СЗО: Ръст на случаите на COVID-19 в Европа

През последните два месеца беше отчетен спад на заразените на континента
1 юли 2021 13:56, Ния Христова
27
СЗО: Ръст на случаите на COVID-19 в Европа
Снимка: Pixabay
Световната здравна организация днес предупреди, че случаите на COVID-19 отново са започнали да се увеличават в Европа след два месеца на спад и предупреди, че нова вълна ще дойде, "ако не останем дисциплинирани", предаде БНР .
 
"Миналата седмица броят на случаите се увеличи с 10 на сто заради повечето пътувания, срещи и облекчаване на социални ограничения", заяви директорът на СЗО за Европа Ханс Клуге.
 
"Ще има нова вълна в Европа, ако не останем дисциплинирани", посочи той.
 
И предупреди още, че настоящата тенденция идва в контекста на увеличаващите се случаи на Делта варианта, установен първо в Индия, "който надделява над Алфа (британския вариант) много бързо".
 
Според доклад на европейската агенция за контрол на заболяванията Делта може да стане отговорен за 90% от новите случаи в ЕС до края на август.
 
Клуге отбеляза още, че Делта вариантът може да стане доминиращ щам в Европа до август. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Новият Делта щам дефакто атакува инжектираните с псевдо-ваксините срещу Ковид и това е факт.
23
0
 
2
 
! Отговори
Един пита преди 2 години
ВАКСИНИТЕ ПРЕДПАЗВАТ ЛИ ИЛИ ЗАРАЗЯВАТ ВСЕ ПАК?????
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряй, веднага всичко затваряй, щом има ръст затваряме, но ако има спад отваряме.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До значи...Ми то и преброяването на хората е така. Има паспорт у нас но и да кажем получил гражданство в друга европейска страна. И тука го броят и в Европата. Не им излиза сметката на комисията за броя на хората и съответно за ваксините, но няма проблем голем, ще ги продадем.
20
2
 
8
 
! Отговори
значи преди 2 години
Ако един човек се зарази два пъти се брои за двама заразени. Значи ако един човек се ваксинира два пъти, трябва да се брои за двама ваксинирани. Айде хипохондрици ваксайте се по-често за да направим процентите. ;) Ние даже ви даваме нашите дози. Представяте ли си каква жертва правим за вас? Ще живеете вечно... в мавзолея.
19
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е възможно, нали в Европа вече много хора се били ваксинирали. В Бг не се ваксинираме и има спад. Мерки също не може да се каже че има и пак спад. Явно ваксините не са за да ви предпазят от Ковид, но вие си се боцкайте, все пак трябва да достигнем 70% ваксинирани, за да спрат да говорят за Ковид, а дали вирусът ще изчезне е друг въпрос.Нещо друго обаче ще изчезне и то заради ваксините.Ваксърите няма нужда да ми пишете конспиратор, Бай ***, Израел и Великобритания.Знаем ви "аргументите"
18
2
 
13
 
! Отговори
До do 16 преди 2 години
Това е като с Уиндоус и съответните антивирусни програми. Задължават фирмите да ползват Уиндоус, а после да си купят и антивирусна, но антивирусната трябва да се актуализира нонстоп и не е безплатна.Трябва да си плащаш за това. Ако не ползваш антивирусна и щъкаш много из нета, рано или късно ще ти се скапе компютърът. Аналогията е перфектна.Ние обаче имаме имунна система, която няма нужда от актуализации, особено платени такива.Затова са го измислили това с ваксините, които ще го направят нужно.
17
2
 
9
 
! Отговори
do 16 преди 2 години
Няма колективен имунитет срещу респираторен вирус. Много сте наивни ей. Тези вируси се променят нонстоп, стаден/колективен имунитет е невъзможен. Идеята е да ви доят с години. Скоро ваксините ще станат платени и ще си купувате от джоба поредната доза.
16
3
 
7
 
! Отговори
Знанието е сила преди 2 години
Нали знаете че СЗО е частна организация.... кинтите тряааа валят !!!!
15
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа заживява нормално, хората започнаха са пътуват, да се събират. Но и се ваксинират. Нормално е леко покачване на случаите. И докато в западна Европа ще стигнат 80-90%ваксинирани и колективен имунитет, тука нашенци ще са с пръст в уста. Те и без това много не пътуват, че им е тънък портфейла , обаче много" разбират "от международни въпроси и здравеопазване. И на есен пак нова вълна и нов локдаун и пак ще броим умрелите. Всеки си пати от главата.
14
17
 
6
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Еми то си личи кой е плоскоглав. Нормално в страни с много ваксинирани да има ръст, все пак в тези страни мерките се облекчават. Хората махат маските и случаите растат. Но ти си живей в заблуда.
13
6
 
32
 
! Отговори
Последни Новини преди 2 години
в Австралия, където случайте буквално се броят на пръсти, извън всякаква логика, удължиха Извънредното Положение до Април 2022, така че Интернет Конспираторите познаха - Пандемията никога повече няма да свърши и никога няма да има връщане към нормален живот, това е плана на Психологическата Операция!
12
5
 
22
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
разбира се че ваксините не са безопасни особено за хора на възраст с странични заболявания .нп това българските пишман доктори няма да ви го кажат !
11
15
 
15
 
! Отговори
Удри минуси преди 2 години
Дам, днес за пореден път казах на майка ми - жена на 70 с диабет, затластяване и сърдечни проблеми - да отиде да се ваксинира, а тя не ще и да чуе. Във фейса пишело, че е експериментална ваксина и много били умрели, но ги криели. Под милион завършили ваксинацията си българи. Не ми се мисли на есен какво ще стане. Да, сега ни е широко около вратовете, но дали така ще е и септември - времето ще покаже.
10
1
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
До Анонименпандемия няма да - тука народа измира като круши !
9
10
 
16
 
! Отговори
Колко лесно преди 2 години
Хлъзнаха пак стадото с новия щам.Е.ти и добитъка
8
6
 
10
 
! Отговори
Аз съм преди 2 години
Погледни колко души умират в Израел от ковид и то само религиозни фанатици и бедуини. Евреите не са глупави.
7
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи до колкото разбирам ваксините ще ни върнат нормалния живот .Ваксинирай се и прегърни живота -това е според пропагандада .Според истината и фактите ,колкото повече ваксинирани ,толкова повече скок на заразените .Израел -скок ,Сейшелите -скок ,Юкей скок .На пло-скоглавите овче-мислещи ваксъри оставам да си направят изводите сами .Бау взе ли днешната доза 28 см ваксина?
6
5
 
38
 
! Отговори
Бено преди 2 години
Че защо така се получава? Нали уж в Европа са дисциплинирани, непрекъснато са в рестрикции, с маски,ваксинират се ударно и какво - отново заразените се увеличават!
5
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЗО трябва да се премахнат и всички ваксинирани да се изолират! Само така ще приключи цирка корона както и мутациите