Мангъров при Георги Любенов, но няма да се тества за коронавирус

Журналистът съобщи по-рано днес, че е заразен с COVID-19
13 окт 2020 14:47, Нели Христова
160
Мангъров при Георги Любенов, но няма да се тества за коронавирус
Снимка: БГНЕС

"Няма да си правя никакъв тест! Вие добре ли сте? Както казах - всеки ден ние лекарите, аз също, лапаме маркуча, не ме е страх. Знам, че бяхме много гости в телевизията, но това се случва всеки ден - около нас има над 200 вируса, мислите ли, че всичките ги разпознаваме ние, докторите? Не, разбира се".

Още по темата

Това сподели доц. д-р Атанас Мангъров, който бе на телевизионно участие в "Денят започва с Георги Любенов" през уикенда. Днес сутринта журналистът пусна в профила си, че е готов тестът, който си прави през няколко дни за COVID-19 и той е положителен.

"Нямам симптоми и се чувствам добре. Незабавно се самоизолирах и оставам вкъщи за най-малко 14 дни, както изискват противоепидемичните мерки. Горещо се обръщам към хората, с които съм бил в контакт в изминалите 5-7 дни, да си направят тест, за да бъдат спокойни. Извинявам се на тези, на които причинявам неудобства. Това е положението - дай Боже да ми се размине по този лесен начин", обясни Георги Любенов и пред "България Днес", цитиран от "24 часа".

"Не бива да живеем в страх постоянно. Начинът на представяне на информацията за коронавируса е крайно некоректен и плашещ. Ако някой иска да плаши, може би си мисли, че уплашени хора се манипулират по-лесно", каза още Мангъров. По думите му правилният начин е да се каже колко от тестовете са направени на хора за първи път, на хора под карантина, за 2-ри, 3-ти път. Също така колко от тестваните за първи път са приети за болнично лечение. И още - колко от лекуващите се в реанимация са само с COVID-19, а не заради друго заболяване. Ние сме на първо място по смъртност в Европейския съюз. Като цяло обаче смъртността през тази година е с няколко процента по-ниска, отколкото през миналите години. Нямаме извънреден брой хора, които са починали от коронавирус допълнително", посочи още Мангъров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До мазачНе беше ли новия министър Ангелов доскоро шеф точно на тази болница?! Такъв кадър е докарал Александровска до състояние "леш"?! Какво ли ще направи със здравеопазването като министър?!
87
7
 
15
 
! Отговори
анти-фен на мангъра преди 3 години
тоя най-заслужава Уханската чума да го помете и да се тества и да не се тества, при аутопсията ще стане ясно!
86
9
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Така и не се ориентирах до къде е вирусът и докъде - политиката, но като си помисля, че това светило ще продължи да преглежда деца - брррр------Ами той не преглежда деца насила - като не искаш, не си води децата при него, слагай им маски и ги побърквай от страх, да станат астматици, истерици и половин човеци.
85
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Мангъров.То докторите се сблъскват всеки ден си хиляди вируси.Не виждам смисъл човек да се тества насилствено.
84
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любенов се е съмнявал за себе си още преди срещата д-р Мангъров. Пуснете си на запис разговора и му вижте физиономията. През цялото време липсваше обичайната му насмешка и лека високомерност.
83
4
 
9
 
! Отговори
ветеринар преди 3 години
писна ми вече,само кукуриговци,ако ще да се тества,това е тотална медийна истерия
82
4
 
8
 
! Отговори
мазач преди 3 години
Вместо да си ги мерят и да дрънкат глупости от НОЩ и Мангъровците да вземат по една четка и боя и да боядисат някоя болница. Шпакловката от безполезниците от министерството на здравеопазването. Александровска болница е добро начало, че е пълен леш.
81
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А Мангъра ще се самоизолира ли? Да не се окаже после, че е заразил цялата болница?
80
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров е като Тръмп, бърка в халките на либералната пасмина.Който носи маска е комунист и се кланя на мумията на Ленин.
79
8
 
13
 
! Отговори
какво ще се случи преди 3 години
Така и не се ориентирах до къде е вирусът и докъде - политиката, но като си помисля, че това светило ще продължи да преглежда деца - брррр
78
14
 
20
 
! Отговори
БОДИЛ преди 3 години
Всеизвестен е ината на тая костенурка, дано не е заразен, че ще пръска зараза около него/ при това на деца/ с това безотговорно поведение !!! Що за демонстрация и то на лекар ????
77
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Молете се да не е заразен, защото след това ще натрива носовете на лъжците още по яко.Вирус има, пандемия няма!
76
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров Е ВЕЛИК!!!Ковид зомбитата ще затрият човечеството, не вируса!!!
75
13
 
21
 
! Отговори
999 преди 3 години
Чакам с нетърпение кога Мангъров ще хване короната....да видим тогава същата песен ли ще пее. Щото проф. Начев си изпати вече....
74
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и на свинете,козите и офцете им нямаше нищо миналите години,ама ги избиха.
73
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама шведите и белорусите не го е.б.ават много,много тоя вирус,пък ние уж със Нощ,със мерки,изолации пак сме наникъде.Хубава работа,ама българска,дори албанците вече ни се смеят
72
9
 
21
 
! Отговори
О хо хо преди 3 години
Е УЖ ВИРУСЪТ НЕ Е ОПАСЕН СПОРЕД МАНГЪРА, А ПЪК СМЕ НА ПЪРВО МАСТО ПО СМЪРТНОСТ. МНООООГО ПРОТИВОРЕЧИЯ В ГЛАВАТА НА ТОЗИ.
71
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Георги Любенов ял ли е прилепи
70
17
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров сега ако пукнеш, ще е голям смях :)
69
13
 
12
 
! Отговори
Пишман тарикат преди 3 години
Затваряйте държавата иначе ще се разболеем всички.Затваряйте всичко и всички. И даже не с парцали по устата , ами със тежководолазни скафандри и обувки трябва да пускат в магазина.Предлагам и тапи в ушите и в г.ъ.за,а за жените и още едно място.