Нова Зеландия без коронавирус, 17 дни без заразени

Ще бъдат отменени почти всички ограничителни мерки
8 юни 2020 13:50, Елка Василева
16
Нова Зеландия без коронавирус, 17 дни без заразени
Джасинда Ардърн. Снимка: архив, БГНЕС

Нова Зеландия елиминира заразяването с новия коронавирус на своя територия и ще отмени всички ограничителни мерки освен граничните, заяви министър-председателката Джасинда Ардърн, цитирана от Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Уверени сме, че сме елиминирали предаването на вируса в Нова Зеландия засега, но елиминирането не е момент във времето, а продължително усилие. Почти сигурно ще видим нови случаи на заразяване тук и това не е знак, че сме се провалили, а е реалността на този вирус. Обаче ако и когато това се случи, трябва да сме сигурни, че сме готови и ние сме готови", заяви Ардърн.

Тя каза, че правителството й ще се съсредоточи върху границите на страната, където мерките за изолация и карантина се запазват.

Още по темата

Отпадат ограниченията за социално дистанциране и се възобновяват публичните и частните събития на открито. Търговията на дребно и хотелиерството, както и общественият транспорт възобновяват работа, също без социално дистанциране.

Здравното министерство съобщи, че в страната няма нови случаи на заразяване за пръв път от достигането на епидемията в Нова Зеландия в края на февруари. В страната имаше 1154 заразени и 22-ма починали от новия коронавирус.

Изминали са 17 дни от последният регистриран нов случай на заразяване в Нова Зеландия, а за този период са тествани 40 000 души. Днес е и първият ден без активен случай на заразяване в страната, след като и последният известен заразен е оздравял.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Взели са адекватни мерки,БДС разлика от България, която не спря да бъде катобразграден двор. Само през март във България казаха, че били влезли над 200000 човека от чужбина. Същото беше и през април и май,на сега и през юни.
15
3
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Taм явно нямат евроатлантически ценноти.Да им пратим урсулата с комисарите да им таковат ***..та с мъдрото си ръководство и успешни мерки и действия.
14
0
 
1
 
! Отговори
тритяхту пътя преди 3 години
всяка информация над която читателя,зрителя,слушателя и тн.няма 100% -ов контрол е : ИНО КАМ ГЬОТЮРЕ
13
1
 
4
 
! Отговори
Н3 преди 3 години
Ето до какво води хроничното липсомaнгалие...
12
0
 
1
 
! Отговори
чич Петю преди 3 години
улазам у тва правителство техното като манарче у гнила тиква ;)
11
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези даннии лесно могат да се фалшифицират.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в Европа новозаразените се увеличават стремглаво и с нетърпение очакваме връщането на ВСИЧКИ мерки и най-вече затварянето на парковете и заведенията. Тази лудница не може да продължава така.
9
5
 
5
 
! Отговори
Филмар преди 3 години
Ние филмираните не вярваме на подобна информация! Ние знаем, че пандемията е много сериозна, не си показваме носовете и чакаме щаба да каже колко да ни е страх!
8
2
 
9
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Кивитата в момента са с най- готината министър-председателка от всички...
7
2
 
3
 
! Отговори
НЗ преди 3 години
Не си мислете, че там е цвете. Вземете прочетете мнения на малко новозеландци и как там са на прага и споделят същите проблеми със Запада. Цивилизованията свят в момента е мишена и целта е след неговото разпадане да се издигне новият свят.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1 Едно е човек, друго е държава. Нова Зеландия не са се изолирали. Просто работят в правилната посока.
5
0
 
7
 
! Отговори
хммм преди 3 години
Да, ама те имаха доста по-строги мерки за завръщащите се от чужди държави, а не като тук да ги оставят безнаказано да си обикалят с обществения транспорт от единия до другия край на страната
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ми се иска да живея в нова зеландия....
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на хората ... елиминират предаването вътре в държавата, същевременно не допускат нов внос като го стопират на границата. Това което трябваше да направят всички държави за 2-3 седмици в началото и нямаше да има нито толкова жертви нито толкова бизнеси фалирали, нито такава голяма лудница(предвид, че много психясаха)
2
4
 
3
 
! Отговори
Анти-жълтури преди 3 години
Острова е добре същото е и в Малта и тн.За разлика от Великата Малта обаче НЗ приема всякакви дръпнати полухора и нещата няма да са така за дълго.
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали уж човек не е остров?Нали уж който се изолира е загубен?