Новите COVID вълни са гарантирани, ако учителите не се ваксинират?

Изчакват есента, но тогава ще бъде късно, смята Евгения Пеева
9 юли 2021 10:51, Ния Христова
122
Проучване на Министерството на образованието показа, че едва 4% от училищата в страната имат 70% ваксиниран персонал срещу COVID-19.
 
"Огромен дял от училищата имат дори под 30% ваксинирани специалисти. Противно на мнението за висока заболеваемост, се оказа, че преболедувалите не са повече от 15%. Общо ваксинирани и прекарали вируса не правят и половината от персонала, което е далеч от целта за колективен имунитет". Това заяви зам.-министърът на образованието Евгения Пеева в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Тя обясни още, че учителите и на персонала в детските градини основно се притесняват от евентуални негативни странични ефекти от ваксините, наличие на придружаващо заболяване, съвети на личните лекари да не се ваксинират.
 
"Има и такива, които посочват, че изчакват началото на учебната година, за да се ваксинират - да имат по-дълго време имунитет. Ако изчакаме есента, вече ще е късно. Ако не се ваксинираме сега - новите вълни на боледуване са ни гарантирани", подчерта Евгения Пеева.
 
МОН започна активна разяснителна кампания. Началниците на регионалните управления на образованието провеждат срещи с директорите на училища и детски градини от цялата страна. 
 
"Нашата цел е да повишим информираността. На тези срещи се опитваме да обясним, че трябва да си гарантираме максимално дълго време присъствено обучение през новата учебна година", обясни зам.-министърът на образованието.
 
Тя подчерта, че са доста осезаеми негативните последствия от дистанционното обучение през последната година и половина. 
 
"Резултатите са спаднали сред ученици от по-уязвими групи, тези, които са най-засегнати от пандемията. Мотивацията на учениците спада. Нивата на агресия се увеличават, склонността към отсъствия и отпадане от образователния процес съществува. Учителите с дълъг стаж заявяват, че дългото стоене пред мониторите допълнително ги натоварва", заяви Евгения Пеева. 
 
Зам.-министърът на образоването отчете голям интерес към програмата "Отново заедно", по която ученици се изпращат на почивка на море.
 
"Над 200 училища са одобрени, над 2 500 ученици с близо 500 педагогически специалисти ще отидат на почивка, която ще им се отрази доста добре след пандемията. Има постъпили още 100 заявки през последните дни, които ще бъдат разгледани", добави Евгения Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лани га почнаха училищата, почти нямаше промяна в заболелите, ама га отвориха кръчмите, след 15 дни станаха двойни случаите. Правете си изводите, къде трябва да насочите проверките за в бъдеще.
50
3
 
30
 
! Отговори
Шаши преди 2 години
И тази да си ходи. Не ни трябват министри провеждащи геноцид. Да си п.ре.ца.каш собствения народ.
49
3
 
32
 
! Отговори
Гарантирано преди 2 години
Нескопосаните опитити за манипулация отново няма да имат никакъв ефект.Някои май не са си направили изводите от приказката за Лъжливото овчарче, ако въобще са я чели, разбира се.
48
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ви гарантирам край на всекакви вълни, ако такива като тая леля и всички ковид зомбита ги натикат по затворите.
47
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички учители да отидат да си направят застраховка живот и специално да искат покритие за корона ваксинация. Застрахователни дружества знаят колко народ е изтрепан от експериментална ваксинация
46
0
 
16
 
! Отговори
Мария преди 2 години
...Нито Радеф нито марионетките от политическата сцена ще се набодат.Целия полит елит и значимите инвеститори разчитата на новите машини за очистване на кръвта.Приличат на хемодиализа..и улавят всичкия вирусен товар и бактерии 99.7 %.Хора които са бил изле...се оправят.А за ***... кардиопатичните незнайни шейкове на Блек Рок и Вангард. Тези ли да мислят за нашето здраве...стига смях... Доста народ требе да виси по лампите.
45
1
 
28
 
! Отговори
Ванина преди 2 години
Всички замесени в ковид истерията вече са бъдещи подсъдими - те и поколенията им, за съжаление. Невинни хора ще изкупват греховете на своите предци. От вселенския съд никой не може да избяга. Вече имаме престъпления срещу човечествотго. В момента се натрупват доказателства в подкрепа на тази теза.
44
0
 
