Русия е обвинена, че опитва да открадне ваксина срещу COVID-19

Хакерска група била извършила атака срещу научни и фармацевтични институции
17 юли 2020 08:30, Ния Христова
45
Русия е обвинена, че опитва да открадне ваксина срещу COVID-19
Снимка: Pixabay

Великобритания, Съединените щати и Канада твърдят, че Русия прави опити чрез хакерски атаки да открадне информация за ваксина срещу COVID-19. Те смятат, че хакерска група, за която се твърди, че е свързана с руското разузнаване, е извършила атака срещу научни и фармацевтични институции, които се занимават с разработване на ваксина срещу вируса.

Хакерската група, която е известна като "Коузи беър", е една от двете организации, които се  свързват с руските власти. През 2016 година те проникнаха в компютърната мрежа на Демократическата партия и откраднаха имейли в навечерието на президентските избори в Съединените щати. Кремъл отхвърли обвиненията и ги нарече голословни.
 
"Заедно с американските ни и канадските ни колеги знаем, че руските разузнавателни агенции са извършили кибератаки срещу усилията в нашите три страни да намерим ваксина, чрез изследвания и разработки, срещу коронавируса", твърди министърът на външните работи на Великобритания Доминик Рааб.
 
"Мисля, че това е доста ужасяващо, особено в момент, когато светът се обединява. Всички се опитваме да намерим ваксина, от която могат да се възползват както нашите хора, така и хората по света. Фактът, че руското правителство се ангажира в това начинание трябва да стане известен на света", допълни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Не разбрах кога ще почнат да горят книги. Почват с Марк Твен. Том Сойер и Хъкълбери Фин и Чичо Тимовата Колиба.
37
0
 
0
 
! Отговори
Папуаси преди 3 години
До Анонимен 21 Единствената разлика на Цър вулистан със Папуа Нова Гвинея е Кози и Овци. В Кене фа на европа има по много, иначе е едно и също.
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че ваксината не е пусната, не значи че не съществува. 2 милиарда долара са дадени за разработки, някой вече се тестват.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Както откраднаха тайната на атомната бомба, сега и ваксина, руснаците нищо не могат да измислят.
34
0
 
4
 
! Отговори
коко преди 3 години
как можеш да откраднеш нещо което не съществува.Англосаксонците са в ярост от това че първи ще бъдат руснаците.Те нагледно показаха как се слага ваксината на хора даваха постоянно кадри от тяхното състояния а видяхте ли видео от тези държави нещо с което да покажат че се прави .НИЩО ама да лаят са първи.А между другото има ли по света държави без разузнавателни служби и за какво служат те :))
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запада управлява Китай до 1949 година и Русия до 1917 година.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ обвиняват Русия, че иска да даде газ на цяла Европа.Руската империя е била обвинявана в деспотизъм, царизъм, репресии.Съветския съюз беше обвиняван.Руската федерация е обвинявана.Само Руската империя можеха да управляват до 1917 година.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички се обединяват срещу коронавируса. Руските колеги искат да се обединят с колегите от Третия развит свят.Западните колеги се бавят с ваксината и руските колеги искат да помагат на бавноразвиващите се западни колеги.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се краде нещо което не съществува. В същото време руснаците изпробват върху хора своя ваксина. Да не би да се е случило обратното и крадеца да вика дръжте крадеца. На две от тия държави никой не може да вярва. А какво стана с новичока.
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в а т н и ц и т е
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
освен кражби и убийства какво друго може да се очаква от ***?
27
1
 
11
 
! Отговори
Обичайни заподозрени преди 3 години
САЩ са ВЕЛИКИ . Това е ФАКТ......... А са велики защото за всичките си издънки и малооумни решения имат кого друг да обвинят. Я Русия ... я Китай... и понякога за разнообразие и Северна Корея .
26
2
 
11
 
! Отговори
кой го казва преди 3 години
Американските кравари, дето изкупиха ваксините само за тях - великата демокрация, дето се разпада пред очите ни - само като четеш какво ги правят афроамериканците и се напикаваш от смях! Да си буташ паметниците на основателите на Америка, да задраскваш учени и писатели, защото не са афроамериканци е повече от смешно - жалко е!
25
3
 
11
 
! Отговори
ха ха ха преди 3 години
Да, скоро не ги бяха обвинявали за НЕЩО, та това е очаквано....Умират от завист май , след като само Русия и Путин са им в главите и се чудят какви санкции да им наложат, а аз бях наскоро в Русия и не ми се тръгваше , както и на хилядите чужди туристи - чисто, прелива от стоки в магазините, евтина храна, вкусно и великолепни градове и музеи!
24
2
 
6
 
! Отговори
Русски хакер преди 3 години
Туй въообще не е вярно. Лъжа е,ша знаете... Не съм изтрезнявал вече втори месец. Ако ги е хаквал някой туй ще да са колегите от Китай. Пък и то какво хакване ще да е ? Паролата е : Тръмп_е_велик. И всички данни са на майкрософтски уърд файлове.п.с. Бааасси. Току що камарада Тр Мп от Бейджин ми прати документацията дето е откраднал. Само 1 файл с едно изричение - Ве аре фъкт ,не моем да измислим ваксина.Тряа да обвиним някого ,щото да оправдавм милионите дето ни платиха за разработките.
23
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те пък са много уязвими за хакерските атаки! Защо изобщо споделят информация в интернет ако не искат да бъде открадната от някой? Регулярно се появяват такива новини - руските хакери откраднали това-онова..., руските хакери пробиха защитата на секретния сайт на блаблабла... Мога да Ви кажа, че почти всеки студент по ИТ от Индия или Китай би могъл да го направи от всяка точка на кълбото и да се представи за руснак.
22
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така ще я няредят,че да кажат след няколко години: Ами ние я взехме от запада, не знаехме че е опасна.
21
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очаквайте скоро :Русия ще бъде обвинена ,че слънцето изгрява от изток
20
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде са доказателствата, че има руски хакери, толкова години все ги споменават ама никой не ги е виждал ? Те са някъде все пак, нали тъй. Верваме ви. А малката русалка расист ли е ?
19
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко дни имаше статия,че Русия е готова с ваксината.....въобще не може да се вярва на медиите какви ги пишат всеки ден!