Последни думи на пациенти с COVID: Това не е истина!

Лекар от Мисури публикува в интернет шокиращо видео
5 дек 2020 14:50, Петя Славова
168
Последни думи на пациенти с COVID: Това не е истина!
Снимка: Bloomberg.com

Лекар от Мисури публикува в интернет шокиращо видео. В него той симулира последните минути от живота на пациент с COVID -19. "Ето така изглежда човек, който поема въздух по 40 пъти в минута", казва лекарят, надвесен над видеокамерата.

В обектива се вижда само главата му, изцяло покрита от огромна специална маска, дебели предпазни очила и операционна шапка. Така изглежда всеки медик, който води битка за живота на пациент с коронавирус.

Не след дълго потискащата сцена стига до кулминационната си точка: обективът за миг се осветява и ръката на лекаря, която държи маркуча на системата за изкуствено дишане, се доближава до камерата. Настъпил е краят. Смъртта.

Още по темата

"Това не може да е вярно"

"Това е, което твоята майка, баща или пък твоите деца, ще видят за последно в живота си, ако се разболеят тежко от COVID-19", казва доктор Кенет Реми в своето видео. Целта му: да разтърси всички онези, които не вярват, че COVID -19 може да бъде много опасна болест.

Няколко дни по-рано медицинската сестра Джоди Дьоринг от Южна Дакота беше предизвикала подобен ефект. В Twitter тя беше разказала за последните минути от живота на пациенти в нейното отделение, които до последно не вярвали, че съществува коронавирус. "Последните им думи бяха: това не може да бъде вярно, не, не е истина", разказа медицинската сестра пред CNN.

Умоляващите апели на болни и драстичните сцени от ежедневието на медиците на първа линия стават все повече. Те са отчаян опит да се достигне до съзнанието на хора, които отричат съществуването на коронавируса. Като Раян от щата Джорджия, за когото коронавирусът е "стопроцентова свръхреакция на властите" и "напълно безобидна инфекция". При това 39-годишният мъж, когото срещнахме в един парк, има възрастен роднина, който е починал от Ковид. Въпреки това Раян смята да продължи да живее, както досега. Мерките срещу коронавируса му се струват прекалени.

"COVID е като обикновения грип"

"Много пресилено е да се реагира така на нещо, което не е по-тежко от обикновения грип", казва той спокойно. Настоящият президент Доналд Тръмп също постоянно сравнява болестта със сезонния грип. И Мари-Бет, седнала на една пейка в парка близо до Райън, маха пренебрежително с ръка. "Всичко е напълно раздуто. Човек изобщо не бива да се страхува от коронавируса", казва тя, цитирана от "Дойче Веле".

Хора като нея смятат, че става дума за излишно създаване на паника. Други пък съзират някакъв гигантски заговор. Според допитване на Pew Research, всеки четвърти американец е поне отчасти убеден, че пандемията е била създадена нарочно.

Социолозите са установили, че няма друга страна в света, в която общественото мнение относно коронавируса да е така силно разединено, както в САЩ. Делителната линия преминава през всички политически лагери. И все пак - онези, които отричат коронавируса, са предимно симпатизанти на Републиканската партия, а най-твърдолинейните поддръжници на Тръмп смятат, че пандемията е заговор на медиите срещу президента.

Задачата на Байдън не е лесна

"Медиите искат хората да се страхуват. Става дума за страх!", казва Рон. 51-годишният американец си има и теория по въпроса: "Медиите са срещу Тръмп. Те биха изкарали всякакви неща, само и само да не бъде преизбран." Рон е убеден, че Тръмп още не е изгубил изборите. Негов 62-годишен съименник - Рон от Алабама - дори смята темата за коронавируса за смешна. Според него, пандемията имала политически, а не медицински причини. Той подозира, че пандемията ще приключи още на следващия ден, след като Байдън положи клетва като президент. "Медиите ще престанат да говорят за Ковид, за да излезе, че Байдън е спасил страната", казва той.

