Ресторантите готови да посрещат клиенти, но дали ще има такива?

Заведенията на закритото работят с намален капацитет
47

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заведенията на закрито отровиха врати от днес, но опасенията в бранша са, че клиентите няма да се върнат скоро.

Ресторантите, кафенетата, сладкарниците извършват дейност при строги правила – дистанция между масите,  само до четирима клиенти на маса и честа дезинфекция.
Още по темата


Маските и личните предпазни средства са задължителни, но само за персонала.

„Хората са притеснени, в момента не им е до заведения, камо ли в затворените помещения. Ние сме оптимисти, че нашите клиенти ще се върнат при нас и лека-полека нещата ще се върнат към нормалния си ритъм. За сега не е ясно колко колеги ще отворят“, каза Емил Коларов, собственик на заведение пред bTV.
 
По думите му повечето заведения ще изчакат заради неясните правила за работа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне половината са за затваряне от ХЕИ, друго нямам какво да добавя.
20
2
 
26
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Досегашните местни лапачи на лесни парички, са силно притеснени.Платилите голям наем още от миналата Есен, разбраха, че печалба няма да видят. Бакшишите висят и ще висят на пиаците, като прани гaщи.Хак им е на алчните печалбари !Между другото, продават се етажи и къщи в градчето.Ориентирайте се, преди да са ви изпреварили !!
19
2
 
25
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
До Анонимен 20Кафенетата на открито са пълни ,ама те винаги са имали клиенти. Ресторантите са съвсем друга работа и като започнат да ни дерат,никой няма да им стъпи.
18
5
 
23
 
! Отговори
това е преди 3 години
Бях в Ошип-ка преди 1 седмица. Менюто наполовина, цените на горе, за капак след 1 час на апарата за дезинфекция - надпис не работи!
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само излезте и ще си отговорите на въпроса, масите на открито са пълни.
16
8
 
20
 
! Отговори
Петю преди 3 години
То да е само заведенията -ами то и морето мръсно.По Нова ТВ изказването на шевката на Басейнова Дирекция каза-Планктона е виновен за измрялата риба във Варна ,и топлото време- ама балами вече няма .Така и чужеденците ще изгонят с тия планктони:)))).Май в Гърция няма планктони и топло време затова им е чисто всичко.
15
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влезте в някоя кухня на заведение и ще ви стане ясно. Особено тея по курортите. Слънчев бряг. Втори път няма да седнете
14
12
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такива наглеци. Сядам днес на обяд в заведение в което съм ходил сигурно 60-70 пъти, поръчвам си стандартно салатата и една малка ракия с мин. вода. Идва после сметката и неприятна изненадаааа. Салатата от 6.80 лв, станала 9.50, а ракията двойно, все едно съм поръчал голяма. Платих си и им казах СБОГОМ!
13
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5.Проверки такива си минават от години. Излиза се с торбички.
12
12
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
6-8 лв за триъгълниче торта в мола. А и всичко мирише на спирт. Не, благодаря. В нашата сладкарница 10-11 лв е цяла прясна торта
11
16
 
35
 
! Отговори
гаро преди 3 години
Да със сигурност ще имат клиенти.700 000 хилядната,гвардия от държавната администрация на Б.Б.,ТРЯБВА ДА ЛAПА И ПОЧИВА АКТИВНО!Успех плащачи!!
10
17
 
34
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 3 години
"Заведенията на закрито отровиха врати" ,как ще ходим да ни тровят ? Аз и преди не стъпвах в наши заведения,а сега дори няма и да си помисля.Само реват ,а не предлагат нищо ,което да те заинтригува .
9
36
 
19
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Споко, ще има ... не всички в България са бедни, болни и социално слаби, има си хора за всичко, а тези които не могат да си го позволят да ходят да се вграждат в някой "НОВ ГРАЖДАНСКИ ПРОЕКТ", като този на Мая Костинбродска. Тя ще ги нахрани с две риби и "Мана небесна" или пък да се хващат на бузлуджанското хоро на Импексова, която може да им обещае всичко и да ги подхранва със "Светли идеи" ... !!!
8
15
 
36
 
! Отговори
Хх преди 3 години
Хаха. Алчняците изгониха хората с разстоянията от 50 см и Ги отвратиха с ДДС от 9 процента, а сега клиенти чакат. Тия сериозно ли? Много тъпо изпълнение глупита.
7
9
 
27
 
! Отговори
daaaaaa преди 3 години
Вижте какво пише ОТРОВИХА врати брейййййй.
6
13
 
38
 
! Отговори
пушене преди 3 години
а във Варна в кафенето на Варчев в МОЛ Варна се пуши Оти е разрешено от управителя и здравните органи са " безпомощни "
5
13
 
28
 
! Отговори
тиквун сияйний преди 3 години
ще ви докарам и клиенти само ми вервайте
4
27
 
19
 
! Отговори
До ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
ХОРАТА имаме пари, ти нямаш!!!
3
12
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не благодаря! Аз ше пасувам.Не стига, че им намалиха ДДС то, а те наглеците вдигнаха даже цените.Отделно, като си ги знаем как минават проверки от ХЕИ и РИОКОЗпроверяващите хапват, пийват и излизат с пликче под мишницата.Ако спазваха препоръките и проверките на контролните органи бяха на ниво 90% щяха да са затворени.Още сме много далече от стандарта на развитите държави за обществено хранене.
2
12
 
34
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Ще има ама друг път, вътре с маска стои ли се? :))))))))))))))))))))))))Влади с розовите бузки пак няма да събере ДДС о исигуровки