Последни думи на пациенти с COVID: Това не е истина!

Лекар от Мисури публикува в интернет шокиращо видео
5 дек 2020 14:50, Петя Славова
168
Последни думи на пациенти с COVID: Това не е истина!
Снимка: Bloomberg.com

Лекар от Мисури публикува в интернет шокиращо видео. В него той симулира последните минути от живота на пациент с COVID -19. "Ето така изглежда човек, който поема въздух по 40 пъти в минута", казва лекарят, надвесен над видеокамерата.

В обектива се вижда само главата му, изцяло покрита от огромна специална маска, дебели предпазни очила и операционна шапка. Така изглежда всеки медик, който води битка за живота на пациент с коронавирус.

Не след дълго потискащата сцена стига до кулминационната си точка: обективът за миг се осветява и ръката на лекаря, която държи маркуча на системата за изкуствено дишане, се доближава до камерата. Настъпил е краят. Смъртта.

Още по темата

"Това не може да е вярно"

"Това е, което твоята майка, баща или пък твоите деца, ще видят за последно в живота си, ако се разболеят тежко от COVID-19", казва доктор Кенет Реми в своето видео. Целта му: да разтърси всички онези, които не вярват, че COVID -19 може да бъде много опасна болест.

Няколко дни по-рано медицинската сестра Джоди Дьоринг от Южна Дакота беше предизвикала подобен ефект. В Twitter тя беше разказала за последните минути от живота на пациенти в нейното отделение, които до последно не вярвали, че съществува коронавирус. "Последните им думи бяха: това не може да бъде вярно, не, не е истина", разказа медицинската сестра пред CNN.

Умоляващите апели на болни и драстичните сцени от ежедневието на медиците на първа линия стават все повече. Те са отчаян опит да се достигне до съзнанието на хора, които отричат съществуването на коронавируса. Като Раян от щата Джорджия, за когото коронавирусът е "стопроцентова свръхреакция на властите" и "напълно безобидна инфекция". При това 39-годишният мъж, когото срещнахме в един парк, има възрастен роднина, който е починал от Ковид. Въпреки това Раян смята да продължи да живее, както досега. Мерките срещу коронавируса му се струват прекалени.

"COVID е като обикновения грип"

"Много пресилено е да се реагира така на нещо, което не е по-тежко от обикновения грип", казва той спокойно. Настоящият президент Доналд Тръмп също постоянно сравнява болестта със сезонния грип. И Мари-Бет, седнала на една пейка в парка близо до Райън, маха пренебрежително с ръка. "Всичко е напълно раздуто. Човек изобщо не бива да се страхува от коронавируса", казва тя, цитирана от "Дойче Веле".

Хора като нея смятат, че става дума за излишно създаване на паника. Други пък съзират някакъв гигантски заговор. Според допитване на Pew Research, всеки четвърти американец е поне отчасти убеден, че пандемията е била създадена нарочно.

Социолозите са установили, че няма друга страна в света, в която общественото мнение относно коронавируса да е така силно разединено, както в САЩ. Делителната линия преминава през всички политически лагери. И все пак - онези, които отричат коронавируса, са предимно симпатизанти на Републиканската партия, а най-твърдолинейните поддръжници на Тръмп смятат, че пандемията е заговор на медиите срещу президента.

Задачата на Байдън не е лесна

"Медиите искат хората да се страхуват. Става дума за страх!", казва Рон. 51-годишният американец си има и теория по въпроса: "Медиите са срещу Тръмп. Те биха изкарали всякакви неща, само и само да не бъде преизбран." Рон е убеден, че Тръмп още не е изгубил изборите. Негов 62-годишен съименник - Рон от Алабама - дори смята темата за коронавируса за смешна. Според него, пандемията имала политически, а не медицински причини. Той подозира, че пандемията ще приключи още на следващия ден, след като Байдън положи клетва като президент. "Медиите ще престанат да говорят за Ковид, за да излезе, че Байдън е спасил страната", казва той.