Джо Байдън вече обяви, че за него битката срещу коронавируса ще е основен приоритет. С екипа си той вече работи над стратегия за преодоляване на кризата. За пореден път Байдън предупреди американците, че броят на смъртните случаи се повишава драматично и настойчиво ги призова да спазват всички предпазни мерки. "Не искам никого да плаша, но моля ви, вижте какви са фактите: отсега до януари навярно ще починат още 250 000 души", каза Байдън по време на видеоконференция със собственици и служители на малки фирми. "Разбирате ли? Само защото хората не внимават. Трябва да спрем разпространението на вируса", каза още Байдън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Излиза фараонът преди пет хиляди години, с маска никой не го вижда до него има слуги със зорни и почват да вият на зорните!Веднага автоматически две гънки в моъка на всеки започват да излъчват сигнали на неизвестно,страх и респект падат сто хиляди роби , които не са оковани!След като свърши процедурата профилактично всяка сутрин , всеки отива да дялка и да дърпа тонове камъни и да реди пирамидите и така в продължение на стотици години!Селяни прости вие сте валат!Агент Клара Дарбищър!ЦРУ!!!
25
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Загубих близък от ковид, никога не съм смятал че това е обикновен грип. Не е чесно хората които са разумни и спазват мерките да загиват, а ид.иотите да оцеляват.
24
1
 
0
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен26Въпреки, че не беше много рижав, разбрах какво искаш да кажеш! Но...Не е смешно! С лъжите си, извъртайки смисъла на човешките права и липсата на политици у нас, тези хора но направиха да изглеждаме насилници и какви ли не още в очите на много западняци - та чак да ни обвиняват, че сме билинасилници и над македонците в Сев. Македония, където сме били искали да ги претопим, значи, в българи и те ги били спасили, значи от такова ужасно деяние...ТРАГРДИЯ!
23
0
 
1
 
! Отговори
Коце Железото преди 3 години
Какво искаш да ти се разказва, 10 дена бях като бит с пръчки, болеше ме тялото и постоянно ми се менеше температурата. На 11 ден рязко се подобрих. Оправиха ме родителите ми с фрешове. Това е.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този репортаж защо го излъчвате?Искате да плашите хората и да им докарате инсулт или инфаркт?За десет месеца направихте хората хипохондрици, сякаш освен от Ковид 19 от друго не се умира!
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И от какво е бил болен човекът?
20
9
 
4
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Вирус има, страх има!Вирус създаден в лабораторни условия и страх предизвикан умишлено!Така се управляват милиарди хора и се контролират 99,99% от ресурсите на света!!!Селяни прости, вие сте валат!!!!Агент Грегъри Пачет!ЦРУ!!!
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами разбира се,че поддръжниците на онзи рижавия отричат....а всъщност той пусна този лабораторен вирус, за да създаде извънредна ситуация и да отложи изборите. Този и в затвора му е малко да иде, за всичките си крими деяния. То и при Хитлер света не е бил толкова зле,колкото днес
18
1
 
3
 
! Отговори
nekoj преди 3 години
По официални статистики - България си бе на първо място по Смъртност в Европа и преди Короната. Сега пак сме "Първенци"! А можеше ли да се очаква нещо друго при това положение? (Благодарим Бати Боко - все сме 'най напред'!)А че го има - има го. Ама кога преди ни разказваха за умиращи пациенти (освен ако не бе някой политик или звезда)? А и преди хората си умираха и хич не малко!
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами последните думи на пациенти с рак с инфаркт, с инсулт ......
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв ковид?
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е втори дубъл, два дни закъснение. Не, че има значение. Не се интересуваме.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че чифтокопитните които вярват в тоя Ковид намаляват все повече
13
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 14Много си досадна, ***.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Онзи ден за тази психопатия беше писано и по други сайтове
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък познавам един лекар къде пише куцо, кьорава, сакото ковид, яко кинти падали, та тея пърформънси си ги спестете
10
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 12И като се събуди, нaпикaн ли беше или само се беше одвил?
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами който мисли че е леко да върви за доброволец търсят се навсякъде. Аз познавам двама единият го изкара много тежко и с изкуствено дишане, другият е още в болницата и каза че са го върнали от оня свят.
8
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сички ки умрем.
7
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 7Голяма "мъдрост" ...за първолаци.