Проф. Витанов: Професор Балтов е професионалист от най-висока класа

Много внимавайте, когато отстранявате можещите, заяви той
15 юли 2021 20:46, Нели Христова
96
Проф. Витанов: Професор Балтов е професионалист от най-висока класа

Математикът на закрития щаб за борба с коронавируса проф. Николай Витанов стана поредният, който се обяви в защита на проф. Асен Балтов. Ето какво написа той в профила си във Фейсбук:

"Кратка информация за оперативната обстановка за България по отношение на пандемията COVID-19 за 15 юли 2021 г.
Днес има много въпроси по различни канали за моето мнение за уволнението на проф. Балтов. Ще бъда кратък.

Професор Балтов е професионалист от най-висока класа. Той беше един от стълбовете в борбата с тази пандемия по време на първите три вълни. Ще си позволя отново да се самоцитирам: Ако аз бях фактор в тази държава, някои хора нямаше да могат да ходят под тежестта на ордените и медалите, които щях да им връча за борбата с пандемията.

Професор Балтов е един от тях.

Много внимавайте, когато отстранявате можещите. Защото няма да има кой да влезе в окопа и да ви защитава когато опасността дойде отново. Не пипайте лекарите, особено тези на първа линия. Има две племена в тая държава, които изгарят от злоба и завист.

Едните са племето на дебелите кратуни, които гледат само себе си и в момента нариват делта щама в държавата и спомагат за разпространението му. Другите са книжните плъхове, които силно желаят да смажат тези, които могат, защото иначе няма как да блеснат. Внимавайте. Когато опасността дойде пак, всеки ще направи каквото е правил досега. Книжните плъхове ще се скрият по дупките и ще чакат някой друг да свърши работата.

Теорийките на дебелите кратуни за четвърти път ще изтекат в тоалетната, а те отново ще почнат да пищят, че някой друг им е виновен. Кой нормален специалист ще тръгне да ви спасява, като гледа какво правите с Кантарджиев и Балтов.

Сега за обстановката. Тя е спокойна, както се и очаква. Базовото репродуктивно число днес е 0.805. Обхватът на заразата продължава да се свива. Както се очакваше, активните случаи падат към 7 500.

Очаква се да паднем под това число и да продължим надолу към 7000.

Индикаторите за смяна на тренда имат ниски стойности. Не се очаква да се случи нещо обезпокоително да края на седмицата. Вършете си спокойно работата и си карайте спокойно почивката. По морето е спокойно, в София - също.

Из страната също няма проблеми.

Делта вариантът чопли. Не му се получава още, но аз виждам, как той се засилва. Съветът ми е - не наривайте вируси в държавата. Здравната система и отпускарския сезон са като тенджера на котлона - тя може да поеме известно количество вода и да я изпари, но ако непрекъснато се наливат големи количества, ще прелее.

Иначе казано, ще дестабилизирате благоприятния вариант и вълната ще тръгне преди септември. Лошо ли ви е спокойното положение сега? Ако не ви е лошо, защо непрекъснато мъчите да го дестабилизирате. Какъв е тоя мазохизъм.

Както и да е. Засега благоприятният вариант е стабилен. Желая здраве и успехи в работата. Спокойна почивка и нека вируса да ви заобикаля"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
7
 
21
 
! Отговори
Хранилкаааа преди 2 години
И тоя беше яко на хранилката. Е секна кранчето
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един измамник и престъпник защитава друг измамник и престъпник. К стенке надо, к стенке. Демек разстрел. Ама нали сме демократични - само уволнение... А после забрава и те ще си щракат с пръсти и т.н.
32
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божкее,още един кандидат за Космоса!И на тоя факса яко приема.
31
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на смелостта на служебния здравен министър!А тоя Балтов е толкова мазен,че даже се разсича..
30
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие преди всичко НЕ СТЕ МЪЖЕ в смисъла на тази дума. Вие убивате жените си, вие нямате усещане за чест и достойнство, нямате ги и затова се дразните от другите мъже, които притежават тези качества. Вие сте ***-да-ли, готови на всичко за ПАРИ. Вие сте евтини и НЕНУЖНИ и честно казано си заслужавате СКО-ПЯ-ВАНЕТО. ВИЕ СТЕ ЯЛОВО БЕЗДЕТНО И БЕЗУМНО ПОКОЛЕНИЕ, слава Богу, последното българско поколение.
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След Умните и красивите ся на мода са Наглите и крадливите
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
то и Баце е доктор на науките по пожарите,ама те това не му попречи да опоска държавата и да я доведе до просешка тояга....
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Профвсоре! Витанов!И ти може да си страхотен математик. Ненадминат.Но, ако те хванат в злоупотреби на управляваната от теб държавна институция, какво да те правим?Да ти простим, защото си много добър математик?Или да те уволним и разследваме за злоупотреби?Кажи ми, професоре?
26
0
 