Джо Байдън вече обяви, че за него битката срещу коронавируса ще е основен приоритет. С екипа си той вече работи над стратегия за преодоляване на кризата. За пореден път Байдън предупреди американците, че броят на смъртните случаи се повишава драматично и настойчиво ги призова да спазват всички предпазни мерки. "Не искам никого да плаша, но моля ви, вижте какви са фактите: отсега до януари навярно ще починат още 250 000 души", каза Байдън по време на видеоконференция със собственици и служители на малки фирми. "Разбирате ли? Само защото хората не внимават. Трябва да спрем разпространението на вируса", каза още Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
0
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До до 33Откъде знаеш това, от практика или ти помогна някой
65
3
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
"***" които оцеляваме използваме закона за привличането а това ще рече че твоите убеждения и вярвания влиаят на реалността ти,и ако много те е страх от нещо получаваш точно това нещо....такаче сега кокошия ти мозък ще разбере ли защо тия които най много спазват мерките точно те умират?
64
7
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
твоето здраве до голямат степен зависи от този отсреща, който храчи и кашля без маска------Никой не храчи и кашля без маска, а дори да храчи и кашля, това не значи, че от това ще се разболееш. А освен това човек може да кашля и храчи по сто най-различни причини, различни от ковид.
63
7
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Събуди се селянино ***, това са геостратегически военни игри, при които ти трябва да оказваш подкрепа и тил, а не да саботиращ действията на англо-саксонския елит, който те прие в клуба на богатите цивилизовани страни, които експлоатират останалото население и ресурси на Земята!!!Ще дойде Китайския Дракон , Индийската Мамба или Неосманисткия шалвар и ще ти пийнат мозъка , тотално ще бъдеш завладян и поробен!!!Животът е жесток, а вие сте селяни прости!!!Агент Джеремая Дженингс!ЦРУ!!!
62
2
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Задачата на Тръмп беше с пъти по-трудна от тази на Байдън и той се справи по-добре от урсулата и ек.Да видим как ще е байдън.
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как е, страхуват ли Ви ?
60
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте прави за рака, инсулт и прочие, аз работя с инсулт но болни, ами никой не е застраховане, на тях да не им е леко.
59
11
 
17
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Всеки човек, който има повече от честна тройка по биология, е наясно, че темата се преекспонира за да се тормози населението. НОЩ и компания са най-обикновени престъпници. Снимането и показването на агонията на умиращите е просто едно свинство на самозабравили се полухора.
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Циркът става отекчителен. Какви истории имаше преди за героизъм и себеотрицание, да плачеш и да се смееш. Сега ми излизат с аматьорски произведения.
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли някой, който умира от каквото и да е, и си мисли нещо различно?
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До OT 36 OTНОВОС тази разлика, че ковид е ЗАРАЗНА болест, която се предава от човек на човек и твоето здраве до голямат степен зависи от този отсреща, който храчи и кашля без маска.С рак и инсулт не можеш да се заразиш, понеже си отишъл до магазина
55
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за страшно, но поне дават бонуси за първа линия.
54
4
 
10
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Не е истина, че този пасквил на Дойче Зеле беше публикуван от всички жълто-кафави сайтчета
53
3
 
12
 
! Отговори
До 55 Диана: преди 3 години
Изобщо не се плаша, аз спортувам активно - всяка сутрин вдигам тежести, а след работа тичам 10км.Ям здравословна храна, не консумирам алкохол.ИДЕЯТА МИ Е ЗА ПЕНСИОНЕР, КОЙТО ЖИВЕЕ САМ ОТ ГОДИНИ,КОЙТО В МОМЕНТА Е НАСТИНАЛ (ПРОСТА НАСТИНКА)И Е ПРОЧЕЛ ТАЗИ СТАТИЯ.ЗНАЕШ ЛИ КАКВО ЩЕ СТАНЕ АКО ПСИХИКАТА МУ Е ПО-ЛАБИЛНА?ЩЕ УМРЕ ЗА ЕДНОТО НИЩО.Това, което правите е ГРЯХ.Засрамете се!
52
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е истина, че има такова заглавие! Честно!
51
4
 
0
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Селяниш прости, толкова ли сте прости, че не разбрахте, че короната е вашето спасенние , вие сте в клуба на страните от златния милиард , този милиард, който се страхува от другите седем милиарда, които набират скорост и ресурс, и могат да ви преобърнат каруцата!!!Къде отивате селяни прости????Политиката и икономиката не са за селяни прости!!!Агент Кени Фрейджър!ЦРУ!!!
50
1
 
8
 
! Отговори
С поздрави преди 3 години
бай *** балкански не вярваше в ковид-19, той беше сигурен че такава болест няма той беше политолог, лекар, магистралажия, сикажия , земеделец, охрана на бай тоти най-важното пенкелера на пенкелерите , а в същото време е на дъното този път със смъртност от ковид по-голяма от китай .
49
2
 
6
 
! Отговори
АА преди 3 години
Вчера наша роднина се обади да ни съобщи,че съпругът й е починал в невероятни мъки от Ковид 19 в къщи.Лекарите са отказали да го приемат в болница.
48
1
 
0
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Така е Ромео!Ходя в "Терапията" във Варна,да им извършвам техническа профилактика,брей много "мръсни" докторици и сестрички има!Имам усещането,че само с мек са ги пипали мацките,туй само докато го погалиш,ще ти подлюти очите от сокове!Появили са се немски студентки по медицина,от една матрица руси,ама еднотипни
47
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Престанете с тази хистерия и публикуването на поменици!!Има пандемия,работи се по въпроса и ще отмине.Приятели,ако искате да си спестите тревожността,паниката,лошия сън,стреса ,недейте да четете новини,или поне се ограничете до веднъж на ден.На мен това много ми помогна.Бъдете здрави!