЯ и ПТИЧИЯ ГРИП от преди 10 - 12 години ?!?! Доказано , и двата - НЕ СА ПО - БЕЗОПАСНИ ОТ ТОВА СЕГА ! Тогава що НЕ прайхте клипчета? Не ревахте? Не изпадахте в дива паника? Що така?!?!
20
3
 
7
 
! Отговори
Пак Глупости преди 4 години
Някой направил анимация и всички вярват. Колкото ГРИП се разпространява в ресторантите толкова и Корона ГРИПът се разпространява в ресторант!Но хайде всички - Яжте с маски! И не забравяйте да подскочите 3 пъти на левия си крак преди да опитате супата. Защо? Ей тъй!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 23 "Преди няколко дни гледах клип как от Луната излитат няколко обекта."На обратната част на Луната нали ? Те обратни ли са?
18
0
 
6
 
! Отговори
до анонимен преди 4 години
Ako беше така, досега да сме 5 милиарда заразените. Все пак вирусът е от миналата година, дълго преди да измислят тестовете...-----------------И да, и не!Откъде бихме могли да знаем колко са го "прекарали" при положение, че тестовете са ограничени?Аз например прекарах "Нещо" февруари, когато нямаше тестове, но какво беше ЕБШ ли го?Държа ме 4 - 5 дена, предимно вечер - втрисане, болки в мускулите, лека пот, ниска температура, леки болки в гърдите.Въпреки това не рискувам, на 53 съм.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яко! Обаче според мене вирусът е пуснат от извънземни и световните лидери имат някаква договорка с тях. Преди няколко дни гледах клип как от Луната излитат няколко обекта. Случайност? Не мисля.
16
3
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Абсолютни лъжи, тези хора от Марси ли падат, или от Сатурн? Как така има хора дето никога не се заразяват и не боледуват? Значи за едни заразяването с корона и боледуването е възможно, а за други не е. Е можеш ли да кажеш, че хората дето са се събрали в ресторанта са от тези със слаба имунна система и веднага ще започнат да кашлят?
15
4
 
12
 
! Отговори
Аз аз преди 4 години
Ха ха ха, каква глупост!