Унгария задължи здравните си работници да се ваксинират

Все повече страни с рестрикции към неваксинираните
16 юли 2021 20:36, Петя Славова
72
Унгария задължи здравните си работници да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Унгария разпореди задължителни ваксинации срещу COVID-19 за всички здравни работници, заяви премиерът Виктор Орбан в петък. Това се случва след подобни ходове на Франция и няколко други европейски държави.

"Ние не сме за принуда, с изключение на една област, където взехме решение ваксинацията да бъде задължителна за здравните работници", каза Орбан в седмичното си радиоинтервю.

Той не каза кога изискването ще влезе в сила, предава БГНЕС.

В понеделник Франция обяви задължителни ваксинации за здравен персонал, работници в домове за възрастни хора и други, работещи с уязвими хора, от септември в съответствие с подобни ходове в Гърция, Италия и Великобритания.

Още по темата

В Унгария са загинали повече от 30 000 души, заразени с коронавирус, което прави 9,8-милионното население на централноевропейската държава една от най-тежко засегнатите държави-членки на ЕС, смята Франс прес.

Тази страна от ЕС извърши едно от най-бързите пускания на ваксините в 27-членния блок, отчасти благодарение на използването на китайските ваксини Sinopharm и руската "Спутник V".

Броят на случаите на заразяване бързо намаля от май, докато всички ограничения за коронавирус, включително задължителното носене на маски на закрито, бяха премахнати в началото на юли.

От юни обаче темпото на ваксинация се забави. Орбан каза в петък, че възрастните хора, които не са си направили ваксина, ще бъдат посетени лично, за да им предложат инжекция.

Трета доза ще бъде достъпна за хората четири месеца след втората от 1 август.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
7
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
Басиии, как ме подведе тази снимка. Очаквах дупара, а то подмишница :(
39
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наште лекари ще си сложат глюкоза. Умеят да фалшифицират брилянтно. И пак ще имат далавера - и това го могат.
38
1
 
9
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
Глупав *** ще си останеш ! Проф Бридъл -"Шиповия протеин е опасен токсин" https://anonybulgaria.wordpressТОЧКАcom/2021/06/28/шиповия-протеин-е-токсичен/ .-РНК ваксите карат клетките ти да произвеждат отрова!
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 44 - неинформиран пропаганден жалък *** - Няма как да е безвредно, след като на официалния държавен сайт на САЩ има вписани близо 10 000 УМРЕЛИ от псевдоваксините, и 500 000 ТЕЖКИ СТРАНИЧНИ ЕФЕКТИ. Това не е бездопасно и безвредно, това е ужасяващо вредно и смъртоносно, и след като продължават да го пробутват, извън всякакво съмнение нещо не е наред!
36
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
треперете за жалкия си живот, антиваксъриделтата иде
35
4
 
21
 
! Отговори
Seth преди 2 години
До Германец - Споко ве злобар, никой няма да вдига революции. Тези които управляват света са по умни от теб и са го измислили така, че ти няма как да го схванеш. Единия полигон в момента е в ЮАР, там активираха чипираните да рушат и убиват. Искат или не, хората ще се защитават срещу зомбитата и ще има много жертви и от двете страни, което е добре дошло за "елита". Тази фаза ще мине по всички държави. Разбра ли, недодялан мияч?
34
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българинът съди за всичко по себе си. Не може нещо да е толкова добро, щом се препоръчва настойчиво. Задължително има някой там отзад, който трупа пари за да се полъжат балъците. Няма как да е безвредно, щом не мога да разбера как точно действа....(нищо че ми липсва образование за това.) Никой не е по умен от мен. Със сигурност има клопка. Как така той ще ми каже на мене! И така до края на света.......бг манталитет!
33
1
 
13
 
! Отговори
Махмуд преди 2 години
До Гирманица - Сали, прибирай се тати каза че щи ядеш боя дето говориш за виксини и ксперименти. Ако си правят ekcтрeмeнти с теб хубав ли ще ти е?
32
2
 
23
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Не може никой да ме накара да си инжектирам нещо, което не е тествано! Една ваксина нормално се тества 10 години! Само баламурници се ваксинират с нещо неизвестно какво!
31
2
 
26
 
! Отговори
ДДТ преди 2 години
Oрбан си подписва смъртна присъда като политик.
30
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рнк ваксините са върхово постижение на медицинските биотехнологии, нещо което скудоумните антиваксъри не могат да проумеят. Нобелова награда заслужават откривателите от бионтек!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те нашите лекари вече са си написали сертификатите! В тях ножа и хляба! Ако наистина откажат ваксини ще излезнат доста любопитни неща за тези препарати!
28
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно! Трябва да е задължително!
27
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мирише на световна революция.
26
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не са РНК-ваксини, все пак. Иначе си е фашизъм, което е странно за Унгария.
25
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
суеверен антиваксър на наука не вярва.
24
3
 
8
 
! Отговори
муспи преди 2 години
Подготвя се страшен закон: Неваксинираните нямат право да гласуват на избори! И точно сега, когато спасяваме България!
23
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалко за българските пенсионери.при такова количество антиваксъри,ще ги оставят да умрат от ковид.
22
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До участниците: Много моля, не отговаряйте на германеца, защото той е мазохист и обича да го пс уват и да го ваксинират. Не му правете кефа.
21
12
 
1
 
! Отговори
Хомосексуалист преди 2 години
До в България - много се заблуждаваш, имаш неправилна представа за демокрацията.