Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани

Нова вълна ще срине туристическия сезон
200
Още ограничения можело да паднат, но само ако има повече ваксинирани
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва по-добра организация. Опитваме се да дадем посока, да се включи пациента в контрола на медицинските дейности, каза пред БНТ служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.

Още по темата

"България е в зелената зона. Това обаче не бива да ни успокоява, ние нямаме пълен контрол върху разпространението. Регистрирахме индийският щам, не можем да изключим вълна и през лятото. Единственият начин да се предпазим си остава ваксинацията. Лятото е много добра възможност да се ваксинираме. Засега не се налагат нови мерки и периодично намаляваме старите. Последно премахнахме маските в малките колективи. Може да разширим тази възможност като включим и други обществени обекти с по-голям персонал. Една нова вълна може да сложи край на туристическия сезон", каза още той.

Д-р Кацаров добави, че повече ограничения могат да се махнат само ако хората се ваксинират. Според него при нова вълна отново могат да се затварят фирми и магазини.

"Клевета е, че съм антиваксър, аз съм лекар. Искам с популярни хора да се опитаме да убедим хората да се ваксинират", каза още Кацаров.

"Някои мерки не бяха логически издържани - нараства броя на заразените, а се облекчаваха мерки. Сега се опитваме да поставим това на здрава основа. В началото съм подценявал проблемът с вируса, но това е било на базата на информацията, която е имало тогава. Не мисля, че съм казал нещо, за което да се извинявам. Винаги съм смятал, че мерките могат да се прилагат много по-добре. Настоявам да се анализира смъртността през тази година. Това означава да анализираме, кои действия на властите са допринесли за това да има толкова висока смъртност. Този анализ ще помогне това да не се повтори", каза здравният министър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
1
 
18
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
тия всички след срещата на Г-7 започнаха едно и също да пеят... първо започна руския диктатор Путин и след него запяха половин планета - вакса та вакса!!! Това е целта на задкулисието
86
1
 
11
 
! Отговори
гхйхфф преди 2 години
До Антиваксър 90: ще си направим наши си спешни отделения. Не всички доктори са корумпирани
85
6
 
7
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 90 Антиваксърите са в САЩ. В България антиваксъри няма. В голямо заблуждение попадаш явно. В България единствените (псевдо) антиваксъри са от малцинствата - в квартали като Факултето в София или Столипиново в Пловдив. Но те не са истински антиваксъри. Те не се ваксинират дори със задължителните ваксини, защото смятат че са "здрави като железо". В САЩ антиваксърите вярват в конспиративни теории, смятат че се "разболяват" от аутизъм чрез ваксините и други подобни дивoтии!
84
2
 
17
 
! Отговори
българин преди 2 години
Стига с тези "вълшебни" ваксини. Kьopaви ли сме да не виждаме че не са толкова полезни колкото се твърди? Леле, и Стойчо Кацаров са го обвинили че бил "антиваксър", значи смятайте ние обикновените хора какви сме! Направо вуду-магьосници или не знам какви сектанти! Ваксините са създадени набързо, затова са далече от идеала за тях. Да, сигурно има някаква полза от тях, не отричам. Но нали точно затова са доброволни? Да се ваксинират рисковите групи и то само като се запознаят с листовката!
83
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите без достъп до интензивните отделения! Цяло лято имат на разположение да се ваксинират. Не се ли ваксинират - да духат супата през зимата.
82
3
 
21
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Ваксините са създадени набързо и няма скоро да има доказателсва,че въобще работят. Целият номер да се напълнят касичките на бедните милионери, защото всички не успяха да станат милиардери.Ако това не ясно на човечеството което бе манипулирано и стресирано със смърт,мисля че си е една тежка трагедия.Откакто свят светува има вируси грипове и пак ще има. Друг е въпросът с каква цел иска световното лоби да ги използва.
81
1
 
12
 
! Отговори
kjlkjljl преди 2 години
До ще клекнете! - И тогава няма да е! Гърция не ни е бащиния. Льольо! Пробвай с нещо друго!
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Публикувайте на бай Шиле, Ботокса, Ми нет чията и др. НОЩ-ници дневните приходи във вид на комисионни и хонорари за клинично проучване
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ja si evi maj kata!
78
4
 
13
 
! Отговори
До 83 преди 2 години
А вие защо се подчинявате на тези маски в магазините ей така без причина да попитам? И като има табела "влизането с маски задължително" от къде разбрахте точно за какви маски говорят? Аз останах с впечатлението че искат да влизаме с картонени маски на мики маус
77
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия където почти всички са ваксинирани случаите растат, и дори в момента процентно в Англия са два пъти повече отколкото в Русия, където също растат, но там не се ваксинират и не искат да се ваксиират.
76
3
 
13
 
! Отговори
Онзи преди 2 години
Ограничения? Като излкючим маските в магазините, какви ограничения има в момента, че аз не се сещам?
75
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига настройвахте хората, че с ваксината ще се оправим - в Израел в момента тръгват нагоре със случаите и карантинират вече и ваксинирани. Ясно е че на есен пак ще се затваряме, със или без ваксина, все тая. Аман от грешни послания от политици, колко пъти се каза, че тия ваксини не са стерилизиращи и ваксинираните пак могат да разнасят и заразяват.
74
24
 
3
 
! Отговори
ще клекнете! преди 2 години
Като ви забранят да ходите в Гърция на почивка, и всички ще се ваксинирате.
73
4
 
14
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Програмист 82Да се бонтувам? Не, няма да се наложи. Да, тонът ще се втвърди, но до там, колкото нося маска, толкова и ще се ваксинирам. Дори не се доближаваме до критичната маса от желаещи ваксина за да наложат каквото и да е. За съжаление имам близък починал от ковид. Останалите ми познати обаче го пребориха. Аз още не съм се сблъскал с гадинката, когато това стане, а то няма как да не стане ще видим. Това, в което съм сигурен е, че решения под принуда няма да взимам.
72
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Опитайте по путински - . . - В Русия няма закон който да задължава хората да се ваксинират, решението за 60% ваксинации в някои сфери на услугите е на чиновник - кмета на Москва, а не закон. Никой не може да бъде уволнен ако откаже. Това за гастарбайтерите които идва в Русия и донасят вируса и работят точно тези сфери. Идеята е работодателите да постигнат споразумение с работещите, като антиваксърите се изключат от ваксинации.
71
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли да ми помогнат добри хора , за да живея по добре?Все пак аз съм човек с мечти !
70
2
 
4
 
! Отговори
Не! преди 2 години
До Програмист 77Мечтател си ти. Успех, човече :)
69
19
 
8
 
! Отговори
asd преди 2 години
Няма да дадеш да те инжектират, ама ако влезеш в ковид отделение болен ще даваш и няма да питаш с какво те инжектират, само и само да ти спасят животеца. И ще пиеш 15 вида лекарства 2-3 месеца. Имам доста такива познати. Та сега превземки ох ще ме инжектират снещо. Но влезеш ли в болница не питаш... Та така.
68
17
 
4
 
! Отговори
пенсионерКантарджиев преди 2 години
Днес едва 15 човека починаха от тромбози следствие на ваксина и цели 30 от коварния вирус Ковид. Сами си правете изводите кое е по-хубаво-да умреш тихо и спокойно в приятна семейна обстановка или в болницата с тръба в гърлото и заобиколен от изнервени и безчовечни медицински сестри. А и очевидно ваксините са по-малко смъртоносни отколкото кошмарната инфекция.