В Китай тестуваха всички в почти 5-милионен град за 4 дни

Положителни са били проби те на едва 183 души
28 окт 2020 15:45, Елка Василева
59
В Китай тестуваха всички в почти 5-милионен град за 4 дни
Снимка: архив, БГНЕС

В град в Западен Китай за четири дни завърши тестуването на 4,7 милиона души за коронавирус, след като работници в завод дадоха положителни проби, съобщи ДПА, като се позовава на китайски държавни медии.

В Кашгар в западната провинция Синдзян са направени тестове на цялото население, защото в града миналата седмица беше установено огнище на заразата, съобщи "Женмин жибао".

Според местните власти положителни проби са дали 183 души, а останалите тестове са били отрицателни.

Още по темата

През уикенда повечето полети от Кашгар бяха отменени.

По-рано този месец беше тестувано цялото население на град Циндао в Източен Китай след десетина случая на коронавирус в болница.

Пълно тестуване на населението беше направено и в централния град Ухан, оригиналния епицентър на пандемията, през май.

Във вторник Китай съобщи за 42 случая на коронавирус за едно денонощие - 22 в Кашгар и 20 внесени от чужбина, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние нямаме толкова тестове.Бойко каза,че е внесъл 1 милион теста и ни ги продава.Там са безплатни и ги имат.Освен това имат желязна организация за толкова кратко време никой друг не прави толкова много тестове.Мангъров искаше в началото да се направят и тук на всички,за да се види от каква база заразени се започва,но по-късно няма смисъл,вече е дифузно.Журналистите обаче пускат едната фраза,че трябва да се правят и другата,че са пари на вятъра,което е така като не си направил първите като Китай
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Края миналата и началото на тази година милиони китайци заразени ,сега 100човека?А кажи че Ковида не е китайска работа.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ли си ,Мойко ли си само можеш да се учиш на управление ! Виждаш ли как се прави .....,а ние винаги по трудния начин ......
7
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
..Да вземем да ги викнем да ни тестват и нас? ...Ама то пък после кво ще правим с откритите заразени? Нито ще ги изолираме, нито ще ги лекуваме, нито контакти ще проследяваме... Я по-добре не. Май не ставаме за масово тестване...
6
1
 
14
 
! Отговори
Баш сожука преди 3 години
Пет милиона теста, по сто и тридесет кинта, по четиридесет процента кешбек, ооооххххх на батко шкафчинциту,ще го галя денонощно.
5
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ний сме точно колкото среден китайски град около 5-6 мил ,че може и по- малко , ама няма как да ни тестуват- Пари нема ..не пишете такива новини ..сравненията не са в полза на "процъфтяващата" ни родина членка на "богатия" ЕС
4
3
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 3 години
Ей така се прави :)
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Град по-малко от 10 милиона души го няма на картата там.Мащабите са им огромни.Не се позволява на всеки да си мисли,че е вожд като в БГ.Събрал някакви пари купил една таратайка и си мисли,че е номер 1.Там има закони и застрелват ако много се отваряш!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е много са добри!
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жълтата раса победи,както пише в ....