Откриха антитела, които усложняват протичането на коронавируса

Те атакуват организма и самата имунна система
Обновена: 14 дек 2020 19:52 | 14 дек 2020 19:52, Петя Славова
28
Откриха антитела, които усложняват протичането на коронавируса
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Учени от университета Йейл в САЩ установиха, че за тежкото протичане на COVID-19 допринасят и автоагресивни антитела, съобщиха ТАСС и британските "Гардиън" и "Дейли мейл".

Още по темата


В кръвта на пациенти с COVID -19 е открито голямо количество "неправилни" антитела, които вместо да се борят с коронавируса, атакуват органи, тъкани и самата имунна система на организма, предава БТА.

Изследванията показали, че колкото повече такива автоагресивни антитела се съдържат в кръвта на заразените, толкова по-тежко протича инфекцията. Наличието на различни видове "неправилни" антитела може да усложни заболяването.

Според учените резкият ръст на автоагресивни антитела при зараза с новия коронавирус може да доведе до дългосрочни проблеми със здравето, тъй като тези антитела са способни да остават в организма дълго след победата над инфекцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
15
 
! Отговори
Вярно преди 3 години
Ако имате ковид и ви пратят за домашно лечение - всекидневно трябва да се следи от лекар как протича заболяването. Понякога за да се справи с даден вирус, имунната система става агресивна. Да, ще пребори вируса, но може да увреди вътрешните ви органи необратимо. Затова, когато се забележи агресивна имунна система, се дават на пациента лекарства които я успокояват. Иначе после е зле работата и няма оправия. Имате ли ковид и сте в домашни условия-говорете с лекар за състоянието в което се намирате
5
6
 
13
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Тази новина бе за хората дето искат де се ваксинират доброволно, за да знаят какво ги чака.
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още преди 6-7 месеца тук здраво ми цъкаха минусите, когато пишех за ADE или antibody-dependent enhancement. Това е, което се е случило при тестването на ваксината за САРС върху маймуни, съответно, повечето са измрели. Също, има абсолютна неяснота какво се случва с новите ваксини в тази посока, понеже не са тествани върху животни, а информацията за ефективността им при хората е анекдотна - 170 човека от 22 000 ваксинирани. Късмет.
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СандоE то и ОТ прерязано гърло не се умира, а от кръвозагуба.
2
5
 
14
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
или с други думи се умира от автоимунна реакция на организъма а не от вируса
1
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахам, нещата си идват на мястото. Тези антитела да не би да са страничен ефект от ваксината на пфизер. Забележете тия учени кога го откриват това, като почнаха да ги боцкат с рнк ваксината