33
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Хубавите неща сами вървят, а наложените с репресивни мерки и насила са определено лоши за народа-ковид ваксините не правят изключение.Колкото повече насила ни натискат, толкова хората няма да желаят, още повече ,че се касае за здраве.Такава пропаганда и агитация дори през соца не е имало
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се тествйате и бойкотирайте всякакъв опит здравния фашизъм да ви отнеме свободата. Спрете и осигуровки да плащате, нищо не печелите от това само наливате пари в бездънна яма. По удачно е да си слагаш парите на спестовна сметка всеки месец от колкото 20 години здрав и да ти дадът 200 лв
42
22
 
6
 
! Отговори
АНонимен преди 2 години
Ковид вълната няма да бъде спряна от ваксинирани учители. Тестове трябват по училища и градини. Масово по два пъти седмично и карантиниране на цели класове и групи моментално. при открит случай. А не замитане под килима от РЗИ-та и училища, както се действаше досега. Не какрантинирали ученици- те били с маски и спазвали мерки... Много хора на едно място - гарантирано разпространение. И яки глоби за мърляви майки, пращащи си сополивите и кашлящи деца на училище, под предлог, че те не били болни.
41
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе интересно защо никой не плаши с апокалипсиси ако депутатите и министрите не се ваксинират!Това ме навежда на въпроса те хора ли са?
40
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Започвам да си мисля, че чипирането работи след прекаран ковид+ваксина... Няма никаква логика да се напъват толкова да ваксинират хора, които са прекарали вируса и имат естествен имунитет. Отделно, че обикновено тези, които не са карали вируса и се ваксинират, скоро след ваксинирането прекарват вируса.
39
0
 
12
 
! Отговори
ВаксинаторЪ преди 2 години
Не можем да се сърдим на жената, няма кой да я "ваксинира" и все "ваксини" са и в главата, човещинка!
38
1
 
34
 
! Отговори
ЧУДЯ СЕ ??? преди 2 години
СЛЕД КАТО ВАКСИНИТЕ СА ТОЛКОВА ДОБРИ И ЕФИКАСНИ, ЗАЩО ВАКСИНИРАНИТЕ ПОСТОЯННО КРЕЩЯТ ВСИЧКИ ДА СЕ ВАКСИНИРАТ- НАЛИ ТЕ СА ЗАЩИТЕНИ!?ЕДВА ЛИ Е ОТ ЗАГРИЖЕНОСТ КЪМ ОКОЛНИТЕ. ВАКСИНИРАН СИ-ВЕЧЕ СИ НЕДОСЕГАЕМ ЗА ВИРУСА, ОСТАВИ ДРУГИТЕ ДА ЖИВЕЯТ КАКТО НАМЕРЯТ ЗА ДОБРЕ
37
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всекидневната ковид пропаганда не спира, денонощно бълване на манипулативни новини, ще бъдете жестоко съдени за това помнете ми думата ! Предателството срещу човечеството се заплащат много сурово, ще се изправите срещу себе си някой ден и ще осъзнаете какво сте причинили
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не ги ли е срам! Зимата върнаха децата от 1 до 4 клас в училище без учителите да са ваксинирани. Сега излиза, че най-големите заразоносители са точно те! Всяка година и преди Ковид учителите се сблъскваха с най-различни грипни вируси и си носеха грипа вкъщи. А не обратното!
35
0
 
10
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 2 години
Учителките да заповядат за ваксинация при мен...Бързо, лесно, без странични ефекти и тромбози...
34
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кажете колко марод досега е измрял след тези вакси!
33
0
 
33
 
! Отговори
33, преди 2 години
Никой не ти е длъжен да те пази. Ти като си толкоз изплашен - бягай и се ваксинирай! Нали те пази "ваксината"? Какво искаш от нормалните хора? Ни еда сме те спрели? Да сме ти вземи залъгалката? Не ти я щем - отдавна сме пораснали и подобни биберони не са ни нужни.
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учителите няма никакъв, ама никакъв смисъл да се ваксинират! Няма такива сред тях, които да не са го изкарали или да не са се ваксинирали, а някои и двете! Миналата есен като много хора казвахме "спрете училищата, ще изпозаразите всички" и кво стана? "Нее, ще ходят" и после кво? Изпозаразихте всички. И прекараха вирусчето! Ами ето сега, вече си имат имунитет и няма нужда да се ваксинират! Да си бяхте направили плана по-добре!