Не на шега: 81-годишният Уилям Шекспир се ваксинира срещу COVID-19

Той е вторият британец, който получи ваксината
76
Не на шега: 81-годишният Уилям Шекспир се ваксинира срещу COVID-19
Снимка: BBC

Вторият британец, който днес беше ваксиниран срещу коронавируса, е 81-годишният Уилям Шекспир, съобщи BBC.
Великобритания днес започна ваксинирането. Първият човек, който се престраши беше Маргарет Кийнън, която навършва 91 години следващата седмица.

Още по темата
След нея ваксина получи и Шекспир в Университетската болница Ковънтри.

ВВС посочва, че днес е важен ден, но страната е изправена пред огромна задача при въвеждането на ваксината, разработена от американската компания Pfizer и германската BioNTech.

Първо трябва да има безпроблемно снабдяване с препарата, а вече има съобщения за производствени проблеми, което означава, че Обединеното кралство очаква по-малко от половината от 10-те милиона дози от ваксината, която се панираше да бъде доставена в страната до края на годината.

Фактът, че трябва да се съхранява в специален фризер и на партиди от 975 единици, е допълнително усложнение, което означава, че ваксината не може да бъде приложена в домовете за възрастни, които са сред най-рисковите групи.

Заради това властите във Великобритания все още възлагат надеждите си на втората ваксина, разработена от Оксфордския университет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
3
 
2
 
! Отговори
Боже, колко мъка има преди 3 години
Много ми е интересно как някакви *** се страхуват от ваксина, от която още никой не е пострадал, но не се страхуват от вирус, който убива по 150 души дневно. Някак си нелогично ми се струва, но глупостта няма граници...
65
1
 
1
 
! Отговори
Пената тренера преди 3 години
тва ако не е Симеон три
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-големият куриоз ще е, ако някой от първите ваксинирани вземе да се гътне в следващите дни.Ще гледаме сеир как се срива и губи милиарди цял фармацефтичен гигант. Трябваше някой по-млад и здрав да изберат за официалната първа опитна мишка.
63
1
 
5
 
! Отговори
Фани Мъ преди 3 години
Туй на Наш Дедо мяза да е. Та да го знаете,че 800 дни,800 години хранят.
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радвам се за тях. Защото животът трябва да се цени въпреки страха. Няма какво да се лигавим, Русия също работи за ваксина и ще ваксинира собствените си граждани. Какви са тия бежанци за пръв път чувам. Поредната глупост навярно. А за тези които живеят в Англия трябва да се погрижат англичаните те са вече техни граждани. Логично е.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прилича на Сакскобурготски.
60
2
 
3
 
! Отговори
Рублата е 2 Стотинки преди 3 години
А бездомните руски бежанци в Англия ще ги ваксинират ли или ПутяЩе им изпрати специално Спутник 5?
59
3
 
2
 
! Отговори
плебея преди 3 години
Кога започнат да се ваксинират богатите, президентите, дупедатите по земните кАлбета и отрочетата на това, което се нарича елит-тогава пишете. Са за 80-90 годишни... нема нужда.
58
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не беше ли обратно - Pfizer е немската, а другата е американската? Не, че има кой знае колко голямо значение, те и двете ваксини ще им разкажат играта, но това ще се разбере по-късно.
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не смея да се ваксинирам, страх ме е...
56
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
очаква по-малко от половината от 10-те милиона дози от ваксината, която се панираше да бъде доставена в страната до края на годината.Питам с какво панираха обикновено брашно или специално пане? Журналисти без висше и със съмнение за завършено средно! Това са новините на които трябва да вярваме!
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А тази т.нар. ваксина не трябваше ли първо да получи разрешение за употреба от Комисията по лекарствата на ЕС?До колкото си спомням това беше предвидено да стане до края на декември, не сме информирани че такова разрешение е издадено...Не че няма да се издаде, но поне формално спазвайте процедурата. То о нашите управници напрактика купиха ваксината, без още да е официално одобрена...
54
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А баба Бети?Не трябваше ли тя да е първа.Очаквам нашите народни представители да са сред първите ваксинирани у нас.
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така като гледам няма опашки за ваксинация. Май ще им артишат няколко милиона дози.
52
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 31Само не разбрах, като пишеш на развален български по-интелигентен ли изглеждаш в собствените си очи?
51
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съдейки и гледайки каква мощна рекламна пропаганда и зомбиране се опитват да правят властите и медиите по света с тази ваксина на родшилдовата компания Пфайзер се убедих,че (конспираторите) излязоха абсолютно прави,че с тази ваксина и с този вирус се цели нещо съвсем различно от това да *запазят*здравето на хората .Май целта е точно обратната самозабравилия се *елит*цели да се съкрати наполовина човешката популация -Плана за златния милиард в действие
50
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пена общатаМи то желаещите ваксиниране са толкова, че могат и поименно да ги съобщят.
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е най-рекламирания лекрствен продукт на всички времена.Вече ме е *** да си пусна чешмата, да не би и от там да ми кажат да се ваксинирам.Не бих си сложила лекарство, назначено по телевизора. Моите лекарства ми ги изписва лекар, консервативна съм.
48
2
 
8
 
! Отговори
Разбира се ! преди 3 години
До Пена общатаНали трябва да навият всички, че това е едно прекрасно нещо :)))
47
4
 
16
 
! Отговори
кралски прислужник преди 3 години
Шекспир явно се е уморил да живее ,все пак е роден 1564 г. значи е на 456 год.Просто е решил човека да го евтаназират със смъртоностна чипирана ваксина .И не иска да е свидетел на Новия Световен Ред на роби ,овце ,транс-*** и андрогенни ***-руги носещи белега на звяра. .Мисля ,че почвам да му завиждам на човека !