Проф. Витанов пресметна: "Делта" вариантът се удвоява на осем дни

Наесен трябва да внимаваме, уточни математикът
Обновена: 7 юли 2021 10:11 | 7 юли 2021 10:11, Петя Славова
64
Проф. Витанов пресметна: "Делта" вариантът се удвоява на осем дни
Снимка: БГНЕС

Все повече страни регистрират по-висок брой на новозаразени с коронавирус покрай новия "Делта" вариант.
"Към този момент нямаме основания за притеснения. Лятото ще изкараме спокойно, а после може и да се случи нещо. Може да гледаме Гърция - те са месец пред нас", обяви пред Нова тв метаметикът проф. Николай Витанов.

Още по темата

"Към този момент в Гърция пече, но още не е напечено. Август ще продължи да пече слънце, но и ситуацията в COVID-19 може да е напечена. Там се надига вълна, което не е никаква изненада. Делта варианта на вируса действа там отдавна. Той бе държан в капан от мерките, но в някакъв момент ще пробие", обясни математикът.

Професорът коментира и ситуацията у нас. "При нас Делта вариантът на вируса се опитва да пробие, но не успява. Това ще е така още малко време. Здравната система, действието на английския щам и летния сезон са три от четирите фактора за развитието му.Четвъртият е ваксинацията", уточни той.

Според него е необходимо да се внимава наесен. "За всяка държава разпространението е различно. Научната информация показва следното: Делта вариантът се удвоява на 8 дни. Ако стигнем 1000 новозаразени, след седмица ще сме на 2000. Ако не направим нищо след месец ще сме на рекорд - 8000 случаи на ден", обясни проф. Витанов.

Той добавя, че са нужни само 2-3 седмици на делта вариантът, за да пробие в застрашаващи размери. "Все пак лятото е спокойно и хората трябва да се насладят на почивката", уточни още Витанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОДАВАМ ВАКСИНА ЗА КОВИД ОТ ЧРЕВНИ ОТПАДЪЦИ ОТ КОСТЕНУРКА. 100% ЕФЕКТИВНОСТ. ИНКУБАЦИОНЕН ПЕРИОД - 6ч. ОЗДРАВИТЕЛЕН ПЕРИОД - 36ч С ВИСОКА 39-40 ЦЕЛЗИЯ ТЕМПЕРАТУРА. ПЪЛНО ВЪЗСТАНОВЯВЯНЕ 42-48ч ОТ ПРИЕМАНЕТО НА ДОЗАТА ПЕРОРАЛНО. ЦЕНА ПО СПОРАЗУМЕНИЕ.
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АЙДЕ БЕ ПРОФЕСОРЕ ОТКОГА ЧАКАМ ДА СТАНАТ 45 000 НА ДЕН. Я ДАЙТЕ ПО-ВИСОК ТЕМП.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съществуват модели за математическо предвиждане и вероятни сценарии за развитие на епидемията, съобразно характеристиките на вируса . Епидемиолозите по цял свят го правят. Прогнози, за да се вземат мерки. Нищо конспиративно. Отново!
46
1
 
1
 
! Отговори
Тъй, тъ-ъ-ъй преди 2 години
Мориарти за четвърти път предупреждава, че се задава вълна и започва да казва какви ще са параметрите и. *** вият от злоба, комплексари се пукат от завист, недоучили умират от мъка, че не могат да заемат мястото, което им е освободено. Голямо квичене пада и то ще продължава, докато се надигне вълната. Това вече сме го виждали. За да се бориш с Мориарти, трябва да си Шерлок Холмс. Ако не си Шерлок Холмс може само да виеш от мъка и злоба. Браво на Мориарти. Показа ви какво е класа.
45
3
 
2
 
! Отговори
как точно преди 2 години
С калкулатор ли го е сметнал, със сметало или на ръка? Сладко малко професорче, а получава хонорарче срещу платена публикация и подпис.
44
2
 
1
 
! Отговори
След като преди 2 години
няколко страни вече опитно доказаха, че броя на заразени от ДЕЛТА вариант се удвоява двойно за 8-9 дни - и нашия математик го предметна! Браво!
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомняте ли си как в началото на т.нар. пандемия на бай Шиле му беше много болно, че има проблеми с ВЯРАТА във вирОса?Много било важно всички да повярват, че има ракова нещо, защото това било съществена част от борбата с пандемията.То е азбучна истина, че без вяра нищо не може да бъде наложено масово.
42
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя вирус е информационен, защото съществува само в новините
41
5
 
8
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
До ЦИРК КОВИДМного точно написано!Ако имаше истинска, реална пандемия - нямаше едни и същи "специалисти" да се появяват всеки ден, за да насаждат страх, а истински доктори щяха да се опитват да УСПОКОЯВАТ хората.Спомнете си Чернобил, който е бил роден.
40
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте разтегнали лукуми, казвайте направо за кога е планирано следващото затваряне?
39
3
 
8
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Добре че, за малко скриха проф.Константинов,Храналан Александров или пък Томчо Биков ама защо не си го приберат и тоя псевдоучен?
38
5
 
15
 
! Отговори
Antvx преди 2 години
Като му чета на този излиянията и се питам дали наистина е толкова п.ост или щото му плащат??... Стила би паснал повече на прогнозата за времето, обаче в жълто издание...Ако това да предсказваш и планираш (несъществуваща) вирусна пандемия с цифри е наука - иде ми да хвана гората със стадото. В това ще има повече логика и истина, отколкото да си смучеш пръстите и да ръсиш тъпотии всеки ден.
37
8
 
3
 
! Отговори
dd преди 2 години
До ДарвинистАз съм се наял няма световен глад. Както и ти нямаш мозък за 5 стинки.Не виждал бил причина. И аз не виждам причина баща ти защо не е ползвал кондом
36
6
 
8
 
! Отговори
Дарвинист преди 2 години
До нЕкой: Слабограмотен си ти. Първия път изкарах вируса с лека хрема. Не виждам причина защо втория път да не е още по-леко. Поне така пише за имунитета в едни дебели медицински книжки, които светът масово се прави, че не съществуват.
35
18
 
5
 
! Отговори
нЕкой преди 2 години
Споко, слабограмотните антивакси ще имат възможност да опитат кислородните маски отново. Още малко им остава
34
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам тука давате примери с Англия и Израел, че пак растяли заразените. Нито една ваксина не е гарантира 100% не-заразяване. Работи се с проценти, а не с: 0 и 1; има-няма; черно-бяло. Вижте статистиките на умрелите в тези 2 държави. Дори да се заразите, вероятността да имате усложнения в бъбреци, бял дроб и сърце или да гушнете букета е много по-малка.
33
1
 
12
 
! Отговори
до 38 преди 2 години
Не те знам бачкаторе за жълти стотинки какво си чел и недочел, но относно ваксините ясно се заяви, че сега се слагат по 2 дози, а наесен- трета бустер шот с ъпдейти лично от Бил Гейтс. Ама ти нито ще бачкаш за повече пари, нито ще станеш по-умен. Айде марш да караш баничарката сега!
32
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев подпали българия (
31
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, добре че не са сложили негова снимка, че бях приготвил кофата...
30
1
 
5
 
! Отговори
Проф.Тазобедрев преди 2 години
Страшен пресметач е Витанката!