Рядка, но опасна болест се появи при деца, прекарали COVID-19

Средната възраст на децата е 11 години, най-много случаи има в Лондон
5 фев 2021 22:22,
32
Рядка, но опасна болест се появи при деца, прекарали COVID-19
Снимка: БГНЕС

Медиците във Великобритания алармират за опасна болест при деца, прекарали COVID-19, пише "Гардиън".

Около 100 непълнолетни се хоспитализират седмично с рядкото заболяване, което се проявява няколко седмици след прекарване на коронавирусна инфекция, посочва bTV.

Заболяването се появява още при първата вълна на COVID-19 във Великобритания, но тогава лекарите смятат, че това е болестта на Кавазаки, рядко заболяване, което засяга бебета. Вече е регистрирано като отделно заболяване – ПИМС или поствирусен синдром.

И докато при COVID-19 в повечето случаи децата са само преносители на заразата, тук симптомите са тежки. Често включват обрив, висока температура – до 40 градуса, ниско кръвно налягане и коремни болки. Смята се, че тази болест е отнела живота на две деца от началото на пандемията.

Педиатрите на Острова се притеснени от факта, че 75% от засегнатите деца са цветнокожи, от азиатски или друг етнически произход. "Първият национален доклад показва, че от 78 деца с ПИМС, които са попаднали в реанимация, 47% са от афро-карибски произход и 28% азиатски произход", посочва д-р Хърмаяни Лайл, експерт по инфекциозни болести при деца.

В момента се правят генетични проучвания, от които се очаква да покажат защо ПИМС засяга предимно цветнокожи деца. В момента се смята, че от значение е средата, в която живеят непълнолетните и социалният им статус.

Медиите на Острова пишат, че от началото на Януари между 12 и 15 деца дневно се заразяват с ПИМС, след като преди това са прекарали коронавирусна инфекция. Средната възраст на инфектираните е 11, като две трети са момчета, 90% от заразените нямат придружаващи заболявания.

Регистрирани случаи на болестта има в цялата страна, но най-много те са в Лондон и Югоизточна Англия. Именно в този регион новият вариант на вируса доведе до рязък скок на инфектираните с COVID-19.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Т.Петков преди 3 години
И у нас наблюдаваме случаи на т.нар. Мултисистемен възпалителен синдром при деца след COVID-19 (MIS-C). Има тежко протичане с прояви преди всичко от страна на сърцето, но засяга и други органи и системи. Лекува се с антивирусни препарати, антибиотици при нужда, имуномодулатори (венозен имуноглобули, анакирна), кортикостероиди, антиагреганти и антикоагулант (еноксипарин). Слава болу няма починали деца, но не се знае.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 милион почиват от глад всяка година, никъде не се споменава, но за 2'*** спрягани с ковид трябва да е новина??? ДА ВА И В ЛИЦЕМЕРНИТЕ ***!
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на нашите цветнокожи, ковида и им идва като глъткачист въздух в катуна.
17
4
 
8
 
! Отговори
123 преди 3 години
Починали двама от началото на пандемията и това е много страшно ..... Луди ли сте бе
16
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Та викате две деца,....лоша работа е ковида.Но напишете и колко са починалите деца в Африка в следствие на системен глад,липса на вода и елементарни хигиенни условия за оцеляване.То е ясно че слабото място на всеки човек са децата му,и е достатъчно да прочете статията за да го хване страх и паника за неговото си дете,пък дори и да не са две починалите деца,достатъчно е само да бъде прочетено само като предположение,и човекът майка/баща ще започнат да потреперват за своето си..Психология е това.
15
5
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
Болест на Кавазаки,болест на Бентли,болест на английските пациенти...Все пак това е Англия,нали са много велики,да се оправят.
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Една от най големите световни лъжи, заедно с всичко което се рекламира с цел печалба и контрол над човечеството.А то явно е спряло да се развива, щом приема всичко за истина.
13
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък се разболях от болеста Suzuki. Има и Honda, ама мен лично не ме кефи и не я хванах. Изчаках Suzuki-то да дойде.
12
5
 
5
 
! Отговори
Правешкият оракул преди 3 години
Жълта вълна ще залее света !
11
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСлучва се това че яко ни баламосаха...
10
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе, КАКВО СЕ СЛУЧВА????ТОтален рестарт на историите от преди една година???Това беше ЗА МНОГО КРАТКО история през март 2020? Явно не хвана корен, та я махнаха... Обаче сега - рестарт?
9
4
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Какво да правя сега, да се чувствам ли виновен, че съм серд и кожата ми е бяла като слонова кост?
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хваща ли цветно.. кожите кър. лежи у нас
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1Президента е нещо неадекватен към епидемията. Защо не "натисне" правителството да задейства ваксинационния план. Колко хора трябва да умрат докато се осигурят ваксини. КОЛКО??? ИМА МНОГО ЖЕЛАЕЩИ, КОЙТО НЕ ИСКА - ПРАВ МУ ПЪТ. Да прави каквото ще.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България ако се напише или каже нещо подобно, ще има вой до небесата, че има расова омраза, че се сочи с пръст даден етнос и т.н., а реално това е истината - хората са различни и това му е хубавото.
5
8
 
5
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
Китайските Комунисти Напръскаха Бледоликите с Уханското им Био-оръжие, както се пръскат жалки хле бар ки с Райд. Всичко скоро ще умрете и вие и децата ви, земите ви ще бъдат заселени с китайци. Пекин беше готов да жертва 50% от населението си в очакване на Ядрен отговор от Запада, но САЩ и Европа се оказаха водени от безполови страхливци и водени към Пълният си и тотател Геноцид - без военен отговор, Пекин ликува!
4
7
 
18
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Абе ковид причинява нашествие на извънземни и вампири и таласъми направо кажете!Вече живеем в клоунски свят нищо няма смисъл измисляйте си ги както ви е угодно на аджендата!
3
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доцентката от националната кардиологична болница още преди 3 седмици алармира че тази болест е налична в България. Освен това се възпалява или сърцето и миокарда. До 20 % от децата от 2 до 6 седмици след прекаран КОВИД дават признаци за заболяване на кръвоносната система. Началните симптоми са като в дописката.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля, продължавайте да ни плашите и да всявате паника.
1
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак си измислят. Да подкрепим президента Радев за да ни предпази от фалша и измамите.