Проф. Гигов: Скоро може да започне имунизация на деца срещу вируса

Имаме от всички одобрени ваксини, но желаещите намаляват
Обновена: 7 юни 2021 21:37 | 7 юни 2021 20:03, Веселина Йорданова
154

На следващото заседание на Националния ваксинационен щаб в понеделник ще бъде взето решение за начало на имунизациите срещу коронавирус на деца на възраст от 12 до 15 години в България. Това съобщи в предаването "Директно" по Bulgaria ON AIR председателят на щаба проф. Красимир Гигов.

Ваксинациите ще се извършват с препарата на Pfizer/BioNTech и най-вероятно процесът може да започне до седмица.

На заседанието се очаква да бъдат обсъдени становищата на педиатри за здравните аспекти на казуса, както и на юристи, тъй като става дума за непълнолетни лица.

В началото на месеца Европейската комисия разреши за употреба препарата при деца от 12 до 15-годишна възраст. Няколко държави вече започнаха приложението му при тези пациенти, сред които Великобритания и Израел.

Страната ни разполага с достатъчно дози от всички одобрени за приложение ваксини у нас. Намалява обаче броят на желаещите да се имунизират, коментира още проф. Гигов. По-голямата част от ваксинираните в последните дни са с втора игла.

Срокът на годност на част от наличните препарати изтича до месец и съществува реална опасност те да останат неизползвани. Затова България обмисля варианти да дари тези дози на българи в държави като Македония и Молдова, обясни той.

До момента България е получила общо 3 млн. и 400 хил. дози ваксини.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още по темата: ваксиниКрасимир Гигов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пипайте децата,стига им дето ги бодат с незнайно какво още в род. дом.Поколения аутисти и други осакатени ментално и физически или кастрирани,дето кастрева,ще ги докастри.
86
1
 
7
 
! Отговори
до 114 преди 2 години
До ботоксаБотокса е попаднал в мозъка ти. Вземи спешни мерки!
85
0
 
8
 
! Отговори
До БАУ преди 2 години
Всички кучета и магарета в България да ти се изредат вярвам,по научному ще ти поставят необходимият ти орагазъм
84
0
 
3
 
! Отговори
Do ASD преди 2 години
Да го тура на целата ти фамилия кожена инДЖекция файзер
83
0
 
9
 
! Отговори
Млад комунист преди 2 години
Сега разбирам що не е задължително.Искам да вида глупаците къде ще си заведат семейството на ГОЛЕМИТЕ опашки
82
0
 
17
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Силно се надявам да сме запазили здравия си разум и никога да не позволим това... Прозорецът на Овертон в действие...
81
0
 
10
 
! Отговори
да,да ама не преди 2 години
До Анонимен 108Примера с жабата е много поучителен: Ако пуснеш жаба в гореща вода - ще се мята и ще се напъва да издрапа и да избяга! Ако пуснеш жабата в студена вода и загряваш бавно ще си плува във водата докато се свари! Цяла година водата се загрява бавно! Който разбрал - разбрал, който не е - няма и да разбере!
80
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата са истинската цел на ваксините. Вече мина много време от началото на пандемията, хората са с промити мозъци и много по-лесно ще се склонят да боцнат и децата си. Хората над 25-30г не са фактор за нищо, колкото и негативно да звучи така, но факт.
79
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе ..тия от бТВ говорители сутрин нямали кой да им каже да спазват и да дават пример за вируса ,седнали един до друг ,любов ли е )
78
0
 
18
 
! Отговори
факт преди 2 години
Няколко екзекуции на площада и главите на този професор и подобните му наредени на колове за замеряне с отпадъци... След това може би ще се промени начина на мислене и поведение от другите ...
77
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докторе Гигов, почвайте веднага с новородените, после минавате на подрастващите, на тийнейджърите вече сте им видяли сметката, минавате на колите, котките, кучетата, хамстерите, готварските печки, пералните и каквото друго се сетите. По малко центове на всяка ваксина, и така ще станете милионери. А доктора ви фаучи и другия олиго френ гей---тс, ще трупат милиардите. И след година, ще почнете да *** като мухи от тая екпириментална отрова.Гууд лък!
76
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помнете ми думата след време д-р Фаучи ,Гебрейсиус ,Бил Гейтс ,заедно с фармацефтичните компании ще бъдат съдени за престъпления срещу човечеството и геноцид .Няма да има отърване и за тяхната свита продажни лакеи и бяла мафия като този псевдо професор Гигов.
75
1
 
11
 
! Отговори
Колио преди 2 години
И аз имам деца,и аз не искам ваксина,обаче няма да ни мине номера,няма как да се набоде целия свят на 70%,затова ще пуснат нов вирус,за неваксинирани.За по любознаелните четете за Прионни протеини,те се образуват след натрупване на Спаик протеина в далака,оттам в главен мозък.Седят в ремисия и бавно бавно поразяват от 6 месеца до 6 години.Нервнодегенеративни заболявания,симтоматиката е като на Ковида,които разбира какво говоря разбира от къде им идва идеята за ЗОМБИ филми,
74
2
 
34
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Дори и инди*анците от Факултета твърдо отхвърлиха ваксините. Няма и как да принудите преболедувалите да се ваксинират. А преболедували са поне 2,5 млн човека. Като сложим тези, които не се влияят от вируса и ваксинираните смятам, че България достигна стадния имунитет. Вярно стана по трудния начин но стана. Вижте какво е в западна Европа. Геноцида срещу собственото население продължава с отвратителен темп.
73
3
 
20
 
! Отговори
H2 преди 2 години
Приемаме Инстабулската конвенция , и след това социалните могат да ти отнемат децата , заради това че застрашаваш живота на останалите децата. Това се случва сега в Германия
72
0
 
17
 
! Отговори
neon7 преди 2 години
Ганоцида продължава ЕУ EUDRA VIGILANCE до 5 юни-ПОЧИНАЛИ-13 867 ПОСТРАДАЛИ- 1 354 336 души. Помните ли когато Гейтс каза " много хора ще пострадат " ?
71
2
 
26
 
! Отговори
ИЗДАВАМ ТАЙНАТА преди 2 години
НЕ МОЖЕ "да започне имунизация на деца", понеже в официалните документи на фирмите-производители имунизацията не е качество на експерименталните псевдоваксини. Всичко, което обещават, е облекчаване на симптомите при боледуване. Евентуално, недоказано и недоказуемо.
70
4
 
42
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Asd -- Cмeшник, аз не познавам луди които се инжектират, тук противниците на инжекциите сме 99% от пишещите, но ти си знаеш опорките от НПО-та, че сме малцинство. Може би, в твоята делириумна реалност се инжектирате масово по 4-5 пъти на ден, но в истинската реалност нещата са съвсем други.
69
4
 
49
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Виждате ли до къде стига алчността и безумието на корпорациите? Скоро очаквайте и за домашните любимци ваксиниране при това задължително с останалите ваксини!Тоя свят не отива на добре.. :(
68
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А скоро може и да не започне? Като не ви заведем децата, нищо няма да започва! Ваксинирайте си ваште деца!