Ваксините срещу коронавируса тествани върху огромен брой хора

Никой не знаел тежестта на пандемията в неразвитите страни
44
Ваксините срещу коронавируса тествани върху огромен брой хора
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Проучването на последните ваксини за коронавирус е направено върху огромен брой хора. Има някои неизвестни, но това е така за всеки лекарствен продукт”. Това обясни председателят на Българското научно дружество по фармация професор доктор Георги Момеков пред Нова телевизия.

„Опитваме се да ваксинираме милиарди хора. Да, ще се появяват някакви странни по-редки отговори, но това не намалява ползата от ваксината”, смята проф. Момеков.

„Във Великобритания – една от най-развитите страни в света, Южна Африка - може би най-развитата страна в Субсахарна Африка. Тези държави идентифицираха едни варианти. Убеден съм, че в много от не толкова развитите страни по света тлее жестока епидемия. Там никой не знае каква е тежестта на епидемията. Много съм притеснен какво става в Африка. Никой не знае”, коментира проф. Момеков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: ваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17 и 19Благодаря за разясненията, за пръв път научавам това. Аз съм от хората с честите синини дори от леки удари. Само по някаква случайност не се записах за ваксината - не знаех, че има списък за желаещите.
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторчето да изясни що и военните на Сащ отказват да се ваксинират )
19
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако сте хора, които имат проблеми с тромби и имате хора с инсулт в рода, може да се окаже че ваксината даже е добра и за този ваш проблем. То е нещо като да ти сложат постоянен аспирин да около 6 месеца в кръвта. За това ако сте имали пилонефрит, ако имате язва, особено склонна към кървене, моля ви изчакайте друг вид ваксина! Ваксините с рнк са добри за по-голямата част от хората, но за някои които са склонни към кървене, може да са смъртоносни!
18
0
 
10
 
! Отговори
Лаик преди 3 години
Тук е прав доктора!!! Даже всеки ден броят става все по- огромен , нали . . . . . ? ! ?
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странните тежки отговори са кръвоизливи!За това ваксината на Пфайзер не се препоръчва за хора, които лесно посиняват от леко удряне, тече им повечко кръв и т.н. РНК ваксината действа върху един от протеините във веригата, който отговаря за съсирването на кръвта, като го блокира временно. Ако поради някаква причина вашето тяло произвежда по-малко от този протеин има опасност от вътрешни кръвоизливи.В листовката на ваксината го пише!Четете и листовките за лекарите!
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кои са тези неизвестни? Какви анализи направихте след масовото ваксиниране в някои страни? Кои са тези някакви странни по-редки отговори?Кажете ги, а не обвинявайте хора, че са скептични и недоверчиви! Сигурна съм, че много хора искат да знаят неизвестните и странните отговори - поне кажете къде да прочетем за тях.
15
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ми искат ковид паспорт, когато поискат паспорт и да задължително сложени всички останали ваксини..От кога ковид стана по-страшен от дифтерията, коклюша, всички видове шарки?Щом не са ми искали до сега паспорт за ваксини против доказано страшно смъртоносни болести, няма да ми искат и сега! А какво точно искат фашистите без значение дали живеят в САЩ, Германия или Израел на мен изобщо не ми пука!
14
0
 
18
 
! Отговори
допускане преди 3 години
Ако разспространението на вируса зависеше от хигиена и "мерки", в Африка досега трябваше да се измрели. Ама не са.
13
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А мен ме притеснява пясъка, който лети насам от Африка. Гадината понася както песачинки, така и спори и частици от повърхности не само от пустинята, но и изсъхнали люспи от човешки екскременти и мръсотия.Слагайте маска навън през тази седмица хора! Изобщо не се шегувам!
12
2
 
18
 
! Отговори
Гинка Кумчева преди 3 години
В израел вече почнаха ,явно има символика ,рептилите и евреите да почнат от там откъдето са тръгнали .Само ваксинираните ще могат да посещават ,фитнес ,кино ,сауна и други мероприятия.После списъка с рестрикции ще става по-дълъг.Засега ЕУ само гледа но лека полека нещата се случват.Нали преди година много лае.хте ,че това са глупости ,болни *** вярващи в конспирации!И скво стана QR за ваксини ,сертификати ,ковид паспорти ,гривни ,Сейшелите само ваксинирани могат и т.н.
11
3
 
20
 
! Отговори
Люк Монтание преди 3 години
Вирусът се разпространява най-вече по "медиите". И най-вероятно в Африка затова да няма вирус - понеже "медиите" обхващат по-малки части от населението.
10
3
 
11
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 3 години
Ами в Африка всичко е точно ,защото нема пари за ваксини.А и размерите на ваксиниращите са бая големи.
9
2
 
23
 
! Отговори
балама преди 3 години
А дали изобщо в неразвитите страни има "пандемия". Или само в развитите "има".
8
0
 
21
 
! Отговори
Батко преди 3 години
Поредният слуга на властта и пропагандатор обикаля телевизията! Не сте ми интересни! Все едни и същи хора сте по телевизията постоянно!
7
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може би не са знаели "тежеста" на пландемията защото нямат продажни журналисти като тези тук и в "развития" свят ? А дефакто се замислете , щяхте ли да знаете че дори съществува "пандемия" ако не бяха продажните медии?
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изобщо не ми пука какво става в Африка стига животните там да оцелеят!
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де факти цяла Европа е участвала в Холокоста.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алберт Бурла е изпълнителен директор на Файзер.Неговите деди са от Солун и немалка част от тях са разстреляни при отстъплението на окупационните войски от Оста Берлин-Рим-Токио.Някой знае ли дали нашите войски са окупирали Солун или германските?
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Д-р Момеков, кодира ли рекомбинантната ГМО ваксина ген за синцитин 1?Вие имате ли лабораторен набор за проверка на съдържанието на ваксината?Вие имате ли информация за неприключилите експерименти и непубликувани за ефекта на ваксината върху синцитиално-трофобластния слой на плацентата у бременни експериментални животни?Подозирам, че "книга се пише от книга" е основният метод на написване на научен труд у нас?!
2
2
 
7
 
! Отговори
:/ преди 3 години
Към днешна дата, вече да.