Летищата в Бургас и Варна станаха първите със здравна акредитация

Международният съвет оцени високо противоепидемични им мерки
24 мар 2021 13:04,
Летищата в Бургас и Варна станаха първите със здравна акредитация
Снимка: БГНЕС

Летищата във Варна и Бургас станаха първите в страната удостоени със здравна акредитация от Международния съвет на летищата, съобщиха от пресцентъра на оператора "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

Сертификатите за здравна акредитация на летищата потвърждават усилията в посока прилагане на противоепидемични мерки, с цел да се осигури обезопасена от Ковид-19 среда и безпроблемен престой на двете летища. Всички аспекти на внедрените мерки за здраве и безопасност, прилагани на черноморските летищата бяха разгледани и оценени, според подробната информация в над 60 направления изложена в доклада, уточняват от пресцентъра на оператора на летищата.

Двете аерогари ясно демонстрираха прилагането на най-добрите практики в индустрията по отношение на различните направления, включително почистване и дезинфекция, здравен контрол, физическо дистанциране, защита на персонала и пътниците, преконфигуриране на летищните пространства, комуникации и информираност.

"Особено съм щастлив и горд от това признание, което награждава положените от нас усилия, да осигурим безопасност и сигурност на всички наши пътници и служители, по време на кризата COVID-19 в страната. Особено съм благодарен за ангажираността на колегите на нашите черноморски летища през този изключителен период от време, което се стремим успешно да управляваме заедно", е коментирал главният изпълнителен директор на дружеството Франк Кванте.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още от
Спонсорирано съдържание