Отпада тестът за вируса след 14-дневна карантина

Бежанският център във Военна рампа под карантина от днес
Обновена: 8 окт 2020 11:11 | 8 окт 2020 10:52, Веселина Йорданова
11

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След 14-дневна карантина няма да е необходим тест за коронавирус. Това стана ясно на брифинга на Националния оперативен щаб.

Здравният министър Костадин Ангелов обясни, че вирусният товар, който има при положителни пациенти, не е достатъчен за заразяване или обикновено такъв няма.

Още по темата
Повишена заболеваемост в момента има в две области - Благоевград и Бургас.

Имаме готовността да отворим допълнително легла при необходимост, за да реагираме адекватно, имаме области, където нямаме абсолютно никакъв натиск върху здравната система, каза здравният министър.

Всички са уморени, но лекарите и сестрите са бойци, нито един от тях няма да се откаже, заяви още Ангелов.

По думите му за контрола на инфекцията е абсолютно достатъчно да се носят маски на закрито, да се спазва дистанция и да се извършва дезинфекция.

В Европа България е на 24 място по заболеваемост и на 7 място по смъртност и все още сме в зоната на най-светлия оранжев цвят на картата. Изясняваме защо Великобритания изисква карантина, ние сме в много по-благоприятна ситуация от други страни, за които не искат карантина, каза доц. Ангел Кунчев.

Кунчев уточни и че в редица страни има намаляване на карантината от 14 дни на 10 или на 7 дни, у нас това също ще се обсъжда.

За седмицата хоспитализираните в София са 250, от тях 29 са на интензивно лечение, каза директорът на столичната Районна здравна инспекция д-р Данчо Пенчев. По думите му като тенденция се забелязва огнищност в определени колективи. Едно от огнищата е бежанският център във Военна рампа и той ще бъде карантиниран от днес.

444 са заразените медици в София от началото на пандемията, а за последната седмица 27.

                

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един обратко в кабинета "тиква-3" се прави на спец , а целия МС е пълен с такива...Не могат да четат , а си накупили научни титли и звания на килограм...Даже и Тиквата го раздава "доктор".Ега ти смешниците...
10
1
 
5
 
! Отговори
м,да преди 3 години
Боко видя дебелия и реши да намали печалбите от фалшивите тестове!
9
0
 
1
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Разбира се, и не само заради пандемията. И при обикновен грип също. Болничните са за това.И иде време да зстегнат проблема с осигуровки на мин. пари на ръка. Това е основната причина, болни да ходят на работа.
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахахахахахаххахахахаха! Смешниците с това признаха,колко е голяма лъжата за скапания им вирус. Просто целта е да си смачкан две седмици,да ти съсипят живота,да се страхуваш........
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БабуРутината и неглижирането на опасността в някакъв момент е едно от възможните обяснения. Без значение кой и какъв си. Натурицата си ни е такава.
6
0
 
5
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 3 години
Донякъде съгласен с коментарите, но се опасявам, че нещата са малко по-комплицирани. Предполагам, че едва ли ще сте против всеки, който не се чувства добре и има повече от ясно изразена симптоматика, да си остане вкъщи за няколко дни. За доброто на всички, включая и него самия. Така стигаме до искането и моженето, които за съжаление са тъждевствени при ограничен кръг от хора. Може да искам, но да не мога, щото джоба ми е празен и няма как, а може да мога и да не искам, щото съм пич и не ми дреме
5
3
 
8
 
! Отговори
Бабу преди 3 години
Аз не мога да разбера докторите как се разболяват като ходят като космонавти Или само за пред камерите се обличат така или са големи мър ля чи и не си мият ръцете
4
3
 
6
 
! Отговори
таксиметаржия преди 3 години
Правете домашния арест 7 дни. То и без това PCR тестовете са ни китайски, кой знае тия карантинираните дали изобщо трябва да са изолирани.
3
4
 
11
 
! Отговори
Хах преди 3 години
Аха, значи не е карантина, чист домашен арест си е така
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това твърдение отново е изведено от контекста и самостоятелно губи логика.Вирусния товар касае колко вируси си поел. Не касае колко си репликирал. И най вече, ако не кихаш и кашляш, пееш и крещиш, не разпространяваш зараза. 51553
1
2
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
"Здравният министър Костадин Ангелов обясни, че вирусният товар, който има при положителни пациенти, не е достатъчен за заразяване или обикновено такъв няма."От тук нататък какво да си говорим повече за това как може да заразиш някой без да знаеш, че си болен - според министъра няма как да стане. Също така означава, че положителен тестне означава че може да заразиш някой.