Кацаров иска анализ защо има толкова починали от вируса

Ще се анализират още действията на здравните органи в пандемията
75
Кацаров иска анализ защо има толкова починали от вируса
Снимка: БГНЕС

Анализ на здравното обслужване на населението в периода на епидемията, причинена от COVID-19, иска здравният министър Стойчо Кацаров до 30 дни.

Той ще бъде извършен от Националния център по обществено здраве и анализи (НЦОЗА), който следва да определи преките и косвени причини за големия брой починали хора, както и да оцени въздействието на разпространението на  оронавируса върху регистрираната смъртност.

В изпълнение на заповедта на здравния министър Националният център ще анализира общия брой смъртни случаи и разпределението им по възрастови групи и по седмици за посочения период; общия брой смъртни случаи по причина COVID - 19 и разпределението им по възрастови групи и по седмици.

НЦОЗА трябва да посочи съответните показатели за смъртност на 100 хил. души население по възрастови групи, по седмици и по области.

На Националния център се възлага още да анализира дейността на центровете за спешната медицинска помощ, на първичната извънболнична помощ, на специализираната извънболнична помощ, на лабораториите, на болничната медицинска помощ.

Със заповедта здравният министър възлага на НЦОЗА да представи хронологично и да анализира действията на правителството и на Националния оперативен щаб по време на епидемията от гледна точка на опазване на здравето на гражданите, както и да представи анализ за посочения период на конкретните действия, свързани с COVID - 19 на министрите на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, дм. и Кирил Ананиев, регионалните здравни инспекции, Националния център по заразни и паразитни болести, Националната здравноосигурителна каса и други органи и организации, имащи отношение и участие в противодействието на епидемията.

НЦОЗА ще проследи и оцени ефекта от прилагането на отделните противоепидемични мерки, осигуряването на ваксини и организацията на ваксинационния процес.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
13
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КАЦАРОВ ПИТА АМА КАТО ПЪРВИЯ ЧОВЕК
18
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха на бас, ако тиквеното правителство не спечели изборите, парите от ЕС за борба с ковид ще секнат и съответно вирусът ще изчезне.Но въпросът от какво и защо умряха толкова хора задължително трябва да се отговори.Готови ли сте отговора? Ще е брутално...
17
6
 
15
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Този да не дърпа дявола за опашката.
16
4
 
17
 
! Отговори
Миро преди 3 години
И аз питам ,защо имаш проблеми с главата ,често гостуваше на учиндолците по скайпа а знаем какви ги дрънкаха,сега си министър на фигуранта.Хайде отговори ,защо си такова недоразумен..е и ние питаме
15
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма смисъл от анализ, всички преди него са много зле. Това ще е заключението. Добре, че е дошъл да ни спаси. Да ни каже, че от възрастните се почвало. Ползата от здравен министър се усеща в криза. Този ще е тук за 2 месеца. Дори няма да го запомня.
14
8
 
19
 
! Отговори
ко вид преди 3 години
Кацаров да представи анализ защо е още жив.
13
12
 
24
 
! Отговори
отговор преди 3 години
защо има толко починали от вируса ли другарю ? ами защото началника ти - фигуранта , дето те назначи , казваше че вирус няма , а Борисов лъжел че го има ! или си забравил гръмките слова - ше ви плашат с вирус дето го няма .
12
12
 
18
 
! Отговори
До Леша преди 3 години
Няма човек,който да не знае поне 1 случай на писан починал човек от ковид(който не е)!И.зродите направиха бизнес от нещастието на хората.Също така имам позната,която докато караше ковид беше лекувана по телефона,а когато оздравя GP-то се скъса да и звъни да идва да се ваксинира та да си вземе 10те лв,които му се полагат на човек!
11
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото народът е болен ,преди 30 години 50 годишните останаха без работа ,заплати от 3 долара отритнати от всякъде ,че са стари с борба за оцеляване и кучешки живот.Защото на площадите горяха маски и отричаха пандемията и мерките .Сега кого ще проверяват починалите медици ,или господ ,че е прибрал толкова жертви.Отвратително ,грозно и срамно е да се търси сметка за жертвите ,когато точно като този без известен министър и мангърчета лекуваха с чайчета.Рано или късно всичко се връща.
10
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Починалите от вируса не са голям процент.Като цяло в болниците често тъпчат с антибиотици всеки човек, организма не може да издържи на натоварването и човека умира.
9
11
 
21
 
! Отговори
Хаахх преди 3 години
Е то тоя е един от виновнците.Интересно че ваксините бяха минали 40 хиляди на ден а сега са наполовина при наличието на ваксини.Да пита и ония министърта на културата кадето палеше маски .
8
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото Кацаров лъжеше хората от телевизора при Чалгарите на Слави. Казваше, че във Франция правели тест и ги пращали у дома да оздравеят и никой не правел паника и не приемал болни, а тука приемали болни заради парите и източване на Здравната каса
7
10
 
16
 
! Отговори
Леша преди 3 години
Аз съм свидетел, че стар човек (на почти 80г) влезе с перитонит, почина и го писаха ковид.Когато искат могат да си настроят сензитивноста на "тестовете" и да си правят "пандемия", вълни, цунамита и зомби апокалипсиси.
6
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е просто.Защото се почна скапаната учебна година в мизерните скапани училища тва е!Трябваше учебната година да се приключи предсрочно и тва е!
5
14
 
22
 
! Отговори
Иванова преди 3 години
Защото не лекуваха хората! Защото НОЩ вся страх и те не ходеха на лекар, а тези, които попаднаха в болниците не бяха лекувани адекватно!!!!!!! НОЩ бяха най-вредните през цялото време !!! Трябва да им се потърси съдебна отговорност за нанесени психични щети на хората!
4
10
 
22
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Според мен обяснението е, че пишат починал от Ковид всеки, който е бил заразен, независимо, че основната причина за смъртта е друга. Това другите държави не го правят.
3
14
 
18
 
! Отговори
Или защото преди 3 години
Тъпу.нгерите от ГРОБ начело с ботокса и Годжи всяха такава паника,че побъркаха хората,както и плановите операции и лечение бяха преустановени.Само и само да има ниска избирателна активност на изборите!
2
5
 
22
 
! Отговори
35675 преди 3 години
Този анализ е важен и наложителен, защото ще даде ориентация за следващите етапи от пандемията.
1
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защото такива като него казваха, че няма вирус. Не го е срам.