Д-р Ангел Кунчев: Руската ваксина е неизползваема в Европа

Много се надявам да са успели колегите, заяви той
Обновена: 17 авг 2020 13:29 | 17 авг 2020 13:28, Нели Христова
213
Д-р Ангел Кунчев: Руската ваксина е неизползваема в Европа
Снимка: БГНЕС

Руската ваксина срещу коронавирус не би могла да се ползва в Европа с такъв механизъм на пускане, с почти липсваща трета фаза на доказване на безопасност. Това каза днес пред журналисти в Сливен главният държавен здравен инспектор доцент д-р Ангел Кунчев, помолен да коментира казуса. "Много се надявам да са успели колегите, и за в бъдеще да покаже ефект, но трябват доказателства", каза още той, цитиран от БТА.

Още по темата

Опитваме се да разработим много детайлно противоепидемичните мерки в училищата и конкретно как се действа, ако се установи случай при дете, каза д-р Кунчев в отговор на въпрос за началото на учебната година в страната в условията на коронавирусна пандемия.

До края на седмицата ще бъде прието решението за такива ситуации, като вероятно то ще бъде преминаване на дистанционно обучение за 14 дни на целия клас, където е установен случая. Това ще важи и за класовете на братята и сестрите на дете с положителен тест за коронавирус. Сред идеите на министерството е да отпадне кабинетният принцип, за да не обикалят в различни стаи учениците. Съществуват идеи за пречистване на въздуха по различни способи и др.

По думите му над 85-90 процента от европейските страни са настроени, дори и след известно отлагане на годината, да започнат присъствено, за да не се проваля учебната година и да има пълноценен учебен процес. Според статистика около 25 на сто от родителите не са съгласни и се противопоставят.

От Министерствата на здравеопазването и образованието се опитват да ги убедят, че училищата са сравнително безопасно място с оглед на мерките, които се разработват - дезинфекция, филтър при влизане на децата, реакция при положителен случай. Според д-р Кунчев практиката на детските градини и ясли е показала, че това е работещо и не са били създадени сериозни епидемични взривове.

Д-р Кунчев посочи, че посещението му в Сливен е свързано с подкрепата към колегите му, които работят на първа линия в борбата с коронавируса в областта. "Ситуацията след драматичния юни в Сливен, постепенно се нормализира, посочи той. В момента е на приемливи нива и инфекцията е под някакъв контрол, така че да не затруднява работата в здравната система." Той похвали действията на РЗИ и болниците, както и координацията на Областния кризисен щаб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
7
 
23
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
може и да е прав господина...Но това не дава отговор на въпроса:- Защо цели 20 държави са поръчали почти МИЛИАРД дози от ваксината?Това ми е въпроса..Не твърдя нито че е добра,нито че е менте,защото съм далече от тия работи.Просто искам някой да обясни ФАКТА..
120
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Незнам дали руската ваксина за коронавируса е (лоша) ама от Израел са изявили желание Русия да достави на израелската държава от руската ваксина.
119
5
 
4
 
! Отговори
До 132 преди 3 години
Не се опитвай да са правиш на умен. Знаеме, че нямаш такива способности
118
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хандел, как така като нямат учени в Русия направиха хипер звуковите ракети, които супер хубавите, демократични, моного умни, собственици на парите на света и неговите технологии - краварите, вече 20 г не могат да направят?Пиши им едно писмо, американците да си прогонят учените, акто руснаците, белким направят нещо като хората - я ваксина, я ракети.
117
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам може или не,но Путин води на Тръмп и останалия свят с 1:0
116
6
 
12
 
! Отговори
Реално погледанто преди 3 години
Насила хубост не става!Руснаците може да помогната на тези които поискат.Иначе - храни българин да плюе!
115
18
 
6
 
! Отговори
Handel преди 3 години
До Смешни сте КунчевРуските учени отдавна вече са извън Русия, глyпaко. В русия са останали само като този пишман доктор.Ама е сложничко за схващане, трябва ччовек да има поен следи от мозък.
114
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радевистите са си СталинистчетаЛекарите са врагове за тия алкохолици
113
1
 
25
 
! Отговори
галош преди 3 години
Когато ваксинирахте 100 000 български деца с турския Пентаксим, произведен във фабрика без лиценз, нямаше проблем, нали? Карай, то при децата всичко е генетично! Москов си направи далаверата без много въпроси. А сега, когато ще трябва и вие да си я нахакате ваксината в дебелите диpници, ви треперят гaщите и ревете за тестове за безопастност! Всичко се връща, да знаете!
112
6
 
16
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Ще ползвам само неизползваемата руска ваксина.
111
6
 
19
 
! Отговори
до 124 преди 3 години
Руснаците отдавна имат камара данни и доклади. Но краварите "са си *** на очите". Знаят си тяхното и повтарят каквото им изнася, като латерна.Тази ваксина е правена на базата на аденовирусен носител подробно изследван и изучен и на базата на технология, с която руснаците направиха най-добрата в света ваксина против Ебола, плюс още 6 други ваксини. За всяка от тях САЩ вдигаха същите патаклами, оплювки и т.н. ... но се оказа, че руската ваксина е перфектна. Тази за Covid е модификация на същата
110
6
 
13
 
! Отговори
До 122 преди 3 години
Трябва да се съхранява при много ниска температура.Не може да се донесе до тук, без специални мерки и грижи или ако се донесе контрабанда, още по пътя ще стане негодна.Нашите пионки и прислужници на чужди интереси ще направят всичко възможно за да провалят всеки опит да се внесе тази ваксина. Те предпочитат висчки да измрем, но да получат едно Конгратулейшънс от задокеанските си господари.Затова е и неприложима.
109
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците пък толкова ли не можаха да скалъпят една камара данни и доклади за безопастност, както правят в САЩ и западна Европа? Какво се правят на невинни моми всичките! Пък после , ако някой се гътне - от магнитните бури е, от стрес, генетично и т.н. Тези неща и децата ги знаят.
108
4
 
19
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
как така сте скептични към руската ваксина а пък към американската не стеаз не бих се ваксинирала за нищо на света с американска там всичко е бизнес ипечалба
107
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво значи неприложима?Някой ще ми забрани да се ваксинирам ли?
106
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина е неприложима за Европа, защото...... гроздето е прекалено кисело, когато е високо, както е констатирала лисицата.
105
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те руснаците, хорово са плакали, като са разбрали, че Тиквата и групата пудели на Тръмп нямало да им ползват ваксината.Най-евтината ваксина на Запад, ако и когато я пуснат (вероятно по-догодина), щяла да е поне 60 Евро за свои хора и 120 за останалите.Руската ваксина ще я дават безплатно на свои хора и по 10 Евро за останалите.В момента са им поръчали милиард дози за чужбина, над собствените.Тоест, до два месеца ще изкарат минимум 10 млрд Евро от ваксината.А ние тука ще се бъзикаме...
104
4
 
26
 
! Отговори
:) преди 3 години
Руската ваксина е неприложима за Европа, защото ням как през нея да се изперат и откраднат една торба пари на европейските поданници :) Дано скоро да успеят да я копират някъде, че и на нас не ни се мре през зимата
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме бг ваксинаната на основата на Lactobacillus bulgaricus
102
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така или иначе те няма да ни я дадат защото ние сме враг, ще си защитят техните хора. и да цинкя кунчев все тая, нека от бан направят, март казаха че са почти готови с уникална бг ваксина. как е работи ли?