Пациенти и медици на протест в подкрепа на Петър Атанасов от "Пирогов"

Причината - проверка на МЗ за фалшиви хоспитализации
25 юни 2021 18:24, Красимир Ангелов
41

Пациенти и медици излизат на протест тази вечер подкрепа на доц. Петър Атанасов, както и целия персонал от Ковид отделенията в "Пирогов". Причината - проверка на здравните власти в лечебното заведение по сигнали за фалшиви хоспитализации на пациенти. Преди дни завеждащият Ковид отделението доц. Атанасов заяви, че става дума за лечение на пациенти с пост Ковид синдром.

Близо 1000 пациенти подписаха петиция в подкрепа на доц. Петър Атанасов от "Пирогов". Сред хората, които дължат живота си на него е и актьорът и продуцент Николай Ишков.

Николай Ишков е познат като актьор, продуцент, футболен деец, бохем, глава на голямо и щастливо семейство. През март обаче се заразява с коронавирус и стига до ковид отделението на "Пирогов".

"Ситуацията стана много сложна към края на седмицата. Извиках бърза помощ. Стоях 2 часа скенер, нов тест, сложиха ми маска да мога да дишам, беше покъртителна картина", каза той.

Ишков прекарва цяла седмица в интензивното отделение, а повече от 10 дни е с кислородна маска. Разказва, че това е един от най-тежките моменти в живота му.  "Мога само да изразя своята благодарност към доц. Петър Атанасов", допълни актьорът.

В защита на доц. Атанасов и екипа му на протест излизат хора, които също са били лекувани в "Пирогов".

"Бях 10 дена в Ковид изолатора, благодарение на тези хора аз сега съм жив", посочи организаторът на протеста Владимир Димитров.

От здравното министерство съобщиха, че проверяват Ковид отделението на "Пирогов" за фалшиви хоспитализации и пациенти-фантоми. Днес от министерството отказаха да коментират темата, а от Здравната каса заявиха, че проверката ще приключи на 10 юли.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Михаил Константинов е с навършени 73 години, отдавна е за пенсиониране. А дали е пенсиониран, може за 5 минути да се провери в НОИ! Време е този човек да бъде махнат от поста, който заема и на негово място да дойде млад, интелигентен човек!Този Атанасов е същия случай.Но нали пълнеше Чекмеджето и не го закачаха.
11
2
 
8
 
! Отговори
ОПЛ преди 2 години
Естественото развитие на човечеството е ИНДИВИДУАЛНОТО. Няма нито едно успешно развитие чрез МАСОВО влияние върху хората независимо как се нарича това влияние:религиозен фанатизъм, фашизъм, комунизъм, глобализъм.Индивидът носител на хуманността е ЧОВЕКЪТ. На лекарите ни е лесно да бъдем хуманни, защото лекуваме този човек. Всички системни упражнения, които превръщат човешката личност в бюрократичен субстрат, аз НАРИЧАМ ФАШИЗЪМ.ТРЯБВА ДА СПРЕМ ФАШИЗМА, ХОРА!
10
8
 
5
 
! Отговори
Дундьо преди 2 години
И като са почнали да проверяват, да проверят и всички фалшиви ваксинации (и на деца за да ги запишат в детската) и на възрастни за пустият му сертификат.
9
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да протестират и файда няма, червените кхмери са доказали наглостта си. Ще го уволнят, после що нямало лекари ...
8
11
 
18
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Превратджиите начело с Фигуранта, няма да простят на лекарското съсловие, че стоически се бореха с пандемията, и хич не им пукаше за "революционната " ситуация, която ни набутваха с високо вдигнатият юмрук, и парите на Черепа! Наистина проверки са нужни , но при служебните "невнятни", всичко смърди на предизборен реваншизъм!
7
4
 
11
 
! Отговори
Свиня преди 2 години
Сина на 4г. счупи костици на ръката младо момче доктор сложи гипса и каза нямам опит нека го видят и колегите но децата само с гипс минават- евала...отиваме на др.ден..тпп.(*** пироговска..)казва влизайте за операция ще с платите пироните 200лв..шефа гледа снимките и той потвърди...отиваме на другия ден за наш късмет се натрисаме на д-р Цоцомански..голям човек голям доктор..изгони ни каза ..никаква операция никакво трвмиране на детето..ще се оправи аз ще го следя..така стана..БЛАГОДАРЯ ДОКТОРЕ
6
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и служебния му кабинет започват да "пресоляват манджата" и обикновените хора сами го забелязват! Да не излезе пак друг виновен за скудоумията на служебните калпазани?
5
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не са виновни лекарите , а политиците, които са решили да има клинични пътеки, а не индивидуален подход и лечение според потребностите.
4
3
 
16
 
! Отговори
Ами да , преди 2 години
Ишков лежал двайсетина дни,но моя близка с диабет и опасност от ампутация на пръсти на крака,я изписаха,защото била изтекла пътеката.Жената не можеше да ходи,но през два дни я карахме на превръзки-разбира се платени,даже си купи и мехлема,с който я мажеха.И в този ред на мисли какво стана с Владимир Каролев?Неговата пътека не изтече ли ?
3
7
 
12
 
! Отговори
И какво преди 2 години
Искат протестиращите-да не се правят проверки?И те могат да са благодарни на лекарите,никой не им пречи,но проверките са напълно законни.
2
12
 
8
 
! Отговори
краде се яко преди 2 години
Самия факт, че изведнАж случаите намаляха драстично и пак изведнАж там обявиха, че закриват КОВИД отделението нещо намирисва...С ГЕПП взе да изчезва и Ковида,а? А що се отнася до фалшиви хоспитализации - факта, че не можем свободно да си видим здравните картони и електронното здравно досие странно защо при никое правителство не се прие, говори, че май МАСОВО има ФАЛШИВИ ХОСПИТАЛИЗАЦИИ И ИЗМИСЛЕНИ ОПЕРАЦИИ, МАНИПУЛАЦИИ, ПРОЦЕДУРИ...Как при намаляло драстично население, вече 5 МИЛИАРДА изчезват ей
1
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва яка проверка за този Пирогов. Лежах там и в документацията о шрле откровени лъжи и глупости за историята на болестта ми.И виновен беше професерчето недоносче Николай габровски. Ужасен търгаш на смърт !