В Англия отпадат почти всички COVID ограничения

Маските в градския транспорт в Лондон остават задължителни
Обновена: 19 юли 2021 07:39 | 19 юли 2021 07:15, Елка Василева
19
В Англия отпадат почти всички COVID ограничения
Снимка: архив, БГНЕС

Почти всички ограничения в Англия, свързани с пандемията от коронавирус, отпадат от днес, съобщи Франс прес.

Залите за спектакли и стадионите могат да работят с пълен капацитет, дискотеките подновяват работа, клиентите могат да бъдат обслужвани на бара в пъбовете и няма да има повече ограничение за броя на хората, които могат да се съберат на едно място.

Още по темата

Носенето на маски вече не е задължително в обществения транспорт и магазините, но е препоръчително. Кметът на Лондон Садик Хан обаче реши да остане в сила задължението за носене на маски в градския транспорт в столицата.

Шотландия премахва от днес повечето ограничения, но остава в сила носенето на маска на обществени места. Физическата дистанция, която трябва да се спазва, е намалена на един метър. Смекчават се правилата за срещите на закрито, без обаче да бъдат напълно отменени. Осем души от три домакинства могат да се срещат на закрито в частни имоти, а на публични места като пъбове могат да се събират до 10 души от 4 домакинства. Ресторантите ще могат да удължат с час работното си време и вече да затварят в полунощ. Дискотеките остават затворени. На 9 август Шотландия се очаква да отмени и останалите ограничения.

Всички санитарни ограничения трябва да бъдат премахнати в Уелс на 7 август, но правителството предвижда да остане в сила задължението на носене на маски на закрито на обществените места и в транспорта. В момента шестима души могат да бъдат на частно събиране или да отидат на почивка заедно. Масовите прояви са с лимит до 1000 седящи или до 200 правостоящи хора.

На 26 юли в Северна Ирландия ще бъде сложен край на мерките за дистанция на открито и ще бъде намалена дистанцията на закрито до един метър. На 12 август ще бъде обсъдена отмяна на задължителното носене на маски.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хитър Петре, как ще обясниш тива, че в Великобритануя днес има само 25 починали с ковид при 48 хил заразени за един ден, а в България има 5 починали, при 10 пъти по-малко население и само 35 заразени. На практика това заболяване в Великобритания е напълно безобидно, от грип биха починали повече. За справка в Русия има 719 починали днес.
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кефят ме журналистите ! ps://dnes.bg/koronavirus/2021/07/19/grajdani-na-velikobritaniia-kipyr-ispaniia-ne-se-dopuskat-u-nas.497502
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отпадат мерките Ама АМА англичани без двойно гражданство не може да излезе от острова щото днес влезнаха в червена зона! Всичко е лъжа!
14
1
 
5
 
! Отговори
Хитър Петър преди 2 години
Ваксинираните разнасят вируса и боледуват и то не по леко или по тежко, вижте еврейте пак им надянаха маски и ги затвориха нали са ваксинирали 90%
13
1
 
4
 
! Отговори
КоронаДжирус преди 2 години
До 2: г-н Интелект, може ли да не се опитвате да мислите, защото не ви се отдава !Като човек, който си знае правата, очаквам с нетърпение да въведат задължителното "боцкане" за да мога да ги съдя до дуПка. Вие дръжте главата ниско, забита в пясъка и дайте адрес да Ви изпратя ваксините на цялото ни семейство ( да си се боцкате на воля) !!!
12
3
 
2
 
! Отговори
JJIvanov Geolog преди 2 години
през 2018 се наложи да проуча някой китни лечебни региони на острова . В поликлиниките нямаше клиенти.Хората здрави кефят се. Имаше обаче много тежко увредени с ваксинации от предишни години вкл консуматори на заразни продукти с BSE.Ползвайте маски в транспорта. НЕ ВЛИЗАЙТЕ АКО ВИ МИРИШЕ НА ХЛОР <БЕЛИНА ТРИЗОН..
11
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ваксините помагат хората нямаше да ги направят и използват... Смъртността е в пъти по-ниска в държавите с голям % ваксинирани...
10
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отварят за глътка въздух без мерки. Септември отново ще затворят, ако имат основание.
9
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А има места по света, където дори не са чували за коронавирус и затова не боледуват. Измамният балон коронавирус вече се пука. Пук, пук.
8
1
 
12
 
! Отговори
Хм! преди 2 години
Че то в по-голямата част на Британия мерките си остават по-строги, отколкото тук! Нищо не отменят. Продължават с глупостите.
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6: май ги хвана шубето от това какво си надробиха с тоз експеримент и какво ги чака. Ама не могат да върнат времето назад. Франсетата доктори що се дърпат от медицински експерименти?
6
20
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 - Но все си мисля, че интелигентните-мъдри-успели ковиваксърчета са предпазени и защитени... Що тогава са толкова бесни, зли и яростни че някой отказва да се набоде? Що така все им пречи и ги дразни? А, да, защото така са им казали да мислят ОТ ТЕЛЕВИЗОРА. ОК
5
21
 
21
 
! Отговори
До до 2 преди 2 години
*** е твоят акъл със сигурност, и следва да бъдеш изолиран в кошара. В Англия хората са по пъбовете, а ти сигурно си се скрил в панела и списваш антиваксърската си помия. Всъщност сте прави да не се ваксинирате. Животът ви и без това не е много интересен. Разбирам ви от една страна.
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 - Недей рипа де, ***. Виж при нас почти няма случаи, при англичаните почти достигнаха максималния брой който са имали някога дневно. А е средата на лятото. Да видим септември-октомври и тогава да приказваме как се развиват "мерките" за ковидизмишльотината.
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! А тук кога планират?
2
33
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са антиваксърските философи да кажат, че и във ваксинираните държави си стоят ограниченията? Май пишат само където им отърва? Ама така ще е, докато не им спрат децата от градина, а тях от работата ще развиват първобитните си теории. Ако приемем санкции, ще са първи пред ваксинационния.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отпадат до следващата вълна, след 1 година в цяла Европа всъщност няма да го има този вирус - толкова масово. Ще е нещо като сезонно напомняне. Дано всички сме здрави