21
 
! Отговори
Сина преди 2 години
Един чехъл хвали друг чехъл, чакаме Росен банов-плевнелиев да се изкаже
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професионални гербераски крадци!
24
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сте зли, бедни духовно, психически и икономически и...ИЗЧЕЗВАТЕ, ЗАЩОТО ТЕРИТОРИЯТА ВИ ИМ ТРЯБВА НА МНОГО ПО-МОЩНИ ЗАСТРАШЕНИ ОТ КЛИМАТИЧНИ ПРОМЕНИ НАРОДИ. Това, което ВИ се случва е психологически експеримент с цял народ, но вече сте достатъчно ПРОС-ТИ и процесът е необратим.
23
4
 
17
 
! Отговори
Мутри ВЪН преди 2 години
Крадеца Витанов е като крадеца Балтов, който е като крадеца Ананиев, а той като крадеца Ангелов, а пък той като крадеца Мутафчийски, който от своя страна е като крадеца Влади Бездомника, а всички те са крадци като крадеца Бай ТИКВОНИЙ, боса на шайката крадци ГЕЙБ. които са коалиционни партньори на другите крадци от СДС!!! Та за какво Ви говорех, уважаеми......а, да, за КРАДЦИ!!!
22
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема е много,ама много по дълбок. Рушат се връзки в обществото. Руши се базова йерархия на доверие и уважение. Неумни си вярват, че могат и знаят как да водят род и родина. Слуги на клишета се обединяват и сляпо следват култове. Разложението в обществото е факт, и първи, ще се отдръпнат знаещите, защото спора с неумни е прекалено безсмислено действие. Цивилизацията ни познава такива крахове. И ние сме в началото на тези събития. Изчегъртайте и този професор. Каквото трябваше той каза.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Делта вариантът чопли." Нямам думи!!! Това ще стане новото лого на пандемията!!!
20
1
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Здравната каса е засякла...стотиците фиктивни обслужени пациенти и източените така милион и нещо.Ами трябва да се започне от...някъде за да се спре това фалшиво...лечение в ущърб на българските граждани.Администраторът Балтов,директор на държавното лечебно заведение е освободен(уволнен),ако счита това за неправомерно, да си търси правата в съда.Лично аз се...съмнавам да го направи.
19
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не го обвинява , че е некадърен ами че е източил милиони от касата с фиктивно лечение на болни. Там и до затвор може да се стигне не само до уволнение.
18
2
 
26
 
! Отговори
noname преди 2 години
Тоя пич не беше ли на хранилка при Тиквата?
17
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пишман математика Витанов пак се прави на гадател като "решава" уравнение с много неизвестни. А за Балтов със сигурност беше на първата вълна в борбата с короната от тойотата на баце.
16
1
 
17
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 2 години
Дълговете на Пирогов са окол 65 мил.Установени са множество нарушения, повечето постоянни.Добър професионалист, и добър администратор са съвсем различни неща.И още нещо - забелязвате ли, че дискусии, протести, писма и др. има само когато става дума за държавни дружества. Защото с новия шеф идва и нова тайфа, готова за похапване, а старата я чака чистка.Не съм чул, да се обсъждат уволнения в частни търг. дружества, както и протести. Даже в много по-големи от Пирогов
15
2
 
29
 
! Отговори
marquise преди 2 години
Уважаеми проф.Витанов, в какво професионално или роднинско качество сте се заели със защитата на проф. Балтов? По действащата нормативна уредба, едно физическо лице може да се защитава от адвокат, съпруг, син или баща.