Оксфорд в готовност за нова версия ваксина срещу всички щамове

Във Великобритания се развива трудна епидемична ситуация
21 яну 2021 15:14, Петя Славова
15
Оксфорд в готовност за нова версия ваксина срещу всички щамове
Снимка: БГНЕС

Оксфордският университет, който е разработил една от ваксините срещу COVID-19 съвместно с фармацевтичната компания AstraZeneca, се подготвя да създаде нова версия, предназначена за различни щамове коронавирус, съобщава БГНЕС, позовавайки се на "Дейли Телеграф".

Още по темата

Според изданието, изследователският екип, разработил ваксината, която се използва за имунизация на жителите на кралството, проучва възможността за започване на производството на модифицирана версия на ваксината в рамките на 48 часа, ако е необходимо.

"Засега членовете на екипа не вярват, че това ще е необходимо, но би било глупаво да не се подготвяме за такава възможност, каза източникът. Ще отнеме един или два дни, за да направим необходимите промени в системата".

Изданието съобщава, че британското правителство е изключително загрижено от възможността за разпространение на нови щамове на вируса, които могат да заобиколят имунната защита, която ваксините вече използват. Предварителните данни от проучване в Южна Африка показват, че вариантът на вируса 501Y.V2, идентифициран за първи път в тази страна, има мутации, които потенциално го правят по-инфекциозен, дори за тези с антитела.

На територията на Великобритания се развива изключително трудна епидемична ситуация поради разпространението на мутиралия щам B.1.1.7, който според предварителните оценки на експертите може да е със 70% по-заразен от доминиращия досега генетичен вариант на вируса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяха, че ваксината им е крайно скапана, опитаха се да я пробутат, но не мина номера. Заявените 92% ефективност се оказаха 60%. След като биха тъпана, че руснаците им откраднали "прекрасната" ваксина, ходиха да им се молят да им дават от руската, да я слагат заедно с тяхната, та дано някой да им я купува.Този номер минава само за продадени души като Борисов, за истинските лидери не минава. Затова сега ще правят нова ваксина, преди да фалират.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И богатите ОАЕ одобриха руската ваксина, заедно с Унгария .
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те там ангилизите са специалисти по новичок та може с нещо да са го забъркали като ваксина
9
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До До 4От моите и твоите данъци разбира се! Затова съм и писал - като за начало! Да си мисли хухавелата, че е фор фрее и да се вдаде без да се дърпа като за начало! А после....!
8
0
 
3
 
! Отговори
Хайли лайкли Ха Ха! преди 3 години
Ако са 'готови' както всеки път - пак ще обявяват че са 'готови'!То тяхната 'готовност' край няма!За разлика от измисления Новичок - реалната медицинска работа е съвсем друго нещо!
7
0
 
1
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
А държавните средства чии мислиш са?наши,приятелю.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унгария е одобрила руската ваксина,а Бай х.й ще ни лекува с най_слабата,но най-евтина астра зенека и същите били готови с нова универсална ваксина.Аз няма да си правя този експеримент.
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как няма да са в готовност. Те и останалите 4-5 фарма компании са в готовност, че и тези които тепърва ще изкарват ваксини - и те са готови. Толкова сигурни пари на куп не са виждали пре живота си. И то за нещо скалъпено толкова бързо и бед скъпите дългогодишни слинични проучвания. Това не златна мина, ми не знам какво им е.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакаме добрите вируси и добрите бактерии.
3
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Като не им мина номера с противогрипните ваксини платени от собствения джоб, ще го направят с противокоронни и с държавни пари като за начало! По нататък ще видим! И всяка есен, пролет, лято, зима ще има : боцни ме тук и тук и тук......! Насам народе - по две за лев ги харчим!
2
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унгария одобри единствената ефикасна ваксина-руската.Но там управлява истински мъж-Виктор Орбан.А нас ни управлява плеяда от женски полови органи-кърджалийски,смолянски,дуловски и разбира се...банкянски/
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Направо на абокат да минат, за по лесно. И как дойде нова васкина за нов щам отиват там преливат им химикалите и чакаме следващата....